Borbely, despre buget: Am avut destule argumente care justifica acest vot impotriva

Joi, 07 Februarie 2013, ora 18:23
1558 citiri
Borbely, despre buget: Am avut destule argumente care justifica acest vot impotriva

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat joi, la Targu Mures, ca anul bugetar 2013 va fi unul dificil si ca Uniunea a avut destule argumente care justifica votul impotriva dat Legii Bugetului de Stat.

"Va fi un an dificil din punct de vedere bugetar acest an - mi-am dat seama dupa ce Guvernul a trimis proiectul de buget la Parlament. De ce spun acest lucru, pentru ca am o anumita experienta in guvernare si m-am uitat la cifrele care tin de investitii mai ales, la Ministerul Mediului, dar si la alte ministere.

Din pacate sunt mult mai putini ani pentru investitii anul acesta. Mai putini bani pentru judete. Mi se pare, tot anul pentru judetul Mures sunt 11 sau 12 milioane de lei pentru drumurile judetene, mai putin decat in 2012(...) Am avut destule argumente si la prezentare, care justifica acest vot impotriva", a spus Laszlo Borbely intr-o conferinta de presa.

Politicianul a spus ca anul 2012 a avut o alta filosofie a bugetului, intrucat atunci trebuia sa intre in vigoare Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) "care insemna multe miliarde de lei", dar ca din pacate acest program s-a oprit si nu a fost inlocuit cu nimic.

"S-a oprit, a venit un alt guvern, dar nu s-a pus nimic in loc si anul acesta va fi extraordinar de dificil pentru consiliile judetene sa repare drumurile, nemaivorbind de noi drumuri care eventual erau pe diferite liste de prioritati", a aratat Borbely.

Printre nemultumirile UDMR s-au regasit si cele referitoare la nealocarea niciunui leu pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania si faptul ca din cauza onorarii unor promisiuni electorale investitiile au de suferit.

"Din pacate acest buget si din cauza unor constrangeri - si-a asumat Guvernul in campanie mariri de pensii, de salarii - si din acest motiv sunt mai putini bani la investitii", a spus Borbely.

Acesta, in calitate de deputat de Mures, a sustinut ca si in judetul Mures au fost alocate mai putine fonduri pentru investitii si ca din acest punct de vedere UDMR considera bugetul ca fiind "dezechilibrat si nu rezolva prioritatile importante, nici pentru Mures, nici pentru tara".

Din acest motiv, a spus Borbely, UDMR va organiza o intalnire la nivelul judetului Mures cu presedintele CJ, cu prefectul, cu toate formatiunile politice si primarii municipiilor si oraselor, pentru a se vedea care sunt solutiile si prioritatile spre care vor merge banii de investitii.

"UDMR face aceasta invitatie. Sper sa facem front comun in ce priveste prioritatile judetului, indiferent de culoarea politica (...) Ar trebui sa punem deoparte unele diferente de opinie", a sustinut Borbely.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laszlo Borbely buget, #UDMR vot buget , #UDMR