UDMR a votat rezolutia USL. Borbely: PDL a avut un discurs electoral

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 18:02
4778 citiri
UDMR a votat rezolutia USL. Borbely: PDL a avut un discurs electoral
Foto: Arhiva

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, apreciaza ca rezolutia initiata de USL in privinta bugetului european este "echilibrata" si "utila". El a calificat atitudinea critica a PDL ca "electorala".

"Intalnirea de azi a fost una utila. Atitudinea PDL a fost prea de campanie. Discursul lor a fost de la cap la coada numai electoral. Celelalte partide nu au facut asta, eu am fost foarte atent la discursurile colegilor, s-au bazat pe tematica bugetului Uniunii Europene.

Normal ca am votat rezolutia. Ar fi benefic ca inainte de orice Consiliu European sa fie o analiza tehnica si politica in Parlament. E normal ca premierul sa vina sa informeze Parlamentul, chiar si presedintele poate sa vina, nu mi se pare nimic anormal", a declarat Borbely, pentru Ziare.com.

Solicitat sa comenteze atitudinea presedintelui, care a reprosat parlamentarilor ca nu l-au invitat, Borbely a spus ca decizia a apartinut Birourilor Permanente.

Basescu vrea negociere, Ponta insista pe veto - Parlamentul a adoptat o rezolutie

"Birourile Permanente au discutat aceasta problema. Probabil ca dupa discutia prealabila dintre presedinte si premier au considerat de cuviinta sa invite numai premierul", a sustinut vicepresedintele UDMR.

Borbely a mai spus ca rezolutia adoptata de Parlament nu intra in conflict cu pozitia presedintelui Traian Basescu.

Basescu: Daca plecam de la ideea de veto, nu ne mai cauta nimeni

"Nu cred ca este vreun conflict. Astazi, la Parlament, in primul rand in discursul premierului si in toate luarile de cuvant nu s-a vorbit despre veto. Este o rezolutie foarte echilibrata a Parlamentului prin care se spune ca noi trebuie sa avem o atitudine ferma. Rezolutia este in sprijinul a ceea ce a discutat presedintele cu premierul, nu mi se pare ceva care sa fie subiect de disputa", a punctat vicepresedintele UDMR.

La propunerea USL, camerele reunite ale Parlamentului au adoptat, marti, o rezolutie prin care se solicita presedintelui sa nu accepte propunerea de reducere a bugetului european.

"Parlamentul considera ca presedintele Romaniei trebuie sa apere ferm si fara echivoc interesul Romaniei la Consiliul European, sustinand propunerile venite dinspre Comisia Europeana si PE si il asiguram de intregul sprijin al majoritatii parlamentare in acest sens. Parlamentul considera ca testul propus la acest moment de presedintele Consiliului European nu reflecta obiectivele urmarite de Romania", se afirma in rezolutie.

Reprezentantii PDL au reprosat parlamentarilor USL ca textul acestei rezolutii a fost redactat fara a-i consulta si pe ei.

PDL boicoteaza discursul lui Ponta din Parlament

"Si noi cand eram la putere, am avut intalniri pe rezolutii comune pentru a va consulta. Nu cred ca este corect. Daca vrem sa avem un punct de vedere comun, al Parlamentului, sa ignorati chiar si preliminara discutie", a declarat deputatul PDL Mircea Toader.

Citește și:
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
Manifestanţii au început să se adune duminică, 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR. George Simion a anunţat că nu va rosti niciun discurs și...
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Fostul premier Victor Ponta spune că cei care au protestat la Roșia Montană "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani...