Laszlo Tokes, exclus de pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare

Duminica, 24 Noiembrie 2013, ora 19:17
2355 citiri
Laszlo Tokes, exclus de pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare
Foto: B1 Tv

Laszlo Tokes a fost exclus de pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, a anuntat, duminica, secretarul general al partidului, Kovacs Peter.

"Cu partidul lui Laszlo Tokes (PPMT - n.red.) eu nu cred ca avem despre ce sa discutam. UDMR va avea lista la aceste alegeri, deci, daca gasim un punct de colaborare, desigur numai despre lista UDMR putem sa discutam si, conform legii, fiecare persoana care apare pe lista noastra trebuie sa fie obligatoriu membru UDMR", a declarat Kovacs Peter, citat de B1 Tv.

"Noi, in 2009, am colaborat cu Tokes Laszlo, a fost primul pe lista UDMR si, in prima zi dupa alegeri, a intors spatele UDMR. Asta inseamna, de fapt, tradare, la asta s-a referit domnul presedinte Kelemen Hunor. In momentul de fata, exclud varianta ca Tokes Laszlo sa fie pe lista UDMR, chiar si dansul a afirmat ca nu crede in acest lucru", a explicat Kovacs.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat sambata ca nu exclude colaborarea cu alte partide, insa a mentionat ca nu le va oferi un loc celor care au abuzat de increderea partidului.

De asemenea, liderul partidului maghiar a aratat ca politica nu trebuie sa fie ca o "sala de asteptare, in care UDMR sa astepte fara sa deranjeze pe nimeni, fiindca la un moment va veni si vremea cand UDMR va fi chemata la guvernare". El a adaugat ca formatiunea sa trebuie sa se "imprieteneasca" din nou cu instrumentele democratice ale politicii de opozitie, fara a se preface ca folosirea acestor instrumente ar insemna schimbarea de directie in politica UDMR.

"Trebuie sa ne imprietenim din nou cu metodele democratice ale opozitiei politice, nu trebuie sa ne prefacem ca folosirea acestor instrumente ar insemna o alta directie in politica noastra. Politica sa fie o sala de asteptare, in care doar sa stam? Ne-am confruntat cu provocari grele in ultimii ani si nimic nu spune ca situatia se va schimba. Nu e tragedie sa fii in opozitie. Daca drepturile nu s-ar revoca, n-ar trebui sa ne temem", a aratat Kelemen Hunor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tokes exclus lista europarlamentare, #Tokes parlamentare UDMR, #Tokes candidat europarlamentare , #stiri Laszlo Tokes