Ziare.com

Acuzatiile de nisip impotriva lui Kovesi. Demontarea punct cu punct - analiza

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 19 Martie 2019, ora 11:05

   

Acuzatiile de nisip impotriva lui Kovesi. Demontarea punct cu punct - analiza
Saptamana aceasta ar putea fi decisiva pentru candidatura Laurei Codruta Kovesi la functia de procuror-sef al Parchetului European. Surse de la Bruxelles spun ca zilele acestea va avea loc prima runda de negocieri intre reprezentantii Parlamentului European si ai Consiliului UE pentru a se ajunge la un nume comun care va fi investit in functie.

Dna Kovesi este singura optiune a Parlamentului European, in vreme ce Consiliul a stabilit o ierarhie de preferinta in care dna Kovesi este pe locul al doilea, dupa candidatul francez.

Guvernul si majoritatea PSD-ALDE au declansat o campanie de proportii de denigrare si sabotare a Codrutei Kovesi remarcata cu mai intai stupoare, apoi iritare de catre majoritatea parlamentarilor europeni.

Intre momentul in care s-a anuntat ca dna Kovesi a trecut pe primul loc de probele tehnice, inclusiv audierea de catre 12 experti in drept, si cel in care urma sa fie audiata in PE, fosta sefa a DNA a primit calitatea de suspect intr-un dosar sub acuzatiile de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, in urma unui denunt formulat de Sebastian Ghita.

Dupa ce a devenit candidatul asumat oficial de PE, dna Kovesi a primit calitatea de suspect si in al doilea dosar pentru represiune nedreapta in forma participatiei improprii si constituire de grup infractional organizat, in legatura cu activitatea de la DNA Ploiesti.

Am stat de vorba cu mai multi magistrati pentru a intelege faptele de care este acuzata dna Kovesi. Precizez ca niciunul dintre ei nu a raspuns la intrebari referitoare la cazul concret al fostei sefe DNA, ci la intrebari de principiu despre anumite institutii de drept mentionate in comunicatele Sectiei speciale pentru magistrati (SS) .

Dosarul care are legatura cu activitatea de procuror sef DNA a dnei Kovesi vizeaza in principal doua acuzatii: ca ar fi emis o circulara in baza careia ar fi devenit posibil ca in cadrul aceluiasi dosar aceeasi persoana sa fie audiata si sub identitatea reala si sub identitate protejata si ar fi dat un ordin prin care a dispus transmiterea catre instantele de judecata numai a suporturilor de interceptare care contin convorbirile relevante in cauza.

Judecatorul Ruxandra Grecu de la Sectia Penala a Curtii de Apel Bucuresti a explicat pentru Ziare.com ca nu exista nicio dispozitie legala care sa interzica in mod expres audierea martorilor cu dubla identitate - si reala, si protejata - in acelasi proces:

"In practica, in raport de circumstantele cauzei, atunci cand inculpatul cunoaste ca o imprejurare esentiala pentru stabilirea vinovatiei sale este stiuta numai de catre o singura persoana, audierea acestei persoane exclusiv cu identitate protejata ar putea conduce la identificarea sa.

Tocmai din ratiuni legate de protectia martorului, ar fi indicat ca acesta sa dea mai intai o declaratie cu identitate reala in care sa releve imprejurari care nu sunt de natura a-i pune in pericol viata sau integritatea corporala (conform art.125 C.p.p.).

Spre exemplu, in cazul unor infractiuni de trafic de droguri, o mare cantitate de cocaina este platita in prezenta unei singure persoane. Audierea acestei persoane cu identitate protejata referitor la faptul remiterii banilor ar conduce la deconspirarea sa. In schimb, o prima audiere cu identitatea reala, in care martorul sa nu releve imprejurari compromitatoare pentru inculpat, ar fi de natura sa asigure protectia sa efectiva".


Totodata, spune Ruxandra Grecu, nu exista nicio nicio dispozitie legala care sa interzica audierea unei singure persoane sub mai multe identitati protejate in acelasi proces:

"Spre exemplu, in cazul unor infractiuni de coruptie, aceeasi persoana insoteste inculpatul in trei randuri, de fiecare data acesta primind mita. In mod evident, audierea aceleiasi persoane cu o singura identitate protejata in privinta tuturor celor trei acte de coruptie ar conduce la deconspirarea sa.

Or, audierea aceleiasi persoane sub doua sau mai multe identitati protejate este absolut necesara pentru a asigura protectia acesteia". Procurorul nu are doar dreptul, ci are obligatia sa protejeze martorul prin masurile prevazute de art.125-126 din Codul de Procedura Penala.

Dar martorul protejat nu este secretul procurorului. Instanta de judecata "cunoaste identitatea reala a martorului protejat, avand acces la documentele care atesta identitatea reala si la actul procesual prin care se atribuie o astfel de identitate. Datele privind identitatea acestuia sunt pastrate in conditii de confidentialitate, la nivelul Curtii de Apel existand un compartiment de documente clasificate".


Cand martorul este audiat de instanta, dintr-o alta incapere, judecatorii trebuie "sa respinga intrebarile care ar putea conduce la identificarea martorului".

In egala masura, insa, dupa cum explica judecatorul Ruxandra Grecu, "instanta de judecata are posibilitatea sa respinga administrarea probei testimoniale, atat in privinta ascultarii martorului cu identitatea reala, cat si sub identitatea protejata".

Asadar, doar judecatorul poate decide daca protejarea martorului se justifica, daca a fost corect realizata si daca accepta marturiile martorului protejat.

Avand in vedere aceste explicatii, este clar ca circulara emisa de dna Kovesi nu avea cum sa fie in sine nelegala, practica martorilor cu identitati diferite in acelasi proces fiind legala, iar administrarea corecta a acestei probe este cenzurata de instanta.

In privinta trimiterii catre instanta doar a suporturilor care contin aspecte relevante pentru cauza, si aceasta este o practica legala, ba chiar impusa de imperativul protejarii vietii private.

"Cand nu a fost respectata aceasta selectare a aspectelor relevante, mi s-a intamplat sa primesc rezultate ale supravegherii tehnice cu aspecte extrem de intime ale vietii private. Daca presa cerea acces la acel dosar?", mi-a declarat o alta doamna judecator sub protectia anonimatului.

SS acuza ca, prin ordinul privind suporturile trimise instantei, Kovesi ar fi incalcat prevederile art 143 al 2 si 4 din CPP, care vorbesc despre felul in care ajunge la instanta rezultatul supravegherii tehnice, unde si in ce conditii este pastrat acolo.

Dar SS ignora articolul anterior, 142 CPP, care spune asa: "Datele rezultate din masurile de supraveghere care nu privesc fapta ce formeaza obiectul cercetarii sau care nu contribuie la identificarea ori localizarea persoanelor, daca nu sunt folosite in alte cauze penale potrivit alin. (5), se arhiveaza la sediul parchetului, in locuri speciale, cu asigurarea confidentialitatii.

Din oficiu sau la solicitarea partilor, judecatorul ori completul investit poate solicita datele sigilate daca exista noi probe din care rezulta ca totusi o parte dintre acestea privesc fapta ce formeaza obiectul cercetarii. Dupa un an de la solutionarea definitiva a cauzei, acestea sunt distruse de catre procuror, care intocmeste un proces-verbal in acest sens."


Deci insusi Codul de Procedura Penala vorbeste despre selectia intre datele care privesc fapta si cele care nu privesc fapta. Pe ce criterii face procurorul selectia, l-am intrebat, de principiu, pe judecatorul Ciprian Coada de la la Curtea de Apel Constanta.

Din punct de vedere legal, selectia o face procurorul care supravegheaza sau efectueaza urmarirea penala, in conditiile prevazute la art.97, art.98 si art.285 CPP, referitoare la obiectul probatiunii in faza de urmarire penala.

Criteriile de selectie, spune judecatorul Ciprian Coada, nu sunt prevazute in mod limitativ de lege. "Datele urmeaza a fi arhivate in masura in care ele nu conduc la determinarea obiectului probatiunii, constituit din faptele privitoare la existenta infractiunii si savarsirea ei de catre inculpat, faptele privitoare la raspunderea civila, atunci cand exista parte civila, faptele si imprejurarile de fapt de care depinde aplicarea legii si orice alta imprejurare necesara pentru justa solutionare a cauzei.

Astfel, daca aceste date nu servesc la constatarea existentei sau inexistentei infractiunii, la identificarea persoanei care a savarsit-o si la cunoasterea imprejurarilor necesare pentru justa solutionare a cauzei si aflarea adevarului, ele urmeaza a fi arhivate la sediul Parchetului, daca nu pot fi folosite si in alte cauze penale, in scopul constatarii pregatirii sau savarsirii unor infractiuni grave, precum cele prevazute de art.139 alin.2 CPP."


Inculpatul are acces la tot continutul rezultat in urma supravegherii tehnice. "Procurorul trebuie sa asigure, la cerere, si ascultarea convorbirilor, comunicarilor sau conversatiilor ori vizionarea imaginilor rezultate din activitatile de supraveghere tehnica, o astfel de cerere urmand a fi formulata de persoana interesata in termen de 20 de zile de data informarii scrise.

