UDMR: Dam o sansa acestui Guvern sa realizeze ceea ce este in programul asumat

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 22:00
1570 citiri
UDMR: Dam o sansa acestui Guvern sa realizeze ceea ce este in programul asumat

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a declarat luni, in plenul Parlamentului, ca formatiunea din care face parte da un vot favorabil Guvernului.

"Cred ca am contribuit si noi putin la aceasta remaniere guvernamentala. Noi, UDMR, dupa 9 luni de guvernare am decis sa parasim guvernarea. Eu, in ultimii ani, si sunt de cativa ani in Parlament, din pacate am simtit de foarte multe ori o lipsa a analizei concrete, ce a facut si ce n-a facut acel Guvern.

E nevoie, evident, de declaratii politice. E treaba Opozitiei sa vina cu declaratii politice. Pe langa declaratii politice, Guvernul are un program guvernamental, bun, rau, trebuie sa se analizeze acest program. Eu cred ca de multe ori trecem pe langa fapte", a spus Borbely.

Guvernul Ponta 4: Guvernul a fost votat in Parlament

El a precizat ca dupa 1990 nu a existat niciun Guvern care sa nu fi facut greseli.

"Nu a existat dupa 1990, dupa parerea mea, niciun Guvern, de exemplu, care sa nu fi facut greseli. Avem o anumita experienta noi, UDMR, in diferite guvernari. Totodata, nu exista guverne care sa nu treaca de filtrul Parlamentului. Din nou accentuez cat de important e rolul acestui Parlament care trebuie sa fie, de fapt, cel care controleaza Guvernul.

(...) Noi nu suntem partid politic. Noi suntem reprezentantii unei comunitati. Ne asumam aceasta raspundere a guvernarii atunci cand suntem la guvernare cu tot ceea ce inseamna, cu bune si rele", a mai aratat deputatul UDMR.

Borbely le-a transmis parlamentarilor prezenti sa adopte legea cadru privind statutul minoritatilor nationale si a mai aratat ca UDMR a decis sa dea un vot favorabil Guvernului.

"Ceea ce vrem noi, si de aceea am decis astazi, sa dam votul favorabil acestui Guvern. Dam o sansa acestui Guvern sa realizeze ceea ce este aici, in programul guvernamental asumat de acest Guvern. Noi dam sprijinul, fiti convinsi, cand e vorba nu numai de aceste probleme, ci de probleme care tin, intr-adevar, de viata tuturor cetatenilor din Romania de zi cu zi. Noi dam aceasta sansa", a afirmat deputatul UDMR.

Citeste si:
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul francez al Apărării, Florence Parly se află joi, 27 ianuarie, în vizită la Bucureşti, având programate primiri la preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, precum şi...
Sebastian Lăzăroiu, despre creșterea AUR: „PSD vrea să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidenţiale”
Sebastian Lăzăroiu, despre creșterea AUR: „PSD vrea să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidenţiale”
Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, a vorbit într-un interviu pentru ProfitTV despre creșterea AUR în sondaje și a declarat că...
Comentarii
Maramu1976
rank 1