Tokes acuza UDMR de monopolizarea reprezentarii maghiarilor din Romania

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 21:33
2381 citiri
Tokes acuza UDMR de monopolizarea reprezentarii maghiarilor din Romania
Foto: dantanasa.ro

Europarlamentarul Laszlo Tokes acuza UDMR ca incearca sa monopolizeze reprezentarea maghiarilor din Romania.

Presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania le-a cerut maghiarilor din Romania "sa nu fie inspaimantati de campania tip post-comunista a UDMR", informeaza Adevarul.

"UDMR incearca sa monopolizeze reprezentarea maghiarilor din Romania, de parca voturile maghiarilor le-ar apartine din pornire. Fiecare alegator este in posesia votului lui pe baza libertatii constiintei si are dreptul sa decida cui ii acorda votul. Fac apel la alegatori sa nu ne lasam inspaimantati si demoralizati de campania tip post-comunista a UDMR, care tinde sa adune toate voturile maghiarilor din Transilvania.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania, in baza programului de autonomie, de regionalizare, de federalizare, cere aceste voturi si se adreseaza alegatorilor maghiari si romani, care intr-o perspectiva europeana sprijina ideea regionalizarii, descentralizarii si federalizarii tarii, cel putin in trei macro regiuni incluse si in balada Miorita - Moldova, Oltenia si Ardealul, care s-au dezvoltat independent", a afirmat Tokes. Declaratiile sale au fost facute sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Cluj.

Europarlamentarul a spus ca liderii PPMT au ramas fideli juramantului prin care s-au angajat sa sprijine autonomia, acelasi lucru neputand fi spus si despre lideri UDMR "care si-au inselat alegatorii, au uitat de autonomie si de autodeterminarea interna inclusa in textul juramantului si Declaratiei de la Cluj".

Totodata, Laszlo Tokes a lansat un apel deputatilor si senatorilor UDMR "care au uitat de juramantul lor", sa isi retraga candidaturile, deoarece "nu sunt demni" de mandatul de parlamentar, "bazat pe increderea alegatorilor maghiari".

Nu in ultimul rand, europarlamentarul si-a manifestat increderea ca atat UDMR, cat si PPMT vor intra in Parlamentul Romaniei. Partidul si-a prezentat candidatii la alegerile parlamentare, sambata, avand 40 de candidati la Senat si 39 la Camera Deputatilor, in toata tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laszlo Tokes acuzatii UDMR, #Tokes UDMR monopolizare reprezentare maghiari, #conflict Tokes UDMR, #Tokes declaratii UDMR, #Laszlo Tokes maghiari Romania, #Tokes autonomie maghiari , #stiri Laszlo Tokes