Ambasada SUA saluta decizia CEDO: Kovesi ilustreaza valorile curajului, justitiei si onoarei

Marti, 05 Mai 2020, ora 22:33
5649 citiri
Ambasada SUA saluta decizia CEDO: Kovesi ilustreaza valorile curajului, justitiei si onoarei
Foto: Ambasada SUA

Ambasadorul SUA in Romania, Adrian Zuckerman, a salutat decizia CEDO care stabileste ca Laura Codruta Kovesi a fost demisa in mod abuziv de la sefia DNA, in urma deciziei CCR, la cererea ministrului Tudorel Toader.

"Curtea Europeana a Drepturilor Omului a emis azi o decizie care subliniaza din nou importanta deosebita a statului de drept intr-o democratie. Fara posibilitatea de a apela la o justitie libera si independenta nu exista libertate sau proces democratic.

Curtea a decis astazi ca Laura Codruta Kovesi a fost inlaturata pe nedrept de la conducerea DNA. Presedintele Klaus Iohannis a salutat aceasta decizie. Suntem de acord cu Presedintele Iohannis ca drepturile fundamentale ale d-nei Kovesi au fost incalcate si ca accesul liber la justitie si libertatea de expresie sunt valori esentiale intr-o societate democratica.

Aceasta decizie reprezinta un semnal de alarma impotriva interventiei politicului in justitie in scopul evitarii investigatiei penale. Statele Unite vor sprijini intotdeauna principiile democratice, drepturile fundamentale si statul de drept.

Castigatoare a titlului Femeia Curajoasa a anului 2014 acordat de Ambasada SUA, iar acum Procuror Sef European, d-na Kovesi ilustreaza valorile curajului, justitiei si onoarei. Astazi o felicitam din nou. SUA vor continua sa sprijine independenta judecatorilor si a procurorilor in combaterea coruptiei folosind toate mijloacele aflate la dispozitie", se arata in comunicatul Ambasadei SUA la Bucuresti.

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marti ca Romania a incalcat drepturile omului in cazul demiterii fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi.

Kovesi a vorbit marti despre victoria obtinuta la CEDO, considerand ca este reusita sistemului de justitie din Romania, a procurorilor si a romanilor cinstiti care au aparat in strada principiile in care cred.

Kovesi, catre romani: In continuare va zic sa nu abandonati lupta! Incepand de azi, independenta procurorilor este garantata. Statul sa ia masuri!

De asemenea, in urma deciziei CEDO, Ministerul Justitiei a anuntat ca demareaza procedurile pentru demiterea lui Tudorel Toader din Comisia de la Venetia.

Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP) a cerut demisia de onoare a tuturor membrilor CCR, dupa decizia CEDO in ce priveste destituirea de la sefia DNA a Laurei Codruta Kovesi.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Ambasada SUA Kovesi, #Kovesi CEDO , #DNA
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza raulbaal
raulbaal
rank 5
Iar se baga astia ca musca!Mai cu fereala mai democratii lui peste!