In mod evident, in virtutea dreptului de a consulta dosarul, prevazut de art.83 CPP, inculpatul poate avea acces la materialul inregistrat si suportul tehnic pe care acesta este redat si in cazul trimiterii sale in judecata, avand posibilitatea confruntarii datelor mentionate in procesele-verbale de redare cu cele ce rezulta in mod nemijlocit din inregistrarile efectuate".


Deci daca inculpatul constata ca in instanta nu au ajuns anumite parti din supravegherea tehnica favorabile lui, poate invoca acest lucru in fata instantei. Si "instanta poate cere suportul tehnic pentru a observa in mod nemijlocit materialul inregistrat pe acesta, atat cu privire la informatiile folosite in sprijinul acuzarii, in cazul trimiterii in judecata a inculpatului, cat si cu privire la acele informatii pe care procurorul le-a apreciat ca nefiind relevante, in conditiile de la art.142 alin.6 Cod Procedura Penala.

Acest text de lege permite judecatorului sau completului de judecata ca din oficiu sau la solicitarea partilor sa solicite chiar si datele sigilate la sediul parchetului, daca exista noi probe din care rezulta ca, totusi, o parte dintre acestea privesc fapta care formeaza obiectul cercetarii.
", explica judecatorul Ciprian Coada.

Asadar, selectia materialului care ajunge in faza publica a procesului penal se face in primul rand pentru protectia vietii private, selectia este reglementata de CPP, nu e ilegala, iar daca ea nu este corect facuta, inculpatul poate cere corectarea situatiei, iar instanta are tot dreptul sa ceara suportul tehnic integral.

La cea de-a treia acuzatie, ca ar fi determinat un procuror sa trimita in instanta un rechizitoriu, m-am referit deja pe larg aici. Pe scurt, pentru a fi vorba de represiune nedreapta, ar fi fost necesar ca dna Kovesi sa fi actionat stiind ca inculpatul e nevinovat, nu doar sa fi avut o alta evaluare a solutiei care s-ar impune in dosarul respectiv.

In dosarul extradarii lui Nicolae Popa, infractiunile dnei Kovesi ar consta in faptul ca i-ar fi cerut lui Sebastian Ghita banii (mita) necesari pentru achitarea partiala a extradarii condamnatului Nicolae Popa, operatiune in care s-ar fi implicat incalcandu-si atributiile de servciu (abuz).

Din start e de remarcat ca in comunicat nu apare nimic concret in afara sumei pretinse. Unde a primit banii, in ce fel i-a primit, in ce data? Acestea erau detalii care apareau in general in comunicatele parchetelor.

Apoi, este foarte straniu ca intr-o infractiune de luare de mita mituitorul capata calitate de parte vatamata. "La luarea de mita intotdeauna parte vatamata e statul. Daca parte vatamata e mituitorul ar insemna ca trebuie sa i se dea si banii inapoi", a explicat un magistrat pentru Ziare.com.

La fel de straniu este ca mita sa reprezinte banii pentru extradare. Cum sa iei mita o extradare?, se intreaba toti juristii cu care am vorbit.

Faptul ca statul nu e parte vatamata se explica prin aceea ca nu a fost in niciun fel vatamat, ceea ce o mare problema si pentru acuzatia de abuz in serviciu. Potrivit art 297 Cod Penal, invocat in comunicatul SS, abuzul in seviciu este:

"Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice".

Deci paguba sau vatamarea dreptului este element constitutiv al infractiunii, adica fara macar una dintre ele fapta nu exista. Ei bine, in lumina acuzatiilor din comunicat, cine si cum ar fi fost pagubit/vatamat in drepturi prin faptul ca un condamnat definitiv dat in urmarire internationala a fost adus in tara si statul ar fi platit pentru asta doar jumatate din costul total?

"Fostul procuror general al PICCJ ar fi determinat, prin autoritatea de care dispunea, ca Ministerul de Interne sa puna la dispozitia IGPR suma de bani necesara platii transportului Jakarta - Bucuresti", spune comunicatul SS.

Daca a fost asa, culpabil e Ministerul de Interne ca a avut nevoie sa fie presat sa plateasca pentru extradarea unui condamnat care a pagubit sute de oameni.

Ca sa intelegem, daca un ministru considera ca biroul sau nu e suficient de curat inainte de primirea unei delegatii straine si pune mana personal pe o carpa sa stearga praful, desi nu era in fisa postului sau, ci a femeii de serviciu, inseamna ca a comis abuz in serviciu?

