Kovesi, din nou la Politie. Ce spune despre sansele de a ajunge procuror-sef european

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 10:04
13030 citiri
Kovesi, din nou la Politie. Ce spune despre sansele de a ajunge procuror-sef european
Foto: Arhiva Ziare.com

Laura Codruta Kovesi s-a prezentat, luni dimineata, la o sectie de politie, aceasta fiind una dintre obligatiile impuse de Sectia Speciala in cadrul procedurii de control judiciar.

Fosta sefa a DNA a reiterat ca nu poate comenta ceea ce se intampla, avand in vedere interdictia de a discuta cu presa.

"M-am prezentat. Stiti ca nu pot sa fac comentarii. Multumesc. Nu mai am de facut declaratii. Nu pot sa comentez niciuna dintre interdictiile impuse", a spus Kovesi.

Jurnalistii au insistat intreband-o daca acest dosar ii va afecta sansele de a ajunge procuror-sef european. "O sa vedem. Nu pot sa comentez. Nu stiu ce se va avea in vedere atunci cand se va negocia. Nu stiu cum au influentat negocierile evenimentele din ultima perioada. Sa vedem cat vor fi afectate", a precizat Kovesi.

Intrebata despre unde ar vrea sa lucreze in continuare, fosta sefa a DNA a raspuns simplu: "In Ministerul Public".

Potrivit procedurii de control judiciar, Kovesi trebuie sa vina o data pe saptamana la Politie.

Iata ce a spus Kovesi saptamana trecuta cand s-a prezentat la sectia de politie

Amintim ca fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost inculpata si plasata sub control judiciar de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), joi seara, dupa mai bine de 6 ore de audieri intr-un dosar instrumentat de procurorul Adina Florea.

Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie i-a deschis un prim dosar Laurei Codruta Kovesi in decembrie 2018, dupa ce fostul deputat Sebastian Ghita a acuzat-o ca i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma sa fie adus in tara Nicolae Popa din Indonezia, in 2011.

Laura Codruta Kovesi era la acea vreme procuror general al Romaniei, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul FNI. In aceasta cauza, fostul procuror-sef DNA este urmarit penal pentru luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu.

Vezi ce obligatii mai are Kovesi cat e sub control judiciar

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Kovesi sectie politie, #Kovesi control judiciar , #Adina Florea