Laszlo Borbely, tapul ispasitor al UDMR

Miercuri, 25 Iunie 2008, ora 15:25
1474 citiri
Laszlo Borbely, tapul ispasitor al UDMR

Liderii mai multor circumscriptii electorale UDMR din Targu Mures au redactat o scrisoare in care isi exprima nemultumirea fata de comportamentul din campanie al candidatului Uniunii la Primaria Tg.Mures, Borbely Laszlo, pe care il considera vinovat de pierderea majoritatii in Consiliul Local.

"Suntem convinsi ca, daca facea campanie impreuna cu echipa, rezultatul era altul. Se stia ca sunt putine sanse pentru a castiga Primaria Targu-Mures, dar cu munca in echipa puteam pastra majoritatea in Consiliul Local. Campania de acum ne-a adus prejudicii atat de mari incat foarte greu vom putea repara acest lucru peste patru ani", se arata in scrisoare, informeaza NewsIn.

Semnatarii sustin ca echipa de campanie a lui Borbely ar fi impiedicat munca organizatiei si, din aceasta cauza, "campania a fost perceputa ca una rece".

Vicepresedintele executiv al UDMR mai este acuzat si de violenta fizica, respectiv ca l-ar fi imbrancit pe un preot reformat de la circumscriptia 3 si ca ar fi intervenit pentru a fi schimbati delegatii UDMR din unele sectii de votare.

Petitionarii sustin ca in 30 de sectii au fost schimbati delegatii, ceea ce "a fost in detrimental UDMR, in sensul comunicarii".

Semnatarii au criticat si modul in care Borbely a facut campanie pentru castigarea fotoliului de primar.

"Legat de campania electorala pentru fotoliul de primar, s-a demonstrat ca ideea de candidat independent a lui Borbely Laszlo a fost un esec. La fel si sloganul Nu pot face campanie pentru UDMR pentru ca doresc sa fiu primarul tuturor".

Borbely este criticat si pentru faptul ca nu s-a alaturat in campanie candidatilor pentru Consiliul Local.

"Nu a inclus in campania domniei sale pe candidatii la Consiliu, mai mult, nu a participat nici la manifestarile organizate de acestia. In timp ce in fiecare campanie au aparut pe afise atat candidatul la Primarie, cat si cei pentru Consiliul Local, de data aceasta toate afisele dansului au fost doar cu el sau cu oameni necunoscuti. UDMR nu a avut niciodata un candidat care sa-i oblige pe consilieri sa-si faca singuri campanie, dar nici care sa se dezica de acea organizatie care l-a numit candidat", se arata in scrisoare.

Laszlo Borbely urmeaza sa raspunda acuzatiilor in sedinta CRU, care are loc, sambata, la Targu Mures si unde, spun semnatarii, acesta va fi interpelat pe aceasta tema.

Citeste si:
Un mare aeroport din România urmează să fie modernizat la cele mai înalte standarde. La ce sumă se ridică investiția
Un mare aeroport din România urmează să fie modernizat la cele mai înalte standarde. La ce sumă se ridică investiția
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat marţi, 18 ianuarie, două contracte de finanţare pentru modernizarea unui aeroport din România. Este vorba despre...
Rezultatele anchetei în cazul dublei crime de la Iași indică un nou suspect. Ce s-a întâmplat în vila închiriată de cei doi studenți în seara dinaintea tragediei
Rezultatele anchetei în cazul dublei crime de la Iași indică un nou suspect. Ce s-a întâmplat în vila închiriată de cei doi studenți în seara dinaintea tragediei
Ancheta în cazul dublei crime comise la Iași în luna decembrie 2021 stagnază, după ce rezultatele criminalistice privind urmele AND de pe mai multe haine ale victimelor indică un nou suspect....