Cat despre marturia mincinoasa, ramane de vazut daca Ghita a adus probe pentru a sustine relatia privata cu dna Kovesi si daca procurorul Adina Florea a expertizat eventualele probe inainte de a trece la acuzatii.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Kovesi acuzatii sectia speciala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 61230 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
44 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pe cocalari ii roade pizma

Niciunul din ei nu va lua Legiunea de Onoare si onoruri la Harvard ca doamna Codrutza.
Dar vor sa se traga de sireturi.

 

După cum s-au comportat pană acum aldePSD, Kovesi va fi numita 100%

Tin să o felicit de pe acum pe viitorul procuror sef al Parchetulul European,
doamna Laura Kovesi.

 

Tanti dogioiu ...

... scrieți zilnic articole in care simțiți nevoia să o dezvinovăți-ți pe koevesi .. oare de ce ? V-am mai scris din cand īn cand .. o să aibă timp judecătorii să stabilească asta .. credeți-mă ..
Și, in altă ordine de idei .. de ce nu mai puneți poza cu dumneavoastră la articol ? Imi plăcea mult și mă bucura ... mă uitam din cand in cand la poza dumneavoastră și mă bucurăm văzand ce urat arătați in poza aia ..
😃😃😃

 

Ce haz ai mai nimbov! Si cum dai tu indicatii jurnalistilor...

..despre ce sa nu scrie!
Vazi ca Dna Dogioiu si-a pus totusi poza la sfarsitul articolului, dar special pentru tine a pus-o pe prima pagina pe Codruta!
Asa, sa dea strechea in trolls!

La sfarșit ..

.. e referința la alt articol, dar ințeleg că deși faci eforturi supraomenești, e greu pentru tine să-ți dai seama .. 😃😃😃

foarte simplu

pentru ca explicatiile respective demonstreaza ca SS comite abuz in serviciu contra kovesi si prin alt articol am vazut ca se sanctioneaza de la 3 la 5 ani. deci florea si toader vor avea minim 5 ani doar de la atacurile la kovesi. mai adaugi si atacurile la timermans si se aduna anii
"Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice".

Cum sa fie Kovesi acuzata de marturie mincinoasa??

Printr-un denunt mincinos al lui zGhita?!?

@nimbus/submin 10.21

- aoleooo ! chiparosule , tu semeni cu orlando , playboy-u' expirat ? :o)))

"Acuzatiile de nisip impotriva lui Kovesi. Demontarea punct cu punct - analiza"

Eu sunt de acord cu madam Dogioiu! Kovesi e nevino

..-vata in orice caz, Dragnea e vinovat in orice caz! Pentru ca a intrebat ea un judecator!

Legile nu sunt facute pentru toti!

#FreeLuluța

Nu mai aveți incredere in justiție, doamna Dogioiu? Păi dacă o să fie declarată nevinovată de către un complet de judecători, inseamnă că justiția funcționează 🤣😂🤪😅✌️😜🙈(oare cine a folosit aceste cuvinte de sute de ori?!?) Exact așa s-a intamplat și in cazul procurorului general Nițu, fostului premier și șef de partid Ponta etc. Pămantul este rotund, doamna Dogioiu, chiar dacă Luluța este perfectă!

Am ajuns o tara intoarsa pe dos

Procurorul sef DNA, un procuror apreciat de absolut toate rapoartele externe si aproape sa fie ales procuror sef european, e tarat in fata sectiei speciale si a "procurorului de partid" Florea, dupa niste sesizari aberante ale mafiei din Ploiesti, adica Ghita si familia Cozma (ca sa fim drepti, Ghita a evoluat la nivel national, sugand alte sute de milioane de euro de la servicii si companiile nationale de stat cu softuri inutilizabile).

Intr-o tara normala, familia Cozma si Ghita erau de mult la puscarie si scriau carti. Dar noi nu suntem acolo, noi suntem aici. Si acum si aici o tona de ziaristi platiti de partid, prin intermediari, plus postacii, ne explica ca asa e normal.

Dar ne meritam soarta, noi am adus la guvernare PSD si compania, prin vot. Cred ca 2020 e capat de linie pentru noi, daca dupa alegerile astea raman la guvernare tot PSD si aripioarele (ALDE, ProRomania).

nimbusoaico....

tu, care dormi cu poza lui putorel tudorel sub perna,trebuie sa posezi o lipsa crasa de bun simt ca sa-ti dai cu parerea de pozele altora:)))
despre kovesi ce sa zic?
stiu ca va arde la ficati:)))

Manipularea ca o artă ...

