Iohannis si Ciolos, chemati in judecata de Tokes Laszlo

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 13:21
3466 citiri
Iohannis si Ciolos, chemati in judecata de Tokes Laszlo

Avocatul Kincses Elod, care il reprezinta pe europarlamentarul Tokes Laszlo, a anuntat, luni, la Targu Mures, chemarea in judecata a presedintelui Klaus Iohannis si a premierului Dacian Ciolos, prin deschiderea unei actiuni in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti, pentru anularea decretului prezidential de retragere a Ordinului National Steaua Romaniei.

"Expediez astazi la Curtea de Apel Bucuresti actiunea in contencios administrativ. In cazul in care nu vom castiga la Curtea de Apel, vom exercita calea de atac la ICCJ. Eu nutresc speranta ca presedintele trebuie sa exercite calea de atac. Nu numai presedintele este chemat in judecata, ci si primul ministru al Romaniei in calitate de contrasemnatar.

Cer anularea Decretului Prezidential numarul 290 din 04.03.2016 contrasemnat de primul ministru, publicat in Monitorul Oficial partea I numarul 168/04.03.2016, prin care s-a dispus retragerea Ordinului National Steaua Romaniei in grad de cavaler, care i s-a acordat lui Tokes Laszlo prin Decretul Prezidential nr. 1864/14.12.2009, publicat in Monitorul Oficial 884/2009", a aratat avocatul intr-o conferinta de presa.

Tokes nu renunta: Demers pe langa Iohannis pentru a-si recapata Steaua Romaniei

Tismaneanu il ataca pe Iohannis: Puteati sa va abtineti de la penibilul gest de a-i retrage decoratia lui Tokes

Avocatul Kinsces Elod considera ca presedintele Romaniei ar fi incalcat Constitutia, in sensul nerespectarii prevederilor referitoare la idealurile Revolutiei din 1989, si ca, potrivit Decretului nr. 884/2009, clientul sau a fost decorat "pentru rolul jucat in declansarea revoltei populare de la Timisoara, nu pentru a tacea din gura".

El a sustinut ca in actiunea in contencios a ridicat exceptia nulitatii absolute a Hotararii Consiliului de Onoare pentru Ordinul National Steaua Romaniei din data de 20 noiembrie 2013 pentru doua motive: incalcarea dreptului la aparare in fata comisiei si incompatibilitatea celor doua membre, "Gabriela Vranceanu Firea si Ecaterina Andronescu, care au fost si denuntatoare si judecatoare".

Aberatia zilei: Nastase, Mitrea si Stanoiu da, Tokes ba

Lasat fara medalie de Iohannis, Tokes a fost decorat de unguri pentru revolutia noastra (Video)

In actiune se mai arata ca hotararea Consiliului de Onoare nu avea forta obligatorie pentru presedintele Romaniei si ca instantele de judecata nu au cercetat cauza in fond, ci au retinut ca hotararea Consiliului nu putea fi cenzurata pe calea contenciosului administrativ, admitand exceptia inadmisibilitatii actiunii.

Citeste si:
Sorin Grindeanu anunţă că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 1 decembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Sorin Grindeanu anunţă că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 1 decembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, luni, 29 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că aeronava TAROM care îi aduce în ţară pe românii blocaţi în urma anulării...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...