PC ii cere presedintelui PE sa-l schimbe pe Tokes

Luni, 26 Iulie 2010, ora 17:45
1495 citiri
PC ii cere presedintelui PE sa-l schimbe pe Tokes
Foto: Politico.ro

Partidul Conservator ii va trimite presedintelui Parlamentului European, Jezry Buzek, o scrisoare in care ii cer suspendarea vicepresedintelui PE, Laszlo Tokes.

Decizia a fost luata in urma declaratiilor lui Laszlo Tokes privind autonomia teritoriala si culturala a maghiarilor din Transilvania, care au provocat reactii dure din partea politicienilor din Romania.

Partidul Conservator atrage atentia asupra declaratiilor facute de Laszlo Tokes la Tusnad, pe 23 iulie, care ar aduce "atingere suveranitatii si integritatii teritoriale a Romaniei, stat-membru al Uniunii Europene" si care, in opinia PC, "reprezinta o forma de instigare la miscari de strada in scopul enclavizarii etnice si dezmembrarii statului roman".

Stolojan: Tokes e ales, nu se pune problema retragerii sprijinului politic in PE

Partidul Conservator ii cere presedintelui PE sa se dezica de declaratiile lui Laszlo Tokes, sustinand ca, pana nu se intampla acest lucru in Parlamentul European, "se ridica semne de intrebare privind politica Uniunii fata de statele-membre pe subiectul integritatii teritoriale", potrivit scrisorii catre Jezry Buzek, remise si Ziare.com.

Laszlo Tokes risca sa piarda sprijinul PD-L in Parlamentul European

"Nicaieri in tratatul de aderare nu este scris ca, prin aderarea la Uniune, Romania este obligata sa suporte secesiuni interne pe motive etnice sau oficiali ai Parlamentului European care sa vina sa ne dea lectii de organizare statala", mai scrie in scrisoarea adresata lui Jezry Buzek.

UNPR: Declaratiile lui Tokes, un risc si o amenintare la adresa Romaniei

Potrivit PC, "alegerea domnului Laszlo Tokes ca vicepresedinte al Parlamentului European este o palma data democratiei si dialogului la nivel european", iar pastrarea lui in aceasta functie reprezinta "o provocare adresata natiunilor suverane si bunelor relatii dintre minoritatile etnice".

PC solicita schimbarea lui Laszlo Tokes din functia de vicepresedinte al Parlamentului European, ca un semnal "dat intregii comunitati europene ca nu se tolereaza intoleranta".

PSD: Tokes este un pericol pentru Romania si pentru UE

Europarlamentarul Laszlo Tokes a provocat reactii din partea politicienilor romani saptamana trecuta, cand a declarat ca, daca albanezii din Kosovo si-au dobandit independenta, si maghiarii din Romania ar putea dobandi autonomia, si a precizat ca maghiarii au dreptul sa organizeze demonstratii pentru a-si atinge scopul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PC Laszlo Tokes, #PC Jerzy Buzek, #Partidul Conservator , #stiri Laszlo Tokes