Doamna Dogioiu, pentru corecta informare a milioanelor de cititori ziare.com, in ce țară există "Sectia specială pentru magistrați (SS)?!?
Oricum eu am pus pariu cu cineva, Luluța ia "cu suspendare", pretenul meu spune "cu executare", ce ziceți, am șanse să caștig🤣😂🤪😅✌️😜🙈? Eu intotdeauna am mers pe mana dumneavoastră, ajunsesem să-i iubesc pe Băsescu, Udrea, Videanu etc., mamă ce vremuri ...

Printisor@ Să nu uiți să iei din față... Vitamina

D ragnea P ensula și Proteine de la mine!
Manipularea ca o artă??
Cum e vremea la Moscova??

Cum este posibil?

1)Doamna Kövesi a demontat,cu raspunsuri la obiect,in sedinta Sectiei de procurori a CSM,TOATE cele 2o de capete de acuzare formulate de Toader.Si totusi,datorita CCR a fost indepartata de la conducerea DNA.
2)O individa ,produs al unui sistem educational de 2 bani,redusa in limbaj si caracter,da ordin jandarmilor sa impiedice,ieri,pe procurori si pe judecatori sa protesteze in fata Curtii de Apel.Asta dupa implicarea in gazarea romanilor la 1o august anul trecut.Carmen Dan pune in practica o strategie de ura intre cetatenii romani,de reducere la tacere a adversarului.
3)Potrivit unui sondaj recent,in preferinta bucurestenilor s-ar afla tot pesedistii pe primul loc.
4)Doamna Kövesi,are sansa reala de a deveni Procuror sef al Parchetului european,iar Guvernul Romaniei,tot un fel de romani,asadar,se opune din rasputeri si prin nou infiintata SS ii deschide dosare la indicatiile...unui Ghita,fugar.
5)Penalul tomnatic se da surprins de lumbaga in fata a 5oo de pesedei,si se ascunde,dus cu masina de Codrin Stefanescu,spre un loc secret.
Si atunci te intrebi:
Cum e posibil?
Succes Codruta,mii de flori ale primaverii,romanii iti sunt alaturi!

Asta,adica scrierea ce se doreste articol,

se poate intitula kovessim de cea mai joasa speta.Imbinarea asta a catorva impresii ale unui judecator de hoti de triciclete,cu ceva principii politruce pepeist kolhoznice crede ca va face prozeliti printre cititorii acestei mazgaleli virtulale intitulate Ziare.com.
Kolhozul scartaie din toate incheieturile din cauza politicii bezmetice ale unor nealesi de nimeni adunati in PPE si acum se arunca pe piata si gogoasa de pe coliva numirea unui parchetar de nivel submediocru intr-o functie ce se doreste de importanta mare in kolhoz.
In afara de bratienii basisti-iohannisti cine din kolhoz isi poate permite ca in tarile lor sa pomeneasca individa ca realizare politica majora a PPE.Polonezii si ungurii isi fac garzi militarizate sa se apere singuri de nemtii colaboratori cu rusii ,Balcanii sunt practic aprinsi din nou ca dupa Sarajevo 1914 si rumanii se caftesc intre ei pe motiv de kovesseala.
Kovesi in justitia romaneasca arata ca un cioban din Sibiu sef de cercetare IT in Silicon Valley.Datorita ei toti cei bagati in Ciuma rosie de catre ciumetii care o sustin sunt pe functii in guvernul actual ,cu averile la ei,fara absolut nici o sansa sa se mai recupereze ceva.
Abia astept alegerile eurospagare sa vad ce pepeist va castiga in Italia,Spania,Franta chiar si Jermania lui Wernerescu.Si ce o sa ma distrez cand ii vor da noii alesi niste suturi in partea dorsala din acea functie.

 

Băi bolsevicule,

Mai bine ai recunoaste minciuna ca zDragnea este bolnav,ca totul este o MASCARADĂ,ca sa nu mearga la puscarie
INCĂ!
In decembrie bolsevucul tau si-a dus amanta Irina,la aceeasi clinică pentru acelasi diagnostic:afectiune cervicala!!!
Ca presedinte(inca!)al Camerei Deputatilor,puscariasul Dragnea ar fi trebuit sa treaca prin comisia medicala,fiind vorba de o persoana publica ca sa stie poporul romam de ce sufera nu sa mearga la o clinica obscura patronata de pesedisti unde sa se ascunda de justitie.
Spune-i bolsevicului Tudorel sa faca o IEVALUARE a celor trei complici:Marius Catana, Ovidiu Gramescu si Vlad Ciurea,pentru favorizarea infractorului.
Exista si spital la Jilava pentru puscariasi!

