Laszlo Borbely: Am platit toate datoriile ministerului

Vineri, 21 Mai 2010, ora 18:57
705 citiri

Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca toate datoriile ministerul pe care il conduce au fost platite si ca a facut un apel la colegii sai din Guvern sa ii urmeze exemplul.

"Am reusit sa platesc toate datoriile ministerului si am facut un apel si in Guvern. E cel mai important lucru pentru constructori, pentru firmele care sunt implicate in diferite investitii de infrastructura sa-si primeasca datoriile de la stat.

Nu poti sa pretinzi la o companie sa-si plateasca toate darile catre stat, cand statul are mai mari datorii catre firma respectiva. Si am luat si o decizie de principiu in Guvern, care sa vedem cum se va materializa, sa se plateasca toate datoriile, mai ales cele care sunt mai vechi de 90 de zile", a aratat Borbely.

Cat da Ministerul Mediului pe diguri impotriva inundatiilor

Ministrul a subliniat ca, la sfarsitul primului trimestru al acestui an, MMP nu numai ca a platit toate datoriile, dar a cheltuit si 98% din banii de investitii pe trimestrul I.

"Alte ministere sunt la 30, la 40% si e bine acum. Evident vom face o analiza cine ce a facut si fiecare trebuie sa raspunda de activitatea pe care o coordoneaza (....) Suntem responsabili de zona pe care o pastorim. Si eu sunt, in primul rand, responsabil pentru ceea ce se intampla la Ministerul Mediului, dupa ce am gasit un minister ravasit, care a avut foarte multe datorii si restante", a sustinut Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului a mai aratat ca dupa 5 luni a reusit sa rezolve in jur de 10 infringement-uri de la Uniunea Europeana, fapt confirmat si de recentul control efectuat de Comisia Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#datorii Ministeriul Mediului platite, #Laszlo Borbely datorii minister , #ministrul Mediului