Ziare.com

Partidul Maghiar al lui Tokes vrea sa faca parte din PPE

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 16:39

   

Partidul Maghiar al lui Tokes vrea sa faca parte din PPE
Partidul Popular Maghiar din Transilvania, condus de Laszlo Tokes, a prezentat la sedinta de miercuri a PPE o cerere de integrare in Partidul Popular European.

Astfel, in cadrul sedintei Grupului de Lucru 3 din Partidul Popular European, structura menita primirii de noi membri, au fost prezentate doua cereri de aderare, a Fortei Civice si a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, arata TVR.

Prezentarea cererii reprezinta doar primul pas dintr-un proces extrem de complicat si de lung. Potrivit sursei citate, UDMR a fost extrem de deranjat de cererea PPMT, fiind binecunoscuta rivalitatea dintre cele doua partide maghiare.

Pentru primirea unui noi membru in cadrul PPE este nevoie de unanimitate de voturi, estimandu-se ca PDL va tine partea partidului lui Tokes si urmand a se demara o negociere cu UDMR pentru a se abtine si a nu bloca votul, desi are drept de veto.

Laszlo Tokes, demisie din UDMR

Laszlo Tokes si-a anuntat, in martie, demisia din UDMR, reclamand pozitia permisiva a Uniunii privind investitia de la Rosia Montana, comportamentul unor deputati UDMR ce incearca sa zadarniceasca activitatea ANI, participarea UDMR la guvernare de dragul puterii si "practica bazata pe interese obscure de partid".

Europarlamentarul Laszlo Tokes a afirmat ca, in calitate de initiator al deciziei Parlamentului European de a interzice mineritul pe baza de cianuri, nu poate accepta "pozitia permisiva" a UDMR cu privire la investitia de la Rosia Montana, "investitie pe care o chiar sprijina".

"Pentru mine a devenit o problema din ce in ce mai stanjenitoare sa raspund, pe holurile Parlamentului din Bruxelles, intrebarilor unor colegi ingrijorati care doresc sa afle acum, totusi, ce se intampla in Romania. Nu prea pot sa spun nici ca firma canadiana ne-a cumparat ministrii...", a spus Tokes.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1498 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pt las.tok

e stanjenitor rolul sau in provocarea masacrului de la Timisoara.Dar Dumnezeu e mare si va plati ce a facut acest pseudopopa(agent secret)Sigur va plati!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor