Borbely ii raspunde lui Ponta: Nici UDMR nu va colabora cu USL in orice conditii

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 16:40
871 citiri
Borbely ii raspunde lui Ponta: Nici UDMR nu va colabora cu USL in orice conditii

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat vineri, la Tg. Mures, ca UDMR nu va colabora "in orice conditii" cu USL, afirmatia fiind facuta dupa ce liderul PSD Victor Ponta a spus ca nu exclude o colaborare cu UDMR, dar USL "nu va accepta conditiile pe care le accepta acum PD-L".

"Nu vom colabora cu USL in orice conditii, e clar. Asa e cand vii si negociezi cu cineva: cu oricine, nu in orice conditii. In ceea ce priveste pozitia domnului Ponta, noi asteptam pozitia USL-ului", a declarat Borbely.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat joi, la Targu Mures, ca nu exclude o colaborare cu UDMR, insa USL "nu va accepta conditiile pe care le accepta PD-L acum".

Vicepresedintele politic al UDMR a evitat sa comenteze si afirmatia Ponta ca daca USL va obtine peste 50% la alegerile parlamentare, UDMR va trece in Opozitie, alaturi de PD-L, Borbely spunand doar ca "mai e un an pana la alegeri".

Ponta a afirmat ca daca UDMR ramane la guvernare alaturi de PD-L pana la alegerile de anul viitor, atunci va ramane alaturi de democrat-liberali si in Opozitie daca USL obtine 50% la alegeri. "Imi fac datoria, si nu e o amenintare, atrag atentia UDMR ca, daca ajungem la alegeri si USL ia peste 50%, atunci UDMR-ul trebuie sa ramana langa PD-L, daca raman langa PD-L pana la anul. Sa nu ne inchipuim ca o sa luam 50% si, hai, totusi, sa luam UDMR-ul, desi au stat langa Boc pana la sfarsit", a afirmat Ponta joi, la Targu Mures.

Borbely, suparat ca Tokes vrea un alt partid

In alta ordine de idei, Borbely Laszlo, s-a referit la situatia comunitatii maghiare si a sustinut ca "80% dintre maghiari, conform unui sondaj facut in februarie, resping infiintarea unui nou partid maghiar".

"Nu sunt de acord cu divizarea comunitatii maghiare. Si este un mesaj foarte clar catre europarlamentarul Tokes Laszlo, care a fost primul pe lista UDMR, sa ne dea explicatii ce inseamna in conceptia lui acea comuniune maghiara, acea solidaritate maghiara", a afirmat politicianul maghiar.

Borbely l-a atacat si mai dur pe Tokes Laszlo, acuzandu-l ca foloseste banii Guvernului de la Budapesta.

"Daca dansul face tot posibilul sa infiinteze un nou partid, face tot posibilul ca, din cate stim noi, din banii primiti de la Guvernul Ungariei sa infiinteze Birouri ale Democratiei si atunci cand vorbim despre acestea, care sunt si o unealta in mana celor care sunt acolo sa adune semnaturi pentru infiintarea noului partid, Tokes Laszlo se ocupa sa ne denunte la Guvernul Ungariei si cand il intreaba cineva de unde acesti bani din care s-au infiintat aceste centre spune ca nu intereseaza pe nimeni pentru ca sunt donatii. Din cate stim, si trebuie sa confirme sau sa infirme cineva, circa 800.000 de euro s-au dat pentru infiintarea acestor birouri", a mai sustinut Borbely.

Acesta a adaugat ca UDMR ii cere lui Tokes Laszlo "sa se ocupe de solidaritatea maghiara daca pe lista solidaritatii maghiare a fost ales in Parlamentul European".

Citeste si:
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion, vicepreședinte al USR, consideră că este necesară convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru a discuta situaţia de...
Nicușor Dan, după ce greva STB a fost suspendată în instanță: ”Liderul sindicatului va avea soarta lui Ion Rădoi”
Nicușor Dan, după ce greva STB a fost suspendată în instanță: ”Liderul sindicatului va avea soarta lui Ion Rădoi”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a cerut reluarea imediată a activității STB, după ce joi, 20 ianuarie, greva angajaților a fost suspendată de Tribunalul București. Edilul l-a acuzat pe...