UDMR a votat rezolutia USL. Borbely: PDL a avut un discurs electoral

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 18:02
4764 citiri
UDMR a votat rezolutia USL. Borbely: PDL a avut un discurs electoral

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, apreciaza ca rezolutia initiata de USL in privinta bugetului european este "echilibrata" si "utila". El a calificat atitudinea critica a PDL ca "electorala".

"Intalnirea de azi a fost una utila. Atitudinea PDL a fost prea de campanie. Discursul lor a fost de la cap la coada numai electoral. Celelalte partide nu au facut asta, eu am fost foarte atent la discursurile colegilor, s-au bazat pe tematica bugetului Uniunii Europene.

Normal ca am votat rezolutia. Ar fi benefic ca inainte de orice Consiliu European sa fie o analiza tehnica si politica in Parlament. E normal ca premierul sa vina sa informeze Parlamentul, chiar si presedintele poate sa vina, nu mi se pare nimic anormal", a declarat Borbely, pentru Ziare.com.

Solicitat sa comenteze atitudinea presedintelui, care a reprosat parlamentarilor ca nu l-au invitat, Borbely a spus ca decizia a apartinut Birourilor Permanente.

Basescu vrea negociere, Ponta insista pe veto - Parlamentul a adoptat o rezolutie

"Birourile Permanente au discutat aceasta problema. Probabil ca dupa discutia prealabila dintre presedinte si premier au considerat de cuviinta sa invite numai premierul", a sustinut vicepresedintele UDMR.

Borbely a mai spus ca rezolutia adoptata de Parlament nu intra in conflict cu pozitia presedintelui Traian Basescu.

Basescu: Daca plecam de la ideea de veto, nu ne mai cauta nimeni

"Nu cred ca este vreun conflict. Astazi, la Parlament, in primul rand in discursul premierului si in toate luarile de cuvant nu s-a vorbit despre veto. Este o rezolutie foarte echilibrata a Parlamentului prin care se spune ca noi trebuie sa avem o atitudine ferma. Rezolutia este in sprijinul a ceea ce a discutat presedintele cu premierul, nu mi se pare ceva care sa fie subiect de disputa", a punctat vicepresedintele UDMR.

La propunerea USL, camerele reunite ale Parlamentului au adoptat, marti, o rezolutie prin care se solicita presedintelui sa nu accepte propunerea de reducere a bugetului european.

"Parlamentul considera ca presedintele Romaniei trebuie sa apere ferm si fara echivoc interesul Romaniei la Consiliul European, sustinand propunerile venite dinspre Comisia Europeana si PE si il asiguram de intregul sprijin al majoritatii parlamentare in acest sens. Parlamentul considera ca testul propus la acest moment de presedintele Consiliului European nu reflecta obiectivele urmarite de Romania", se afirma in rezolutie.

Reprezentantii PDL au reprosat parlamentarilor USL ca textul acestei rezolutii a fost redactat fara a-i consulta si pe ei.

PDL boicoteaza discursul lui Ponta din Parlament

"Si noi cand eram la putere, am avut intalniri pe rezolutii comune pentru a va consulta. Nu cred ca este corect. Daca vrem sa avem un punct de vedere comun, al Parlamentului, sa ignorati chiar si preliminara discutie", a declarat deputatul PDL Mircea Toader.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...