Ziare.com

Exclusiv Kovesi, despre marile dosare DNA, valul de denunturi si SRI: EADS a fost detonat. Putem sa ne asteptam la orice Interviu video

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 08:00

   

Exclusiv Kovesi, despre marile dosare DNA, valul de denunturi si SRI: EADS a fost detonat. Putem sa ne asteptam la orice Interviu video
Avem in lucru dosare mari, complexe, care vizeaza persoane cu functii importante. Cat vom fi lasati sa ne facem treaba, o vom face la fel de bine si eficient. Suntem la curent cu toate metodele de furt si disimulare a banilor. Daca se cred mai destepti decat noi, fac o mare greseala, nu sunt. Si nici intangibili nu sunt, a declarat procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Intr-un interviu in exclusivitate pentru Ziare.com, Laura Codruta Kovesi a explicat cum au decurs cercetarile contractelor cu licente Microsoft si a dat detalii despre investigarea contractelor cu EADS: "s-au facut aproape zilnic audieri, ridicari de documente, perchezitii domiciliare, la firme, au fost ridicate foarte multe calculatoare. (...) Avem persoane care au venit sa colaboreze, avem multi functionari care au dat declaratii in dosar si cu siguranta se va ajunge la invinuiri de persoane. Valoarea contractelor Microsoft si EADS verificate depaseste 1 miliard de euro".

Procurorul sef DNA ne-a spus de ce nu au fost facute inca invinuiri in dosarul EADS, a vorbit despre valul de denunturi care ajung la procurorii anticoruptie, dar si despre limitele anticoruptiei: "Doar arestand nu o sa eliminam coruptia".

Kovesi cere sediu nou, mai multi bani si procurori pentru DNA: "Nu ne oprim!"

Multi au fost surprinsi de ofensiva anticoruptie fara precedent din ultima vreme si au asociat-o cu campania electorala. Exista o legatura?

DNA a avut o activitate constanta tot anul. Nu a fost un numar mai mare sau dosare mai complexe instrumentate doar in campaniile electorale.

In campania pentru europarlamentare am fost acuzati ca am lasat motorul relaxat, desi numarul de dosare instrumentate a fost aproximativ egal din februarie in mai. Deci nu era adevarat. Acum am fost acuzati ca am accelerat. E doar o chestiune de perceptie.

Va dau date statistice. DNA a derulat cele mai multe actiuni in iunie si iulie, cand nu era campanie. In data de 4 iunie am avut 11 actiuni intr-o zi, la fel am avut in 28 mai. Nu aranjam noi cand vin denuntatorii, cand se ia mita, cand sunt trucate licitatiile. Actiunile se declanseaza strict pe baza probelor si a investigatiilor derulate.Veti continua in acelasi ritm?

Da, cu siguranta. Este ritmul impus de un an si jumatate. Sunt peste 4.800 de dosare in lucru.Cum va explicati totusi ca DNA nu a fost niciodata mai activ decat in acest an. Tot o perceptie?

E o realitate, nu e o perceptie. In 2013 am format o noua echipa manageriala, ma refer la procurorii sefi adjuncti, la sefi de sectie, sefi de servicii teritoriale, au fost implementate noi metode de management, prioritizare, s-au ocupat posturile vacante. Mult timp au fost procurori care nu doreau sa lucreze la DNA, acum sunt foarte multi care doresc acest lucru.

Cresterea increderii populatiei in ceea ce facem a crescut si numarul denunturilor cetatenilor si am deschis noi dosare cu persoane importante.

Cel mai important capital al DNA sunt oamenii care lucreaza in aceasta institutie. Avem un corp de procurori si politisti foarte buni profesional, curajosi, activi, care s-au obisnuit cu anchetele la nivel inalt.

Procurorii au inteles ca stabilitatea si independenta DNA pot fi pastrate doar daca ne facem treaba. Activitatea sustinuta a fost facuta pentru a ne pastra stabilitatea si independenta si pentru a ne realiza scopul legal - lupta cu coruptia la nivel inalt.Sunteti ingrijorata pentru stabilitata si independenta DNA?

Este o ingrijorare permanenta cand vedem ca persoane importante in stat ataca DNA din cauza anchetelor pe care le avem. Exista o temere ca s-ar putea face modificari legislative in privinta competentelor, organizarii DNA, a statutului procurorilor. Sa vedem daca in viitor aceste temeri vor mai exista.In Parlament au avut loc evolutii spectaculoase, s-au ridicat imunitati. V-au diminuat ingrijorarea?

Pentru noi sunt semnale bune, un pas inainte. In acest an am cerut incuviintarea arestarii pentru 5 deputati si un senator si incuviintarea urmaririi penale pentru 10 fosti ministri si un ministru in functie. Niciunul dintre avize pentru arestare nu a fost aprobat. Faptul ca acum s-au dat avize este un semnal pozitiv.Mai vin dosare grele, cu prejudicii mari si functii inalte, in urmatoarea perioada?

Avem in lucru dosare mari, complexe, care vizeaza persoane cu functii importante. Activitatea noastra nu se va opri, poate doar in perioada Sarbatorilor, dar nici atunci nu e sigur. Vom continua in acelasi ritm, cu aceeasi eficienta, daca nu vor interveni schimbari legislative sau de alta natura. Cat vom fi lasati sa ne facem treaba, o vom face la fel de bine si eficient.Dosarul Microsoft v-a fost servit de FBI, dupa cum s-a afirmat?

Ancheta Microsoft este una romaneasca facuta de DNA. In acest dosar au fost primite mai multe denunturi, au fost si sesizari din oficiu in baza carora dosarul a fost deschis, a fost o cooperare foarte stransa cu SRI. Nu a fost o ancheta coordonata de autoritati sau o agentie straine.

In cadrul dosarului au fost activitati de cooperare cu diverse agentii de pe teritoriul SUA si, in special, cu compania Microsoft, care nu are niciun fel de implicatii de natura penala in dosar, dimpotriva a furnizat foarte multe informatii utile anchetei.

Am avut activitati de cooperare si cu autoritati din Europa. Cumva putem spune ca este o ancheta internationala, dar activitatile principale de sesizare din oficiu si administrare a probelor au fost facute de DNA in cooperare cu SRI.

FBI nu a facut o sesizare oficiala, nu a transmis informatii oficiale in aceasta ancheta. E posibil ca intr-o ancheta paralela derulata de aceasta agentie americana sa fi fost informatii tangentiale utile cauzei, dar nu de la FBI a plecat ancheta.Cand a inceput colaborarea cu agentiile americane?

In urma cu cativa ani si s-a definitivat foarte bine pe parcursul acestui an. Cele mai multe informatii au fost obtinute anul acesta.Dosarul a fost deschis in 2010. S-a lucrat constant in el din 2010 in 2014?

Va pot spune ca s-a lucrat constant din 2013 pana acum. In vara lui 2013 dosarul a fost repartizat unui procuror si unui colectiv de politisti care au avut ca prioritate principala finalizarea anchetei, am incercat degrevarea procurorului de caz de alte activitati, s-au intensificat toate comisiile rogatorii pe care le aveam cu autoritatile din alte state.

Un rol important l-a avut faptul ca au venit persoane sa denunte fapte in acest dosar.Este deja un fenomen numarul denunturilor?

Pot sa spun doar ca numarul denunturilor este cu mult mai mare, numarul martorilor care au incredere sa spuna adevarul la DNA este mult mai mare, la fel numarul avocatilor care isi indeamna clientii sa colaboreze. Nu degeaba legiuitorul a prevazut posibilitatea sa fii iertat de pedeapsa daca denunti si facilitezi tragerea la raspundere a unor persoane care au comis fapte de coruptie.Au existat comisii rogatorii si inainte de 2013 in dosarul Microsoft?

Din cate stiu eu, nu.

S-a vorbit mult despre dosarul EADS. Cand il "detonati"?

Este, intr-un fel, "detonat", ca sa folosesc expresia dvs. In acelasi dosar care vizeaza si licentele Microsoft sunt verificate si contractele denumite de presa EADS. Au fost incheiate in aceeasi perioada de timp. Nu avem doua dosare diferite, Microsoft si EADS. Avem un singur dosar in care sunt verificate toate aceste contracte.

Pe contractele care au vizat licentele Microsoft deja au fost facute invinuiri, ceea ce nu s-a reusit si pe contractele cu EADS, urmare a modului in care e administrat probatoriul. In acest dosar cu EADS s-au facut aproape zilnic audieri, ridicari de documente, perchezitii domiciliare, la firme, au fost ridicate foarte multe calculatoare care sunt in procedura unor perchezitii informatice. Deci au fost stranse multe date si informatii.

Pe aceste contracte cu EADS avem comisii rogatorii in derulare cu colegi din statele europene si trebuie sa ne coordonam si cu ei. Nu am derulat anumite activitati pana in prezent, pentru ca asa a fost cursul anchetei, nu pentru ca nu ne-am fi dorit. De obicei, cand sunt cazuri in cooperare cu alta autoritate judiciara din strainatate, scopul principal e sa te coordonezi in ancheta, daca ea se deruleaza in alt stat si in Romania.

Se lucreaza ritmic, avem persoane care au venit sa colaboreze, avem multi functionari care au dat declaratii in dosar si cu siguranta se va ajunge la invinuiri de persoane. Nu ne intereseaza calitatea si numarul persoanelor care vor fi invinuite. Procurorii DNA vor continua acest dosar, vom strange toate probele si vom stabili adevarul cu privire la incheierea acestor contracte.Cat de mare e prejudiciul in contractele EADS?

Suntem in evaluare. Valoarea contractelor Microsoft si EADS verificate in acest dosar depaseste 1 miliard de euro. Nu inseamna ca atat este si prejudiciul. Il vom stabili dupa ce stabilim valoarea reala a contractelor. In cazul licentelor Microsoft, valoarea suspectata de procurori ca fiind obiect al infactiunilor de mita si trafic de influenta este in jur de 60 de milioane de euro, dar prejudiciul efectiv este inca in evaluare.

Fata de persoanele urmarite penal au fost dispuse masuri asiguratorii. Suntem in procedura indisponibilizarii tuturor bunurilor mobile, imobile, identificarii conturilor din tara si strainatate in vederea indisponibilizarii banilor. Deci exista preocupare si pentru recuperarea prejudiciilor.In cazul Microsoft sunt implicati 9 ministri. Sa ne asteptam ca filiera EADS a marelui dosar sa aduca alte nume mari, sub aspectul functiilor desigur?

Putem sa ne asteptam la orice. Daca din investigatie va rezulta ca persoane cu functii importante au fost implicate in fapte de coruptie sau fapte conexe unor fapte de coruptie, da, ne putem astepta si la acest lucru.Au fost facute presiuni asupra DNA pentru accelerarea sau incetinirea partii EADS din dosar?

Nu presiuni directe. N-a sunat cineva la mine sau la procurorii de caz. Nu cred ca-si permite cineva asa ceva. N-au existat nici presiuni publice pe acest subiect. Au fost unele opinii pro si contra anchetelor sau ritmului, dar aceste opinii nu ne intereseaza si nu ne impresioneaza. Administram probele in ritmul impus de ancheta.

Noi nu lucram cu zvonuri, cu presupuneri, noi trebuie sa stangem probe si sa dovedim fapte penale. Este posibil sa avem indicii despre persoane care ar fi primit mita, de exemplu, dar trebuie sa dovedim acele informatii si pana nu le dovedim nu putem sa facem declaratii si sa ne hazardam in presupuneri.

Majoritatea persoanelor care au semnat contracte in licentele Microsoft e posibil sa apara si in partea de EADS, sunt ministere care apar si intr-o parte si in alta, ca semnatari ai contractelor sau avand o contributie pentru incheierea lor. De aceea, dosarele sunt lucrate impreuna.Ati mentionat de mai multe ori colaborarea cu SRI. S-a discutat mult, adesea suspicios, despre aceasta colaborare. Au fost voci care v-au numit "divizia penala a SRI". Care este relatia dintre cele doua institutii?

Este o relatie institutionala, bazata pe prevederile legale, de cooperare foarte buna. SRI este principalul nostru partener in ceea ce priveste alimentarea DNA cu informatii despre fapte de coruptie. Alte servicii de informatii din Romania nu ne transmit informari despre fapte de coruptie sau ni le transmit intr-un numar relativ mic ori sunt informatii nu extrem de importante in activitatea noastra.

Colaborarea cu SRI se desfasoara pe mai multe paliere prevazute atat in lege, cat si in protocolul incheiat de Ministerul Public. Daca este o vina sa colaborezi cu o institutie a statului, imi asum aceasta vina. Nu e o rusine sa colaborezi cu o institutie a statului, e o rusine sa colaborezi cu infractorii. Faptul ca avem o cooperare buna si eficienta, care se vede din dosarele finalizate, este un lucru bun pentru Romania.

Sa existe suspiciuni cand procurorii colaboreaza cu politicenii si infractorii, nu cand colaboram cu o institutie a statului reformata si profesionista. N-am sa pot bloca ancheta unui procuror pentru ca informatia mi-a fost furnizata de SRI.

Cred ca exista o suparare pentru unii ca aceste doua institutii lucreaza foarte bine in prezent, sunt unite in lupta cu marea coruptie, dar este o colaborare eficienta pe care dorim sa continuam in acelasi ritm si acelasi fel. Mentionarea in comunicatele DNA este o chestiune de colegialitate si de recunoastere a efortului celorlalte institutii, SRI, structuri ale MAI, ANI. Niciodata un procuror singur nu va reusi sa finalizeze un dosar.Vorbeati de colaborarea procurori - infractori. Interceptarea lui Dumitru Iliescu a scos la iveala ca aveati o "cartita" si un procuror cel putin neglijent cu dosarele. Ati declansat anchete penale?

Da. Imediat ce am luat la cunostinta. Ancheta e in curs. Nu avem retineri sa investigam asemenea fapte. Dimpotriva. Cand vom finaliza anchetele le vom face publice.O parte a presei a fost suspicioasa dupa ce procurorul Mariana Alexandru s-a pensionat brusc in septembrie in timp ce ancheta Gala Bute.

A fost o decizie personala a dnei procuror dupa o cariera lunga in Ministerul Public. Daca cineva are suspiciuni, poate oricand sa o intrebe de ce a plecat. Pot sa va spun ca in dosarul Gala Bute dna procuror nu a lucrat singura, ci impreuna cu un alt procuror.

Acum in acest dosar lucreaza doi procurori si doi politisti, audierile si activitatile au continuat. Se lucreaza ritmic, se administreaza probe. Nu a fost pus intr-o arhiva ca sa fie uitat. Sa asteptam solutia finala pentru a vedea daca s-a lucrat temeinic sau nu.Modelul marii coruptii este cel pe care ni l-a aratat dosarul Microsoft? Cativa papusari in spate, aceiasi, si diferite marionete politice din toate partidele in fata.

Este o tipologie a comiterii unor fapte de coruptie. Am sesizat ca in multe dosare care privesc fapte de achizitii publice sau licitatii trucate, exista o relatie intre cei care detin functii importante si anumiti oameni de afaceri. In anumite zone, in anumite orase, doar o anumita firma castiga intotdeauna licitatiile, doar ea putea sa cheltuiasca banul public.

In ultima perioada am observat sa se interpun persoane apropiate functionarului public sau omului de afaceri, unii stiu la ce sunt folositi, isi folosesc conturile, anumite proprietati.Dar putem sa arestam in fiecare an decidentii din institutiile statului si oameni de afaceri, problema ramane. Este important sa fie analizate hotararile de condamnare pentru identificarea vulnerabilitatilor in zona achizitiilor publice si sa se ia masuri de prevenire. Doar arestand nu o sa eliminam coruptia in domeniul achizitiilor publice.Ati sesizat o inhibare a coruptiei sau mai degraba o rafinare a metodelor de furt?

Mai degraba o rafinare. O preocupare majora pentru a disimula, a secretiza anumite activitati. Mi-e greu sa explic de ce persoane care se stiu vizate de DNA continua sa comita fapte penale. Se stie ca DNA e cu ochii pe toate contractele si totusi se cere si se da mita in continuare.

Abordarea de tipul: "DNA nu are timp sa se ocupe de noi" nu cred ca e una potrivita.

Nu sunt mai destepti decat noi! Oricine comite fapte de coruptie poate fi prins de un procuror DNA indiferent de metodele rafinate. Suntem la curent cu toate metodele de furt si disimulare a banilor. Daca se cred mai destepti decat noi, fac o mare greseala, nu sunt. Si nici intangibili nu sunt.Iesiti la cumparaturi cu politiceni in timpul liber?

Niciodata. Interactionez cu ei doar institutional, in virtutea atributiilor de serviciu. Nu in timpul liber.

Considerati ca exista o incompatiblitate intre functia dvs de sef al unui parchet si relatia personala cu politicieni?

Da, este o incompatibilitate cu statutul de magistrat.Marile dosare in care sentintele s-au schimbat radical intre fond si apel. Cine a avut sansa sa fie achitat in apel dupa condamnarea in prima instanta
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 114834 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
46 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

tovarashi ,

- e groasa ! scapa cine poate ! :o)))

"Exclusiv Kovesi, despre marile dosare DNA, valul de denunturi si SRI: EADS a fost detonat. Putem sa ne asteptam la orice Interviu video"

 

DNA este vital pentu Romnia!

DNA trebuie sa se dezvolte si sa-si intensifice activitatea deoarece boala fundamentala in Romania a fost i este este coruptia, iar urmarile ei sunt catastrofale. Hotii care au pus stapanire pe Romania imediat dupa revolutie erau tinuti cu greu in frau de catre dictator, ei s-au ascut si au crescut ca un foc ce arde mocnit si care izbucneste violent atunci cand aerul patrunde la el. Acest soi de hoti a fost unul salbatic, lipsit si de acele elementare principii ale hotilor mai putin rudimentari. Pur si simplu au hacuit Romania. S-au instapanit peste ea, acaparand statul, infiltrand toate puterile lui. DNA trebuie intarit prin oameni, mijloace materiale, dar si prin legi care sa-l ajute la infrangerea cat mai rapida a mafiei, dar si la RECUPERAREA a cat mai mult din ce s-a furat.

 

Sibian la sibian nu-si scoate ochii!

Doamna asta uita sane spuna cum de-s ocolitzi de anchete, de arestari, cei "garantatzi Basescu", cum de a ajuns ginerica Pricopie sa primeasca10 milioane de euro de la statul roman pe niste acte fictive ...
Sa nu uitam nici de averile lui Blaga, Videanu,Berceanu, Udrea!

 

Continui sa delirezi

si sa debitezi ineptii. Exact aceleasi ineptii, exact tipul de comportament ce l-a costat pe Ponta presedentia. Nu ca m-ar deranja, e o garantie ca Iohannis si clica vor avea parte de liniste, macar pentru o perioada. Atat doar ca sunteti plictisitori.

Doamna Kovesi-doamna de fier ,cel mai competent

si performant personaj de notorietate din Romania!
Daca se inscria in politica,nu avea adversar,iar Romania ajungea rapid plutonul statelor prospere din UE!
RUSINE ETERNA tapului CONSTANTINESCU!
Felicitari domnului Rares Bogdan care a contribuit aproape decisiv la succesul lui Iohannis!
daca noul presedinte va realiza aportul moderatorului,il va coopta ca premier ca si un excelent tehnocrat,in eventualitatea in care nu va lua in calcul cea mai buna solutie pentru Romania-Traian Basescu!ar evita luptele intestine pentru suprematie din pnl si ar asigura o guvernare aproape ideala!
rusine vesnicului duet politico-mediatic Sandru&Gusa,care dupa ce a sustinut fervent Dreapta,in turul II in functie de fluxul de sondaje a...carnit spre stanga!ba mai mult penibilul Cosmin,in seara votului s-a imbatat in live de necaz!
pentru ca se stie,Diaspora a contribuit cu circa 2,5%
la victoria lui Klaus,trebuie spus ca restul de voturi au fost culese de la Macovei,Udrea,Basescu si o parte din cei nehotarati!
cat despre batranul comunist Melescanu ,a iesit...in (din)istorie prin dos in cel mai penibil scenariu!
din experienta mea de o viata,va pot spune ca aroganta,ura,ipocrizia si alte asemenea stari de spirit,se razbuna mai devreme sau tarziu,inca in timpul existentei terestre!...ceea ce era de demonstrat!
in mod normal numai un tupeist notoriu...recte Ponta,mai poate ...profesa in fruntea guvernului ,dupa ce a fost...numarat pana la...9,aproape de KO tehnic!
cred ca acelasi Rares va putea sa il debarce!
...pasarea pe limba ei...piere;daca psd lasa liber votul de afara,aproape sigur ar fi castigat Cotroceniul!

