Revista presei: UDMR face zid in jurul lui Borbely

Joi, 14 Iulie 2011, ora 09:07
2339 citiri
Revista presei: UDMR face zid in jurul lui Borbely

UDMR face zid in jurul lui Laszlo Borbely, scrie presa centrala de joi, care arata ca Uniunea s-a grabit sa reafirme sprijinul politic pentru ministrul Mediului, al carui nume apare intr-un dosar legat de trafic de influenta.

Presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a prezentat public sustinerea formatiunii pentru ministrul de la Mediu, adaugand ca acuzatiile aduse lui Borbely sunt nefondate, arata "Jurnalul National".

Ministrul Mediului, intors din tara recent, a avut o intalnire la Palatul Victoria cu presedintele partidului, Kelemen Hunor, dar si cu fostul lider, Marko Bela, arata "Romania Libera".

"Adevarul" prezinta noi detalii legate de cazul Laszlo Borbely, aratand ca apartamentul apartinea cuscrei ministrului.

"Evenimentul Zilei" lanseaza ipoteze cu privire la ce formatiune politica ar avea mai mult de castigat in urma problemelor cu care se confrunta ministrul Mediului si ajunge la concluzia ca Uniunea Social-Liberala si-ar fi putut exercita influenta, in acest caz.

Jurnalul National: UDMR face zid in jurul lui Borbely

UDMR a strans randurile in jurul ministrului Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenta, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, prezentand public sustinerea formatiunii pentru ministrul de la Mediu.

"UDMR il sustine si noi consideram ca aceste acuzatii sunt nefondate. Borbely Laszlo este un ministru bun, un om politic foarte bun, care nu se aventureaza in astfel de chestiuni", a spus Kelemen Hunor, declarandu-se convins ca "in cateva zile" acuzatiile aduse ministrului se vor dovedi false, relateaza Jurnalul National.

Romania Libera: UDMR se strange in jurul lui Laszlo Borbely

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a revenit in tara din Polonia si s-a deplasat direct la Palatul Victoria, unde, potrivit unor surse citate de Mediafax, s-a intalnit cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si cu fostul sef al Uniunii, Marko Bela.

Potrivit lui Borbely, cei trei au discutat despre acuzatiile formulate la adresa sa, ministrul asigurandu-si colegii de partid ca nu are nici o implicare in acest caz, despre care a aflat din presa, considerand ca "ceea ce apare in comunicatul DNA este nefondat", informeaza Romania Libera.

Adevarul: Profa lui Borbely, paravan pentru spaga

Apartamentul despre care DNA sustine ca ar fi fost amenajat pe cheltuiala unei firme favorizate de Laszlo Borbely a fost vandut acum cateva luni de catre cuscra ministrului, profesoara lui de doctorat.

Maria Vincze este mama fostului deputat de Brasov Attila Kovacs, in prezent vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov. Attila Kovacs este casatorit cu Eszter, fiica ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

Maria Vincze este profesor universitar la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca si a fost coordonatoarea tezei de doctorat pe care Laszlo Borbely a sustinut-o anul acesta, cu lucrarea "Modele de dezvoltare regionala in Uniunea Europeana si Romania", informeaza Adevarul.

Puterea: Procurorii DNA au verificat calitatea lucrarilor de renovare

Procurorii anticoruptie s-au prezentat, miercuri-dimineata, la apartamentul din Capitala pe care firma Lescaci Com, apartinand lui Ioan Ciocan din Certeze, l-ar fi renovat pentru a obtine, prin intermediul lui Laszlo Borbely, contracte cu Apele Romane.

Surse judiciare au informat ca anchetatorii au intrat cu chei potrivite. "N-am spart nimic. Era pacat sa distrugem ceva. Este prea frumos". Aceleasi surse sustin ca au intrat in apartament cu cheile care se aflau la administrator fiindca dupa renovarea acestuia nu a locuit nimeni in el, relateaza Puterea.

Evenimentul Zilei: Ipoteza soc in cazul Laszlo Borbely

PDL si Traian Basescu nu au absolut niciun interes sa riste spargerea Coalitiei. De castigat din galceava PDL-UDMR si eventuala iesire de la guvernare a ungurilor ar avea doar USL, scrie "Evenimentul Zilei", facand speculatii cu privire la cazul Laszlo Borbely.

Surse din justitia oradeana au declarat pentru "Evenimentul zilei" ca acest dosar s-a constituit ca urmare a autodenuntului omului de afaceri Ioan Ciocan. Care Ioan Ciocan este ginerele deputatului PSD Gheorghe Ciocan, secretarul Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor, o comisie care se intersecteaza cu activitatea ministerului condus de Borbely.

Gheorghe Ciocan a fost anterior si prefect al judetului Satu Mare. Ciocan nu avea motiv sa faca un autodenunt, cat timp renovarea apartamentului deja se facuse, iar in schimb el obtinuse si contracte si plati, arata Evenimentul Zilei.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Laszlo Borbely, #UDMR zid Borbely, #Laszlo Borbely apartament , #UDMR