Luluta va fi salvata de Husarii Inaripati!

Totusi, madam Dogioiu, daca Luluta e nevinovata judecatorii nu stiu? Trebuie sa-i invete Propaganda? Dati si sfaturi zidarilor sau electricienilor?

Totusi, cum se face ca Propaganda o scoate nevinovata cand are fapte deosebit de grave, si aceeasi Propaganda e atat de intransigenta cu Dragnea cu fapte de doi lei comparativ?

Interzis a se publica pe ziare.com by DNA

Echipa de negociatori a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef european a transmis o scrisoare ambasadoarei Finlandei, Marja Rislakki, negociator din partea Consiliului UE, in care solicită ca la discuțiile care incep la 20 martie să fie invitat și președintele Comisiei de experți care a desemnat-o pe Laura Codruța Kovesi favorită pentru acest post. Ambasadoarea Finlandei, care reprezintă Consiliul Uniunii Europene, a respins solicitarea europarlamentarilor, transmite Radio Europa Liberă.
In scrisoarea de răspuns trimisă de ambasadorul Finlandei, propunerea delegației Parlamentului European a fost respinsă. Din această delegație, din care vor face parte, pe langă ambasadorul Finlandei și cel al Croației, ca și cel al Portugaliei la UE, se arată – "De vreme ce Parlamentul European și Consiliul și-au exprimat deja preferințele in privința candidaților, Consiliul consideră că nu este adecvat ca președintele Comitetului de selecție (Ulrike Haberl-Schwarz – n.r.) să participe la niciuna dintre reuniunile comune, in această etapă avansată a negocierilor".
Ambasadoarea Finlandei mai amintește, in finalul răspunsului pe care l-a adresat delegației PE, "să ia in considerare că ordinea preferințelor", așa cum a fost adoptată de Consiliul UE, il desemnează pe candidatul francez Jean Francois Bohnert pe primul loc.

@cucucora.... Stapanii tai, mafiotii psd-alde-udmr

in frunte cu drakknea fac pe ei de frica ! Daca ajunge Kovesi procuror general european, atunci drakknea cu teldrum-ul lui si altii la fel ca el vor face puscarie zdravana si vor da toti banii inapoi !

Prima oara am zis sa spun ceva glumet despre medicamente

Apoi am mai citit inca o data si mi-am zis ca nu e de gluma. Oameni buni, sunt din ce in ce mai multe mesaje de acest gen, care merg in aceiasi linie: UE e naspa si e pe duca (colhoz?), Nato e inutil (polonezi creaza garzi paramilitare sa se apere de germani?), suntem o tara ocupata.

Eu zic ca e groasa si nu mai e timp de stat deoparte. Nu prea mai e de gluma. Romania, ca tara unde poti sa ai o viata, nu are cum sa exista in afara UE si NATO, nu poate sa existe in afara unui regim democratic constitutional, in care sa se respecte separatia puterilor in stat. Nu mai e de joaca.

Pentru cei care cred ca situatia nu e grava: o vizita in Ucraina (Donbas, Crimeea?), Belarus sau Moldova o sa va convinga. Aruncarea Romaniei inapoi in zona gri, intre vest si Rusia, e o crima fata de tara asta. Cei care sustin asta sunt ticalosi (interesati, vezi Sputnik & Co) sau doar prosti, rau imi pare sa o spun.

PLESOIENE,

daca tu-ti imaginezi ca, starea in care se afla U.E, astazi, va oferi posibilitatea scaparii fraielor numirii Procurorului Sef, inseamna ca esti chiar naiv!!! Pe cine sa alegi? Pe francezul "diplomat" de rit socialisto caviaro-putinist, care a facut praf Parisul? He, he, he... chiar sunteti de rasul curcilor!!!

Daca va asteptati la justitie si fairplay

din partea sobolanilor rosii ai lui dracnea, inseamna ca sunteti naivi.
Nu stiu ce mai asteptati sa striviti acest cuib de paraziti si daunatori.

Demisia guvernului ineptocrat este o urgenta nationala.

Dom'ne, nu-i greu de priceput că

doamna Kovesi musai să fie invinovătiă. E vinovată că s-a născut, sau că i-a plăcut să joace baschet. De restul se ocupă televiziunile de partid pană la deformarea totală a realitătii.
Altminteri, cosmarul Codrutei in functie de procuror sef european ii face pe toti borfasii din politichie să fie loviti de dambla.

Senzational!

Poate autoarea articolului poate sa ne spuna daca se cunosc mai mult de 5 dosare in care balena albastra a dat rezolutii, inafara de cele cu NUP sau clasate!
Si un astfel de personaj vrea sa fie seful procurorilor din toata Europa? Cat tupeu!

Laura Codruța Kovesi vorbește despre 'decorațiile'

primite de la CIA: 'Nu de la CIA am primit, ci de la Secret Service':

https://www.replicaonline.ro/laura-codruta-kovesi-vorbeste-despre-decoratiile-primite-de-la-cia-nu-de-la-cia-am-primit-ci-de-la-secret-service-383270/

ACUZATIA LICHELELOR este capul de afis al unui

fals program de guvernare , unde detractori de tipul ZOANA apar precum ciupercile otravitoare dupa orice ploaie toxica ...

Manelistii SUDISTI o grămadă mare, de mulți dar PRO***Psd!!

LKC nu se compară cu nici unul din Penalii Pisdisti, Guitza Draknea Tumorel sau alți escroci din Gasca securistă din SRI CCR Justiție sau din adunătura de reziduri toxice ne reciclabilă din Guvernul blondei spălată la cap cu clor pe interior și exterior!
Acuzați false in stil Manelist Sudist de frică să nu fie luați la intrebări adunătura Penală distrugătoare de țară!
Indrăznești să mai crezi in cei mulți și PRO*** Psd??
Ai o afecțiune gravă in golul de la etaj:)))))

 

Demontare pri montare. Cuara, desteapta, frumoasa, medaliata. Bar

san si el medaliat, ca tot veni vorba de medalii. Tirgsor o sa fie o vale a scriilor. Abia astept. Ca sa va calmez daca se poate sa fie dupa ce o sa primeasca functia cea mare. Ideea este impartasita si de Mircea Badea, cel care a refuzat sa fie purtator de cuvint
al Codrutei. Frumos, elegant, cit de cit.

 

Mai bine ne-ai spune cum a disparut subit barbatia lui Dragnea

Ce s-a ales de barbatia lui Dragnea care, dupa ce a furat de pa copii, acum sta ascuns precum un sobolan intr-un spital privat?. Unde-i "barbatul" ala care nu spunea ca barbatia nu se cumpara de la librarie?. Toti golanii isi afisaza "barbatia" cand sunt inconjurati de bodyguarzii de ocazie din cartier.

 

DRAGULUI BASIL,

cand ma gandesc cate capete de acuzare a adunat acest...TRADATOR de romani si Romanie, de la intronarea "tagmei jefuitorilor" la carma tarii, imi vine sa ma intreb de ce, nimeni, de la varful Statului Roman, nu s-a dus pana acum, sa-l mute in Spitalul Militar, dupa cum cere Legea, in cazul celor 4 oameni din varful Romaniei??? Despre ce fel de "Stat de Drept" mai discutam aici? Astazi? In Romania???

de ce Kovesi nu ar trebui sa candideze pentru nici o functie ....

....publica?!!!!pentru ca a mintit grosolan in mod public,in interes public cind a fost prinsa in fapt ca face politie politica...si ma refer la '...sa decapam pina la primul ministru'....Kovesi a fost dovedita INDUBITABIL ca a incalcat grav democratia ,principii fundamentale ale statului de drept,si in plus a mintit grav in privinta expertizei audio sustinind ca aceasta ar fi fost in favoarea ei,adica inregistrarea ar fi trucata ceea ce este NEADEVARAT conform comunicatului oficial al Inspectiei Judiciare...au aparut marturii si plingeri penale care dovedesc in plus ca a facut politie politica...in 1989 s-a murit in lupta impotriva politiei politice...politie politica careia basisti in prezent ii zic 'lupta anticoruptie' ceea ce compromite idea de anticoruptie,si ce sa ma vorbi de stat de drept...

 

Kovesi i-a calcat pe cap pe mafiotii care au distrus tara si

continua s-o faca, in rest nu a incalcat nimic. Toti cei care striga acum ca au fost abuzati se fac vinovati de dezastrul in care a ajuns Romania. Suntem o tara de rasul Europei, o tara de care si refugiatii economici fug ca drakul de tamaie.

DORULE,

defineste "politie politica" si fa legatura cu doamna L.C.K! Defineste "a decapa" si fa legatura cu munca legala a unui procuror?! I-a dat "mita" un fugar, papusa firmelor S.R.I-ului, scapata din fraie de generalii securisti ai lui ceasca, devenit agent al rusilor, cazat si pazit la Belgrad, cat mai e Vucic Presedinte, pentru a aduce un fugar care a lasat peste 300.000 de romani fara bani, urmarit in toata lumea? Fa legatura intre "victima" Ghita, "mituitorul" si, L.C.K, "mituita"?! Voi chiar nu vedeti ca vorbiti la bec?

