UDMR, ingrijorat din cauza USL: Are de suferit o tara intreaga

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 18:04
1454 citiri
UDMR, ingrijorat din cauza USL: Are de suferit o tara intreaga

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, se declara "ingrijorat" de ceea ce se intampla in USL, mentionand ca UDMR, desi este in opozitie, a avut un dialog cu reprezentantii puterii si a incercat sa le atraga atentia ca "nu e bine ce se intampla".

"Ma ingrijoreaza ce se intampla in jurul nostru si ce se intampla nu de azi, de ieri. Cand ai 70 la suta in Parlament si ai o conceptie, intr-un stat de drept, nu te poate impiedica nimeni, evident daca acel program este viabil. De un an la ce asistam? La decizii controversate, la tot felul de proiecte care nu se pot duce pana la sfarsit, cum ar fi descentralizarea", a declarat Laszlo Borbely, miercuri, la Sfantu Gheorghe.

Tariceanu, ingrijorat de ruperea USL: Ar fi o grava greseala politica

Vicepresedintele politic al UDMR a adaugat ca, "din pacate", ceea ce se intampla acum in USL dauneaza tarii, si romanilor, si maghiarilor deopotriva, si ca el este "destul de pesimist" pentru ca nu vede o conceptie clara a ce se vrea sa se faca in continuare.

"Este an electoral in care, e clar, daca nu sunt pe aceleasi liste oricum conflictele se vor inteti si are de suferit o tara intreaga. Si, culmea, atunci cand Romania a incheiat un an destul de bun din punct de vedere economic", a spus Borbely.

El a mentionat ca nu stie ce se va intampla, UDMR fiind in momentul de fata in expectativa.

"Nu este o vointa clara, nu este o viziune si noi, desi suntem in opozitie, am avut un dialog cu puterea. Noi am incercat sa le atragem atentia ca nu e bine ce se intampla. Nu stiu ce va fi, UDMR in momentul de fata sta in expectativa, asteptam ce se va intampla, dar cel mai important ar trebui sa fie o stabilitate politica", a spus el.

Crin Antonescu, despre negocierile din interiorul USL: Ne vom intelege (Video)

Borbely a subliniat ca UDMR nu discuta despre posibilitatea de a intra la guvernare, cei de la USL avand un mandat de la cetateni.

"Am mai patit o data, in 2009, atunci cand era o majoritate de 70 la suta si a cazut Guvernul. UDMR nu discuta acum despre guvernare, ei au mandatul cetatenilor, s-o rezolve, dar asta nu inseamna ca, de la caz la caz, nu putem sa sustinem unele initiative legislative bune", a conchis liderul UDMR.

Borbely a participat, miercuri, la inaugurarea noii sali de sport a Liceului Tehnologic Economic Administrativ "Berde Aron" din Sfantu Gheorghe, ocazie cu care a avut loc un meci de fotbal amical intre echipele primariei, presei si elevilor liceului.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...