Borbely: Prin Programul Rabla 2011 vrem sa dam patru tichete pentru masini

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 20:34
1951 citiri
Borbely: Prin Programul Rabla 2011 vrem sa dam patru tichete pentru masini

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marti, ca intentioneaza ca prin Programul Rabla 2011 sa poata fi acordate cate patru tichete in loc de trei, de cate 3.000 de lei, pentru casarea masinilor vechi, si cate trei tichete in loc de unul, de cate 17.000 lei, pentru tractoare.

"Numarul de tichete se va acorda in functie de numarul de masini care vor fi casate. In prezent, am dat sansa celor aproape 17.000 de posesori ai tichetelor sa le valorifice pana la 31 ianuarie 2011. Deci de la 1 februarie 2011 vom porni programul nou.

Analizam varianta in care sa fie acordate patru tichete in loc de trei ca pana acum, fiecare in valoare de 3.000 de lei. Deci 12.000 lei sa poata aduna cineva care poate achizitiona patru vouchere. Si asta inseamna circa 3.000 euro, mai pune 5.000-6.000 euro si poate sa ia totusi o masina noua", a afirmat Borbely.

In privinta programului de casare a tractoarelor, ministrul Mediului si Padurilor a precizat ca isi propune sa majoreze suma si sa acorde cate trei vouchere, in loc de unul in prezent, a cate 17.000 lei, deci 51.000 lei in total, avand in vedere numarul mic de tractoare casate de la demararea acestui program, in martie, si pana in prezent.

"In primul rand, probabil, va trebui sa dam posibilitatea sa acumuleze, asa cum e la autoturisme, trei tichete valorice, in prezent e vorba de 17.000 lei. E foarte putin si, probabil, nu au avut capacitatea de a cumpara din acesti bani tractoare noi. In al doilea rand, avem o problema cu UE, inca suntem in discutii, sper sa rezolvam pana la sfarsitul anului.

Ei considera un fel de ajutor de stat si asta trebuie sa clarificam la nivelul Uniunii Europene. Noi am stopat in septembrie acest program. Eu sper ca anul viitor, prin clarificarea acestor doua probleme, sa avem si mai multe tractoare care sa fie casate", a mentionat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Laszlo Borbely Rabla, #Rabla 2011, #vouchere Rabla , #Programul Rabla