Interesant

Doruletule !
Poti sa ne spui si noua o singura decizie a unei instante de judecata impotriva lui Kovesi din care sa rezulte ca a facut politie politica sau macar ca a incalcat legea ?
Tot ce spui tu este propaganda "de 2 lei" a haznalelor de partid conduse de indivizi cu probleme foarte mari cu justitia si care vor razbunare impotriva unor persoane (printre care si Kovesi) care au avut "tupeul" sa se atinga de acesti mafioti !
Insa de la propaganda la o decizie a unei instante de judecata este cale lunga !

Asa zici tu ca "ar trebui" mai dorulet008?

Bine ma, o sa-i spunem!
Da' pan'atunci vezi sa nu crape fierea-n voi!
In "voi" include-l si pe nickul "eu-ca", adica el-ca-tine si tu-ca-el, fiindca sunteti acelasi troll!

Cucucorapshan@08:13 Numai ca alta propaganda deja a si condamnat-o

Propagana de la Antena 3 si Romania tv care face justitie in direct este in regula?

 

Off Doamne, nu mai este vorba despre K, ne vizeaza pe toti promisiu-

nile de nisip cu care ne-a oripilat pesedeul medieval, ca sa acumulezi trebuie sa produci, nu sa furi, mai ales, cinstit.
Acum e drept ca, potrivit culturii lor rudimentare marturisite la Bruxelles, a castiga oricum tot a acumulare aduce, dar nu reprezinta nicicum idealul de viata corecta si libera, din contra.
E imposibil sa nu vedeti conflictul de opinii exacerbat aproape natural in delict profesional cu aparente democratice, ori democratia reala tocmai asta izoleaza, condamna si exclude.
Deci sa nu exageram: idd.iotul care mai utilizeaza niste rationamente valabile exclusiv in interese personale dupa 30 de ani de rutina, nu se va reforma niciodata, la fel cu betivul care traieste decat sa excluda apa din meniul zilnic, zau asa. Pesedeul nu va renunta in veci la atitudinea de fosti tovarasi sefi, fortata atunci, reevaluta la cea de baroni "alesi" de incultura de care mai da dovada societatea romaneasca. A trai bine in prezent nu se rezuma decat la acumulatura furluata democraticeste, uneori nici nu mai e vorba de averi materiale, ci doar de evolutia si libertatea spiritului neingradit material, doar uneori.
E si mai drept ca a trai alaturi, nu condusi, de hoti, minc.. de psd intr-un cuvant, e dezolant, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne lasam dominati de ei, din contra si din contre. Intelegeti odata ca e inutil sa-i explicati analfabetului ca nu stie sa citeasca si hotului cinstit ca este mizerabil.

 

DRAGULUI PADRONE,

"10", colega, cu felicitari! Sa iesim la vot si, in 26 Mai, seara, sa le aratam ca majoritatea romanilor, NU sunt "cultural", HOTI! Cum ne face reclama actualul Prim-ministru al schelei generalilor securisti de la Videle! Pe analfabeta asta, n-o ridica nici un procuror al patriei, dupa asemenea declaratii la adresa romanilor??? O zi pe placere!

E simplu

Orice dosar trimis de SS al mafiei PSD in instanta va fi nul deoarece aceasta institutie nu este constitutionala dupa aparitia MCV-ului prin care se cere in mod imperativ disparitia acestei institutii !
Cei care lucreaza in aceasta institutie, in frunte cu Stan si Florea, se pot pregati pentru puscarie de lunga durata !

 

BRAVO, GILE!!!

Cu Manfred la sefia Europei, s-a incheiat proslavirea si ofrandele aduse lui Marx! Domnia pupaciosului betiv, rosu, Junker, a incheiat ciclul tranzitiei "revolutiilor" in Europa! Este timpul ca Europa sa se apuce de munca! In folosul cetatenilor si urmasilor nostri! Fiecare, la el acasa, sa ne apucam de curatatea propriei ograzi!!! Ca prea s-a jefuit ca la balamuc! Numai respectarea LEGII, egalitatea in fata ei, liberalismul si creativitatea propriilor minti, ne mai salveaza! Sa incepem cu aratarea cursului vremii ce va sa vina, din ziua de 26 Mai a.c.! Romanii sunt in stare sa faca istorie! Din nou!!! O zi pe placere, prietene!

Madam Dancila,

ce talanga sonora porti la gitu lu matale!

 

DOAMNEI IOANA ENE,

felicitari! Continuati, va rog! Succes!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor