#Colectiv Kovesi asteapta noile documente de la ISU in legatura cu incendiul de la Colectiv

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 13:19
1605 citiri
#Colectiv Kovesi asteapta noile documente de la ISU in legatura cu incendiul de la Colectiv
Foto: Digi24

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat miercuri la pranz ca la sediul institutiei se asteapta noile documente descoperite la IGSU, care certifica faptul ca pompierii erau instiintati cu privire la activitatile desfasurate in clubul Colectiv inainte de incendiul din 30 octombrie.

Invitata intr-o emisiune la postul Digi24, Laura Codruta Kovesi, a reamintit ca sunt doua dosare deschise in cazul tragediei petrecute la clubul Colectiv, dosare "care merg in paralel", in conditiile in care suspectii ISU trebuie sa fie cercetati de parchetele militare.

"Sunt investigatii in curs, nu pot sa va spun daca vor fi invinuiti noi. Procurorii atat civili, cat si militari verifica toate informatiile din spatiul public, toate documentele, toate afirmatiile care se fac in spatiul public, se fac audieri, se ridica documente (...) Cu siguranta in momentul in care ne vom extinde pentru diverse fapte penale sau persoane va vom anunta", a declarat procurorul sef al DNA.

In ciuda intrebarilor repetate adresate de realizatorul emisiunii, Laura Codruta Kovesi a fost intransigenta, refuzand sa faca dezvaluiri legate de dosar.

"Este foarte greu sa faci ancheta atunci cand anunti dinainte ce urmeaza sa se intample. Se lucreaza ritmic, orice masura se va dispune vom anunta", a subliniat Kovesi, precizand totodata ca acest dosar reprezinta o prioritate pentru DNA.

#Colectiv Conducerea ISU Bucuresti, suspendata. Pompierii stiau de existenta clubului

#Colectiv Dacian Ciolos cere vehement ca sefii ISU Bucuresti sa fie dati afara din sistem

Intrebata daca s-au primit noi documente, dupa informatiile aparute in aceasta dimineata si declaratia data de secretarul de stat Raed Arafat, care a afirmat ca a instiintat DNA printr-un fax ca firma Emagic a trimis, pe 23 septembrie 2015, un fax catre dispeceratul IGSU, prin care ii invitau pe pompieri la un festival ce se desfasura chiar in clubul Colectiv, Laura Codruta Kovesi nu a putut confirma.

"Urmeaza sa verific daca am primit in mod oficial aceste documente. Nu pot sa va confirm ca am primit anumite documente din partea Ministerului de Interne sau a ISU. Aceste demersuri se initiaza cu o adresa, se depun memorii (...) In cursul zilei de azi o sa va anuntam. Cand o institutie anunta, de obicei aceastea se si primesc", a subliniat sefa DNA.

De asemenea, raspunzand unor intrebari adresate de realizatorul emisiunii, Laura Codruta Kovesi a mai declarat ca DNA a cerut de la institutiile implicate in ancheta toate documentele care au legatura cu faptele investigate.

"Toate documentele au fost ridicate de la ISU (...) In acest mom, nu pot sa fac public o proba din dosarul pe care il avem", a mai punctat sefa DNA.

Pe de alta parte, aceasta a fost intrebata cum se explica faptul ca inca mai exista magistrati corupti, dovada cazul judecatorului Geanina Terceanu.

"In ultimii cinci ani peste 100 de magistrati au fost trimisi in judecata (...) peste 60 au fost condamnati, restul sunt in curs de solutionare (...) E foarte greu de explicat de ce se comit aceste fapte. Salariile magistratilor au fost majorate, masuri de prevenire au fost dispuse de CSM (...) Persoanele pe care noi le-am anchetat au fost verificate anterior. Controalele acestea ar trebui sa fie mai dese", a mai declarat Laura Codruta Kovesi la Digi24.

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#Kovesi documente ISU Colectiv , #DNA