Buget mai mic pentru DNA? Kovesi: La Ministerul de Finante nu ne raspunde nimeni la telefon (Video)

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 12:56
3716 citiri
Buget mai mic pentru DNA? Kovesi: La Ministerul de Finante nu ne raspunde nimeni la telefon (Video)

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca reprezentantii Ministerului de Finante nu mai raspund la telefon, dupa ce DNA a acuzat Guvernul ca va aloca Ministerului Public mai putini bani in 2015 decat in anul care se incheie.

"Potrivit legii, trebuie sa avem fila distincta de buget pentru DNA, asa cum a fost mereu. Suntem o structura a Ministerului Public, sper ca toti procurorii din Ministerul Public sa primeasca bani in plus, dar legea prevede clar ca trebuie sa avem fila distincta pentru DNA", a declarat Kovesi, joi, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

DNA acuza Guvernul ca ii taie din bani: Am adus sute de milioane de euro la buget!

Kovesi a mentionat ca a cerut suplimentarea bugetului de la intrarea in vigoare a noilor coduri, in contextul noilor prevederi.

Intrebata de jurnalistii Digi 24 daca asta inseamna ca Guvernul a incalcat legea, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a spus doar ca deocamdata proiectul prezentat nu respecta prevederile legale.

"Deocamdata este un proiect de lege, doar am vrut sa semnalez celor de la Ministerul de Finante ca legea trebuie respectata. Colegii mei au sunat astazi insistent la Ministerul de Finante si nu le-a raspuns nimeni. Am cerut din timp sa se rezolve aceste probleme si nu s-au rezolvat", a declarat Kovesi.

Valcov are o zi incarcata

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a declarat ca, in cursul zilei de joi, reprezentanti ai Ministerului Finantelor se vor intalni cu procurorul general. "O sa le explic aceste lucruri, pana la urma veti vedea ca asa e, bugetul creste, sper sa inteleaga", a mentionat Valcov, la Digi 24.

Ministrul Valcov: Bugetul DNA de fapt creste, nu scade. Sper sa inteleaga

La B1 TV, Valcov a declarat ca se va intalni si cu ministrul Justitiei in cursul zilei de joi.

"Azi ma intalnesc cu sefii de directie si cu ministrul Cazanciuc pentru a le explica", a spus Valcov.

DNA acuza ca, in proiectul de buget prezentat de Guvern, Ministerul Public a primit mai putini bani decat in 2014 si, mai mult de atat, actul nu respecta legea si nu prezinta separat suma exacta care va fi alocata Directiei Anticoruptie.

Reactia institutiei vine dupa ce pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2015. In document se arata ca pentru Ministerul Public suma alocata este de 709,28 milioane lei. In 2014, Ministerul Public a primit in prima instanta 690,7 milioane lei, insa in urma rectificarilor s-a ajuns la 908,95 milioane lei.

Intr-un interviu acordat Ziare.com la mijlocul lunii noiembrie, Laura Codruta Kovesi a aratat ca bugetul DNA trebuie majorat, existand necesitatea unui numar mai mare de procurori si de un sediu nou.

Kovesi cere sediu nou, mai multi bani si procurori pentru DNA: "Nu ne oprim!"

"Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe urmatorii 10 ani cel putin, de aceea sper sa nu fie discutii pentru ca am solicitat o mica suplimentare pana la 25 de milioane de euro", a declarat atunci Kovesi.

Citeste si:
Liberalii, primele reuniuni importante după ce Nicolae Ciucă a preluat şefia formaţiunii. Conducerea, față în față cu primarii
Liberalii, primele reuniuni importante după ce Nicolae Ciucă a preluat şefia formaţiunii. Conducerea, față în față cu primarii
Liberalii se reunesc, joi şi vineri, în două reuniuni importante ale partidului, Liga Aleşilor Locali şi Consiliul Naţional, la Poiana Braşov. Sunt primele întâlniri ale conducerii...
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...