De ce vrea Consiliul de Onoare sa-l lase pe Tokes fara "Steaua Romaniei" - iata motivele

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 18:33
2233 citiri
De ce vrea Consiliul de Onoare sa-l lase pe Tokes fara "Steaua Romaniei" - iata motivele
Foto: Antena 3

Consiliul de Onoare pentru Ordinul National "Steaua Romaniei" a decis retragerea distinctiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes dupa ce a constatat, in cursul deliberarilor, ca Tokes a savarsit, prin declaratiile sale repetate, faptele dezonorante care aduc grave prejudicii morale cavalerilor Ordinul National "Steaua Romaniei".

"Prin declaratiile, initiativele politice, atitudinile revizioniste si instigarile la ura interetnica, domnul europarlamentar roman incalca in mod grosolan aceste principii, cerand - in dispretul Tratatelor constitutive ale Uniunii Europene si al obligatiilor sale de a le respecta, proteja si promova - constituirea unei 'regiuni' in care cetatenii romani de etnie romana (sau de alta etnie decat cea maghiara) sa fie supusi, simultan, si vointei politice si juridice a unui alt stat 'protector' (dobandind, astfel mai multe obligatii), in timp ce cei apartinand etniei maghiare ar dobandi doar o serie de drepturi in plus/privilegii.

Astfel de manifestari - care definesc o atitudine politica discriminatorie si contrara spiritului Unional - nu doar ca reprezinta fapte care il dezonoreaza pe purtatorul insemnelor si creeaza prejudicii morale celorlalti membri ai Ordinului, dar sfideaza si calitatea sa de europarlamentar roman, situatie pe care o sesizam si Parlamentului European", se arata in motivarea publicata de Consiliul de Onoare.

Tokes: Consiliul de Onoare pentru Ordinul National "Steaua Romaniei", o comisiei pesedista

In sedinta in care se discuta retragerea ordinului "Steaua Romaniei", europarlamentarul a catalogat Consiliul de Onoare pentru Ordinul National "Steaua Romaniei" drept o "comisie pesedista", numindu-i pe membrii Consiliului "instrumente" ale unui partid politic si agenti antimaghiari si a insistat ca la sedinta sa participe avocatul sau, in dezacord cu actele normative care reglementeaza activitatea consiliilor de onoare, potrivit motivarii.

In urma deliberarii, Consiliul de Onoare, "constatand gravele prejudicii morale, civice si de imagine adus cavalerilor Ordinului National 'Steaua Romaniei' prin faptele dezonorante care aduc atingere valorilor democratice ale Romaniei, valorilor si intereselor Uniunii Europene, relatiilor dintre natiunile si popoarele noastre, pacii si legalitatii internationale, si care, totodata, dauneaza bunei convietuiri interetnice" a hotarat sa propuna, cu cinci voturi pentru si o abtinere, retragerea Ordinului National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, acordat lui Laszlo Tokes.

Tokes nu vrea sa ramana fara "Stea": Da in judecata Consiliul de Onoare

In document mai sunt amintite mai multe ale declaratii ale lui Tokes de-a lungul timpului, considerate de sorginte "fascisto-horthista, revansarde si revizioniste, care, prin continutul lor, prin metodologie si articulare, readuc in memorie campaniile regimului hortist din perioada de dinaintea Dictatului de la Viena".

Consiliul de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei" a decis pe 20 noiembrie 2013, cu cinci voturi pentru si o abtinere, retragerea distinctiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#motivare retragere decoratie Tokes, #Tokes retragere steaua romaniei , #decoratie