Aproape 16.000 de masini, casate in primele 9 zile ale programului Rabla

Marti, 02 Martie 2010, ora 19:04

   

Aproape 16.000 de masini, casate in primele 9 zile ale programului Rabla
Aproape 16.000 de masini au fost casate in primele noua zile ale programului "Rabla" de innoire a parcului auto 2010, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, aflat in vizita, alaturi de premierul Emil Boc, la sediul Remat Holding Ploiesti, unul dintre operatorii care caseaza masini in programul "Rabla".

Ministrul Mediului a remarcat afluxul mare de proprietari de masini vechi la Remat, unii dintre acestia stand la coada si o zi intreaga, insa a apreciat ca in perioada urmatoare afluxul va mai scadea. El a dat asigurari ca fondurile pentru programul "Rabla" sunt suficiente si vor fi suplimentate daca va fi nevoie.

La randul sau, premierul Emil Boc a asigurat ca programul "Rabla" dispune in acest moment de resurse pentru cel putin 60.000 de masini casate.

"Avem resurse financiare pentru cel putin 60.000 de masini si daca va fi nevoie avem resurse sa suplimentam programul. Afluxul mare de masini duse la casare este in primul rand efectul flexibilizarii programului. Mai departe romanii sa nu isi faca probleme, pentru ca existe resurse financiare pentru program", a mentionat premierul.

Potrivit cifrelor oferite de ministrul Borbely, 15.950 de masini au fost predate la casare in primele noua zile ale programului "Rabla", fiind predate la rematuri 32.600 de cupoane valorice.

In forma sa initiala, programul "Rabla" 2010 prevede casarea a 60.000 de masini vechi, din care 40.000 din partea persoanelor fizice si 20.000 din partea persoanelor juridice.

"La persoanele juridice este mai complicat, pentru ca se considera ajutor de stat si trebuie sa mai completeze niste documente", a precizat ministrul Mediului.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 982 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor