Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Partidul lui Laszlo Tokes, inregistrat la tribunal

Joi, 05 Mai 2011, ora 15:47
1628 citiri
Partidul lui Laszlo Tokes, inregistrat la tribunal
Foto: Evenimentul Zilei

Fostul deputat UDMR de Timis, Toro Tibor, a depus, joi, la Tribunalul Bucuresti, cererea de infiintare a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, formatiune care il va avea ca mentor pe europarlemantarul Laszlo Tokes.

Noua formatiune politica va milita pentru autonomia maghiarilor si are peste 29.000 de semnaturi ale sustinatorilor partidului, inclusiv din afara Transilvaniei a precizat Toro Tibor.

"Laszlo Tokes este pe undeva mentorul acestui partid. Noi suntem mandri de acesta eticheta, ca suntem partidul lui Tokes. Laszlo Tokes este o persoanalitate marcanta cu un set de valori, dar el fiind europarlamentar nu poate avea functii in partid", a declarat Toro Tibor, potrivit Evenimentul Zilei.

Noul partid se doreste o alternativa la UDMR si Partidul Civic Maghiar.

"Diferitele forme de autonomie comunitara ale minoritatilor si comunitatii maghiare figureaza intre prioritatile noastre (...) UDMR si Partidul Civic Maghiar, cele doua entitati maghiare de pe esicherul politic, pot sa fie adversarii sau partenerii nostrii, depinde de ei. Noi pornim cu ideea ca incercam sa umplem un gol in reprezentarea politica a comunitatii maghiare, un gol care nu a fost absorbit de cele doua formatiuni.

Acum 20 de ani, cand s-a infiintat UDMR ca unica reprezentare a comunitatii maghiare, a reusit sa obtina un milion de voturi, iar la ultimele alegeri din 2008, acest sprijin a scazut la sub 400.000 de voturi. Inseamna ca exista o mare comunitate de oameni care este in afara comunitatii politice. Scopul tuturor formatiunilor maghiare este sa mobilizeze aceasta comunitate. Noi mizam pe acesti 600.000 de oameni si incercam prin toate mijloacele si mai ales cu punerea in fata a oamenilor curati, nesantajabili si necorupti, sa aducem un suflet nou in reprezentarea comunitatii maghiare", a spus Toro Tibor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#partid Laszlo Tokes, #formatiune politica autonomie meghiari , #stiri Laszlo Tokes