ps.rog respectuos moderatorii ziare.com,o data cu incheierea etapei...basiste,sa imi reseteze drepturile pe acest spatiu!multumesc!
salutari tuturor oamenilor de bine!

Una din cauza evaziunii fiscale e coruptia politic

Politicienii corupti ai lui Basescu au averi de sute de milioane de euro, Bercea mondialul, finul prezidential are 100 de nup-uri, Falca, alt fin prezidential, dosar de coruptie de 2 milioane euro prejudiciu, ...EBA casa la Paris, Ioana basescu apartament de 1 milion de euro, Base teren - 300 de ha!
Toate furaciunile astea sunt din impozitele noastre, .... Johanis avere de un milion de euro fara sa fi platit impozitele corespunzatoare, ... de ce sa mai platim impozite ca sa fie furate de astia si protejatzi de Kodruta Kovesi???
Nu mersi!

Petrache i-a intrebat pe aia de la Ghita.tv

daca au ceva cu Ponta , daca i-au pus gand rau ....
Si aia tot asa , numai cu Basescu , altceva nu mai stiau .

Sa se faca curatenie !
Noi am votat si pentru DNA !

Mult succes, d/na Kovesi...la zdup cu Hotii si cu micinosii !

Gata maxi, a/ti ratat ocazia....asa cum spune @ niculaeda, "scapa cine poate"....adica nimeni.

"scapa cine poate" sau scapa cei cinstiti??

??

q

stai sa vezi ca incep astia ,cu hrebe in frunte, sa-i toarne pe ponta si alti mafioti de frunte.bulaul ii mananca!

@anty virus-mult succes,d-na......

Ai uitat sa specifici ca trebuie arestati numai aia insemnati in frunte de cineva care acolo sus i-a iubit.
Am postat mai devreme niste cantece pe care le interpreta Maria Tanase,vad ca pana acum nu le-a placut si ca atare
nu le-au bagat.Hai sa traiesti si nu mai da cu barda.Fii
mai tolerant.

@ maxi

Bai Maxi ... hai gata cu comentariile anti Basiste ... linge-l pe Fonta in dos si pe urma sapa o groapa si taraste-te in ea ...

ati pierdut (la scor) asa ca ciocu' mic si mars la cotet ...

sa vedeti ce o sa v-o luati la parlamentare si atunci o sa reusim sa scspam tara asta de ciuma Fontista si de mizerabili ca voi care nu stiti decat sa aruncati cu noroi fara dovezi etc ...

pasol na turbinca vidma !

fa Ponto: Kovesi si DNA au timp si de tine...

unde ascunzi mita de la Kazahi?...ca sa fii psd-ist adevarat, trebuie sa faci si puscarie de "persecutat politic de Basescu"

@maxi

Bai maxi, in caz ca n-ai aflat, campania electorala s-a terminat si Ponta a pierdut lamentabil... Basescu e un subiect rasuflat si singura "platforma" pe care acest michidutza al politicii dimbovitene, l-am numit pe Ponta, a promovat-i0 vreme de doi ani jumate a fost tocmai astya ceea ce l-a costat si alegerile. S-a demonstrat ca romanii au minte in cap, cel putin unii..., si ca nu mai inghit baliverne din astea.

