Laszlo Borbely: Nu excludem o alianta cu USL dupa alegeri

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 12:55
2714 citiri
Laszlo Borbely: Nu excludem o alianta cu USL dupa alegeri
Foto: gov.ro

Vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely considera ca o alianta cu USL, dupa alegerile din decembrie, nu este exclusa. "Avem, si acum, o relatie normala cu acest guvern", a spus Borbely.

Fostul ministru Laszlo Borbely se arata incantat de dorinta fostului premier PNL, Calin Popescu Tariceanu, ca UDMR sa fie cooptat intr-o alianta la guvernare, alaturi de USL, dupa alegerile din decembrie.

"Nu numai ca si coleg in Parlament cu domnul Tariceanu, dar si ca fost ministru in guvernul sau, vreau sa va spun ca el a fost un foarte bun prim-ministru si un politician care are respect in randul politicienilor.

Eu apreciez declaratia dansului, noi avem, si acum, o relatie normala cu acest guvern, chiar daca suntem un partid de opozitie. In fond suntem o asociatie care apara interesele unei comunitati", a declarat Laszlo Borbely pentru Ziare.com.

Prin urmare, liderul UDMR considera ca este posibila o alianta cu USL dupa alegeri.

"Nu este exclusa o alianta cu USL. Cum se spune in politica, niciodata sa nu spui niciodata", a subliniat Borbely.

Laszlo Borbely: PDL ne-a cerut sa-i sustinem in privinta lui Schulz, am refuzat

Intrebat cum va reactiona daca va exista o recomandare din partea Partidului Popularilor Europeni (PPE), din care UDMR face parte alaturi de PDL, de a nu se alia cu USL, Borbely s-a aratat sceptic in privinta unei astfel de pozitii a partenerilor europeni.

"Nu cred ca va exista asa ceva. Oricum, din 1996 incoace, noi am fost intotdeauna in formule guvernamentale de dreapta. Asta nu inseamna ca vom refuza dialogul, chiar daca din punct de vedere ideologic apartinem altei familii. Importante sunt interesele comunitatii maghiare.

In Romania au fost foarte multe combinatii. Nu stiu ce a zis PPE in 2009 cand PDL s-a aliat cu PSD (rade - n. red.)", a explicat vicepresedintele UDMR.

Tariceanu, la o intalnire electorala dintr-o scara de bloc: Ar fi buna o alianta cu UDMR

Deputatul PNL Calin Popescu Tariceanua declarat, miercuri seara, ca ar fi "utila si benefica o cooptare" a UDMR intr-o viitoare alianta la guvernare cu USL.

Declaratia fostului premier a starnit, insa, nervozitate in randul propriilor colegi. Ministrul Culturii, Puiu Hasotti, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca este "categoric impotriva" ca UDMR sa ajunga la guvernare.

"Sunt categoric impotriva unei aliante la guvernare a USL cu UDMR. Nu va fi cazul, pentru ca USL va forma singura viitoarea majoritate parlamentara", a spus ministrul Culturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Borbely alianta UDMR USL, #Borbely Tariceanu alianta UDMR, #Hasotti alianta UDMR USL , #UDMR