Condamnari la inchisoare in dosarul lui Laszlo Borbely - Fostul ministru nu isi face griji, gratie colegilor din Parlament

Marti, 08 Martie 2016, ora 11:25
8478 citiri
Condamnari la inchisoare in dosarul lui Laszlo Borbely - Fostul ministru nu isi face griji, gratie colegilor din Parlament
Foto: Facebook/Borbely Laszlo

Trei persoane implicate in dosarul de trafic de influenta in care a fost cercetat fostul ministru al Mediului, Borbely Laszlo (UDMR), au fost condamnate, luni, de Tribunalul Satu Mare la inchisoare cu suspendarea pedepsei pe diverse perioade.

Potrivit sentintei publicate pe portalul de justitie de catre Tribunalul Satu Mare, unul dintre inculpati, Ioan Ciocan, a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta si s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei stabilind un termen de incercare de patru ani.

"Tribunalul Satu Mare condamna pe inculpatul Ioan Ciocan pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta la o pedeapsa de 2 ani inchisoare. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei stabilind un termen de incercare de 4 ani. Dispune confiscarea sumei de 80.952 lei consemnata la CEC, conform recipisei depuse la Registrul de valori al Tribunalului Satu Mare", se arata in documentul citat.

De asemenea, un alt inculpat, Anton Molnar, a fost condamnat tot la doi ani de inchisoare pentru cumparare de influenta si s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei, stabilind un termen de incercare de patru ani.

Instanta a dispus confiscarea de la Molnar a sumei de 112.199 lei, pentru care s-a instituit si se mentine sechestrul asigurator asupra unui imobil situat in Tirgu Mures.

"Tribunalul Satu Mare condamna pe inculpatul Szepessy Szabolcs pentru savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta, la o pedeapsa de 1 an inchisoare. De asemenea, condamna pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la cumparare de influenta la o pedeapsa de 1 an inchisoare, acesta urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de 1 an inchisoare. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei stabilind un termen de incercare de 3 ani", se mai arata in sentinta Tribunalului Satu Mare.

Cele trei persoane au mai fost obligate la plata sumei de 10.000 lei fiecare, reprezentand cheltuieli judiciare catre stat.

Sentinta poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Borbely Laszlo a fost singurul care nu a fost condamnat in dosar de catre Tribunalul Satu Mare pentru ca Parlamentul a respins de doua ori, ultima data in martie 2015, cererea DNA de incuviitare a inceperii urmaririi penale a acestuia.

Laszlo Borbely, scapat de colegi - deputat: Blat rusinos cu PSD si PNL, nu mai are nevoie sa fuga in Ungaria

Fostul ministrul al Mediului, Borbely Laszlo, a fost cercetat incepand cu 2011 de DNA Oradea intr-un un presupus caz de trafic de influenta privind atribuirea unor contracte de lucrari ale Administratiei Nationale "Apele Romane" catre o firma din Negresti Oas.

Aceasta firma, pe care ministrul Mediului ar fi favorizat-o, conform DNA, Lescaci Com SRL, a primit 37 de lucrari publice, 34 dintre ele de la "Apele Romane", in valoare de peste 310 de milioane de lei, 18 in timpul mandatului demnitarului.

Procurorii anticoruptie oradeni au inceput atunci urmarirea penala in acest dosar impotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrarilor, SC Lescaci Com SRL din Negresti Oas, Ioan Ciocan, dar si impotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat intre omul de afaceri si ministru, potrivit datelor comunicate de catre DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#dosar Laszlo Borbely condamnari inchisoare , #ministrul Mediului