Ce schimbari pregateste UDMR sambata, la congres Interviu

Vineri, 24 Mai 2013, ora 20:33
2601 citiri
Ce schimbari pregateste UDMR sambata, la congres Interviu

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, sustine ca vor exista modificari la statutul si la programul UDMR dezbatute la congresul de sambata al formatiunii, insa acestea nu vor fi spectaculoase, vizand alegerile europarlamentare, regionalizarea, revizuirea Constitutiei, precum si zona economica.

Deputatul UDMR a declarat, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, ca tot sambata se va infiinta organizatia de femei a UDMR.

Nu in ultimul rand, vicepresedintele UDMR a mentionat cine sunt invitatii la Congres, atat din partea principalelor formatiuni politice din tara, cat si din partea Fidesz, dar si ca Traian Basescu n-a confirmat prezenta.

UDMR are Congres pe 25 mai - Modificarea Statutului formatiunii, miza reuniunii

Care sunt principalele decizii care se vor lua, la Congresul UDMR, de sambata?

Vom avea doua decizii importante, in legatura cu statut si program, care nu vor fi spectaculos modificate. Sunt cateva modificari la program, in special zona economica, in functie de noile evolutii, noile prioritati.

La statut, speram sa fie eficientizata activitatea, de exemplu suntem mai stricti cand o organizatie nu-si indeplineste angajamentele luate la diferitele alegeri, atunci automat trebuie sa se tina alegeri in acea organizatie.

In sfarsit, infiintam organizatia de femei, pentru ca n-a avut o organizatie de femei UDMR, desi am avut platforme sau alte organizatii, dar ca organizatie de femei acum se va infiinta.

Vom avea cateva documente programatice, un document in legatura cu economia si tot ce tine de conceptia noastra, un document ce tine de aceasta initiativa cetaneasca pe care o lansam acum, un document in legatura cu alegerile europarlamentare, cu regionalizare, cu modificarea Constitutiei, deci sunt vreo 6-7 documente programatice.

Vom avea o presedintie cu oameni mai putini, deci va fi o presedintie operativa. Cam acestea sunt modificarile.

In Parlamentul Romaniei, UDMR are un singur parlamentar femeie, doamna senator Rozalia Biro. Se vor organiza curand si alegeri pentru functia de presedinte al organizatiei? Este principalul candidat la aceasta functie?

Vom vedea, deocamdata va fi o perioada in care se vor organiza la nivel judetean si dupa aceea se vor organiza alegeri la nivelul UDMR.

Au fost invitati si liderii celor mai importante partide politice din Romania. Cine a confirmat prezenta, pana acum?

Premierul, in calitate de presedinte al PSD, domnul Antonescu, domnul Blaga, Mihai Razvan Ungureanu vor fi prezenti la Congres. Si vor fi prezenti, din afara tarii, vicepresedintele Fidesz, vicepresedintele Partidului Socialist Ungar, presedinti din partea organizatiilor maghiarimii din afara granitelor, deci din Slovacia, vor fi prezenti minoritatile din Parlament, mai multe minoritati.

Si presedintele Traian Basescu?

L-am invitat. Deocamdata nu avem raspuns.

Nu va asteptati la o situatie putin tensionata, avand in vedere ca ar veni acolo si liderii USL si domnul Basescu?

Nu cred, e un congres, fiecare tine un speech probabil protocolar, deci nu consideram ca ar fi un subiect de tensionare.

Citeste si:
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....