Kovesi a pus ochii pe Eva Kaili. Solicitarea făcută de șefa Parchetului European după acuzațiile grave de corupție

Joi, 15 Decembrie 2022, ora 18:52
6495 citiri
Kovesi a pus ochii pe Eva Kaili. Solicitarea făcută de șefa Parchetului European după acuzațiile grave de corupție
Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi FOTO Hepta

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, a cerut joi, 15 decembrie, ridicarea imunității eurodeputatelor Eva Kaili și Maria Spyraki, în urma unor suspiciuni de fraudă cu fonduri europene, potrivit unui comunicat al instituției.

”Pe baza unui raport de investigație primit de la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), există o suspiciune de fraudă în detrimentul bugetului UE în ceea ce privește gestionarea indemnizației parlamentare și în special în ceea ce privește remunerarea asistenților parlamentari acreditați”, se arată în comunicatul Parchetului European.

Instituția subliniază că, în conformitate cu legislația națională aplicabilă, Kaili și Spyraki au dreptul la prezumția de nevinovăție.

Solicitarea a fost făcută în contextul amplului scandal de corupție care zguduie Parlamentul European. Potrivit anchetatorilor, Qatarul a încercat să influenţeze deciziile economice şi politice ale Parlamentului European.

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili a fost arestată și demisă din funcția de vicepreședintă a Parlamentului European. Ea este acuzată de corupţie, spălare de bani şi participare la un grup infracţional organizat.

În urma scandalului, P.E. a propus o serie de reforme.

Cazul instrumentat de Parchetul European este însă separat de acest scandal şi priveşte gestionarea banilor europeni.

#Laura Codruta Kovesi procuror european, #qatargate, #scandal coruptie, #Parlamentul European, #ridicare imunitate, #Eva Kaili arestata , #stiri Laura Codruta Kovesi