Laszlo Borbely: Programul Rabla 2012 ar putea demara la sfarsitul lui martie

Vineri, 02 Martie 2012, ora 16:28
1834 citiri
Laszlo Borbely: Programul Rabla 2012 ar putea demara la sfarsitul lui martie

Programul "Rabla" ar putea demara la sfarsitul lunii martie, dupa ce vor fi definitivate listele centrelor REMAT partenere si dealerilor auto care si-au exprimat intentia de a participa la sesiunea din 2012, a declarat, vineri, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

"A fost o discutie in ceea ce priveste bugetul Fondului de Mediu si pe care am clarificat-o, sper. E vorba de a avea inventarul acelor REMAT-uri care vor fi partenere si imediat dupa ce vom avea aceasta lista, dar si a dealerilor care vor participa, sper sa demaram programul la sfarsitul lunii martie.

Este un program pe care lumea il asteapta. A fost si este un program de succes si, evident, ca interesul nostru este de a scoate din circulatie masinile uzate si de a da sansa cetatenilor de a cumpara masini noi", a afirmat Borbely.

Potrivit ministrului Mediului, fata de anul trecut nu vor exista schimbari, in sensul ca "fiecare cetatean primeste un voucher de 3.800 de lei pentru fiecare masina casata, dar poate preda REMAT-urilor pana la trei masini sau poate cumpara de pe piata voucherelor astfel de tichete".

In nota de fundamentare ce insoteste Proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea Bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012 al Administratiei Fondului pentru Mediu, se mentioneaza ca, in acest an, programul "Rabla" va avea un buget de 114 milioane lei, echivalentul casarii a 30.000 de autovehicule mai vechi de zece ani.

Astfel, in 2012 este estimata o valoare a creditelor bugetare necesare finantarii nerambursabile din Fondul pentru Mediu, acordata sub forma primei de casare in cuantum de 3.800 lei, pentru achizitionarea autovehiculelor noi, mai putin poluante, in schimbul predarii spre casare a unui numar de 30.000 de autovehiculelor uzate.

Pentru casarea unui numar de 120.000 de autovehicule mai vechi de zece ani, s-a alocat, in 2011, suma de 456 milioane lei, in doua etape.

La data de 19 decembrie 2011, au fost casate 116.641 de autovehicule, iar pe baza tichetelor fiind achizitionate 39.216 masini noi, dintre care 15.005 din productia autohtona, arata datele Ministerului Mediului.

Citeste si:
Secretul lui Polichinelle: Klaus Iohannis anunță că îl susține pe Cîțu și va participa la Congresul PNL. "Îl încurajez pe Florin să continue"
Secretul lui Polichinelle: Klaus Iohannis anunță că îl susține pe Cîțu și va participa la Congresul PNL. "Îl încurajez pe Florin să continue"
Președintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, 25 septembrie, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii. Acesta s-a poziționat clar cu privire la...
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Iohannis, la memorialul victimelor atentatelor din 11 septembrie de la New York
Preşedintele Klaus Iohannis a depus marţi, 21 septembrie, flori şi a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, la memorialul construit...
Sursa: AGERPRES