Partidul Popular Maghiar, al lui Laszlo Tokes, a primit aprobare de infiintare

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 18:52
2050 citiri
Partidul Popular Maghiar, al lui Laszlo Tokes, a primit aprobare de infiintare
Foto: bihon.ro

Partidul Popular Maghiar din Transilvania, al europarlamentarului Laszlo Tokes, a primit aprobarea oficiala de functionare, dupa o decizie a Tribunalului Bucuresti.

Decizia este definitiva si irevocabila, informeaza Realitatea TV.

Liderii PPTM au depus cererea de inregistrare in mai 2011, pentru acest partid, insa nu au reusit sa primeasca aprobare, pana acum.

Tribunalul Bucuresti a decis ca nu sunt indeplinite toate cerintele prevazute de Legea partidelor pentru ca PPMT sa obtina personalitate juridica.

Verificarile au aratat ca pe listele de semnaturi depuse la instanta, care contineau 29.268 de semnaturi din 19 judete si din Bucuresti, ar exista semnaturi falsificate.

Reprezentantii PPMT au facut recurs, care a fost aprobat.

Europarlamentarul Tokes Laszlo sustinea, pe 13 iunie, ca UDMR colaboreaza cu o persoana fizica romana "cu un fundal indoielnic si simtaminte ostile" pentru a pune piedici inregistrarii noului partid maghiar, initiat de Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT). El a afirmat ca a ramas uluit cand a citit in presa maghiara ca avocatul Adrian Draghici, care a contestat in instanta inregistrarea noului partid maghiar, l-a imputernicit in fata notarului public pe presedintele organizatiei teritoriale UDMR, Budai Richard si pe consilierul ministrului Kelemen Hunor, Novak Levente, pentru ca acestia sa studieze si sa copieze dosarul de inregistrare al CNMT.

Inregistrarea Partidului Popular Maghiar din Transilvania - PPMT a fost contestata in instanta de persoana fizica Adrian Draghici, de Partidul Popular si de Partidul Solidaritatii Democratice Pentru Sanse Egale si o Societate Mai Buna. Adrian Draghici a depus contestatia pe motiv de fals si uz de fals, sustinand ca apar niste semnaturi false la documentatie.

Laszlo Tokes isi propune ca, prin intermediul acestui partid, sa lupte pentru mai multe obiective ale maghiarilor din Transilvania, cel mai important fiind cel al autonomiei teritoriale pe criterii etnice.

Acest partid e vazut ca un concurent pentru UDMR la alegeri, iar multi specialisti considera ca, daca va avea un rezultat bun, ar putea lasa maghiarii fara reprezentare in Parlament.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#partid Tokes aprobare, #Partidul Popular Maghiar aprobat , #stiri Laszlo Tokes