PC: Tokes propune tribalizarea Europei dupa modelul hunilor

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 16:36
1900 citiri
PC: Tokes propune tribalizarea Europei dupa modelul hunilor
Foto: Politico.ro

Bogdan Diaconu, vicepresedintele PC, sustine ca autoritatile romane trebuie sa inainteze de urgenta un protest oficial in numele Romaniei la PE fata de actele de incitare la violenta si dezmembrare a unui stat UE ale lui Laszlo Tokes.

"Vicepresedintele Parlamentului European Laszlo Tokes propune in mod public tribalizarea Europei dupa modelul hunilor lui Attila si ataca in mod deschis suveranitatea si integritatea teritoriala a Romaniei.(...)

Pentru atingerea acestui scop, iesirea in strada a minoritatilor etnice si agitarea violenta a nationalismului i se pare lui Laszlo Tokes, care are nostalgia razboaielor din Bosnia, cea mai potrivita solutie", arata Bogdan Diaconu intr-un comunicat de presa remis vineri Ziare.com.

Liderul conservator subliniaza ca presedintele Traian Basescu, ministrul de Externe Teodor Baconschi si toti europarlamentarii romani trebuie sa inainteze de urgenta un protest oficial in numele Romaniei la Parlamentul European fata de actele lui Laszlo Tokes "de incitare la violenta si la dezmembrarea unui stat-membru al Uniunii Europene".

Conservatorul adauga ca, in cazul in care Parlamentul European nu reactioneaza, "lasa usa deschisa unei noi ere intunecate in care segregationismul si tribalismul vor aduce inapoi conflictele etnice, enclavizarea si epurarile in chiar inima batranului continent".

Corlatean: Basescu tace "rusinos" fata de afirmatiile lui Tokes

Titus Corlatean, presedintele Comisiei de politica externa din Senat a declarat vineri ca seful statului tace "rusinos" in ceea ce priveste afirmatiile europarlamentarului Laszlo Tokes.

Corlatean sustine ca in situatia in care presedintele Traian Basescu nu prezinta un punct de vedere oficial de respingere a pozitiei lui Tokes, PSD ia in calcul initierea fie a unei rezolutii, fie a unei declaratii politice, care sa fie adoptata de Parlament, in contextul discutiilor despre independenta Kosovo.

"Aceste declaratii sunt absolut inacceptabile si absolut condamnabile, in special acel indemn de a iesi in strada adresat cetatenilor romani de etnie maghiara care locuiesc in judetele Harghita si Covasna pentru atingerea acestui obiectiv, autonomie, sau chiar independenta", a declarat Titus Corlatean, pentru NewsIn.

Gyorgy Frunda, parlamentar UDMR, a comentat la randul sau declaratiile lui Laszlo Tokes, sustinand ca autonomia nu inseamna secesiune, actiune pe care nu o sprijina, ci doar o alternativa pentru rezolvarea problemelor minoritatii maghiare.

Laszlo Tokes a declarat vineri, la Universitatea de Vara Tusvanyos de la Baile Tusnad, ca maghiarii din Transilvania si-ar putea obtine autonomia pe modelul albanezilor din Kosovo si ca acestia ar trebui sa iasa in strada pentru a-si dobandi drepturile.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Diaconu tribalizare Europa, #Bogdan Diaconu , #stiri Laszlo Tokes