Cat da Ministerul Mediului pe diguri impotriva inundatiilor

Vineri, 21 Mai 2010, ora 16:18
932 citiri
Cat da Ministerul Mediului pe diguri impotriva inundatiilor
Foto: Arhiva

Borbely Laszlo, ministrul Mediului, a declarat vineri, la Targu Mures, ca saptamana viitoare va fi adoptata in sedinta de guvern o hotarare, prin care se aloca bani pentru lucrari de prevenire a inundatiilor si de consolidare a zonelor expuse acestui risc.

"Se aloca 268 milioane de lei din Fondul de Mediu - ca din buget nu aveam bani - si atunci am facut o analiza si sunt foarte ramase in urma aceste zone si cu unele studii de fezabilitate. Vom porni pentru ca suntem ramasi in urma si putem si din fondul de mediu, si din bani europeni putem accesa fonduri pentru prevenirea inundatiilor. Deocamdata, aceste 268 milioane de lei, care sunt o suma importanta", a declarat Borbely, transmite corespondentul NewsIn.

Cod galben de inundatii pe Dunare

Ministrul a spus ca suma nu va fi impartita in mod egal in judetele care au astfel de zone expuse inundatiilor si ca se are in vedere in primul rand localitatea Gataia din judetul Timis.

"Sunt lucrari mari, una mare in Banat, pentru ca sarbii au facut un dig mai mare si acum noi trebuie sa facem unul si mai mare. E o lucrare mare si nu putem sa o oprim, ca altfel degeaba am facut-o", a spus Borbely.

Ministrul a dat asigurari ca va aloca sume si pentru judetul Mures, unde, de asemenea, exista localitati care sunt inundate frecvent de cate ori ploua mai mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#bani diguri inundatii, #duguri inundatii Romania , #ministrul Mediului