Daca tu continui si acum dupa faptul implinit si demopnstrat cu aceleasi aberatii dai dovada de... lipsa de intelepciune. Te faci de ris amice, tu si toti cei din banda cu tine, pricepi?

Desteapta-te Maxi & Co.!

...

Atata timp cat nici un miliardar din preajma celui care v-a numit pe funcție nu este intrebat de sănătate, da putem să ne punem intrebări despre telejustiția pe care o practicați! Romania a fost devalizată după 89 cu peste 800 mild. euro, așa se vb prin targ, dar parcă cand ne uităm in jur se pare că suma este reală. In rest, spor la lucru, mai ales la ce salarii și pensii aveți, doar sunteți stat in stat din acest punct de vedere!

 

Mai usor cu manipularea :) ; "așa se vb prin targ" la tine

inseamna ca "asa spune Gadea la wc3".
voi aveti o mare problema cu ineptiile debitate de unii "jurnalisti" de mare valoare de pe acolo.
n-ar fi rau daca ati mai si gandi cu propriul creier, macar cateodata. asa veti vedea ca lucrurile nu-s nici pe departe asa cum incearca sa le prezinte Gadea, Grecu, Tudor si alti intelepti.

Kovesi, despre marile dosare DNA, valul de denunturi si SRI

kovesi a avut o relatie de amor cu klaus Johannis!

Asa a ajuns Gangavix sa primeasca NUP in cateva dosare penale si sa candideze, la functia de presedinte al Romaniei, din partea lui Blaga si Basescu!
Ca si la mafie isi paseaza unul de la altul functia de "Capo di tutti capi"!

Ce faci maxi ?, ai ramas fara argumente si treci la barfe de tzatza?

Se simte de la o posta "invataturile de la haznaua 3" pe care le practici. Atentie la oglinda, sa nu se sparga cand te privesti. D/nei Codruta Kovesi åi lipseste un ministru al justitiei precum d-na Monica Macovei, atunci sa fi vazut "curatenie".

@maxi, sa nu dispari de-aici, continua ca radem

cu pofta cand citim trazanaile tale. Bineinteles ca nu poti aduce nicio dovada, un link ceva macar din presa de can-can. Cel mai tare am ras la relatia de amor dintre Kovesi si Johannis. Prostia nu doare.

Nu bengosule, justitia este o putere/n stat, si nu stat/instat.

Voi uslasii rosii, va doriti sa fie un cal de calarit. Ghinion, a mai incercat unu/l de/alvostru...parca Voicu/l chema si a cazut direct in cap (a se citi puscarie). Aceias
i soarta o veti avea toti cei ce dati cu vastu/n bani publici.

Despre ce vorbim ?!?

Nu domnule taliban, magistrații sunt singurii bugetari care sunt salarizați după legi speciale, la fel și calculul pensiei, la asta m-am referit. Este chiar așa de greu ?!?

fa Udreo: trebue sa te alaturi lui Cocos...puicuto

puika Udrea de Pleskoi nu numai ca a luat mita cu Cocos, dar a si incercat trafi de influnta la justtie cind era la distractie in Paris cu sefa de magistrati...asa-i puicuto Udrea de centura? de asta ii place lui Udrea politika, ca face mai multi bani din mita decit cu clientii noaptea...

Hoții au inceput să se denunțe unii pe alții....

Asta e bine, pentru că se va face ***ățenie generală...

Romania a fost devalizată după 89 cu peste

800 mild. euro,.....aceasta e declaratia Blegosului 2007....
Incetisor recunoaste tot , ca cel plecat in concediu(WP)
Si cati ani a fost PSD la conducere din cei 25 de ani...Blegosule???????

Ce poti

sa spui despre o asemenea femeie ? Felicitari, dna Kovesi, si spor la munca !

 

Felicitari Doamnei... tot respectul

Daca numarul celor ca doamna Codruta va creste, suntem in siguranta.
Nu uitati ce va spuneam de ziaristii aia nemti care scriau ca "de la o vreme, in Romania a devenit cool sa fii corect".
Sa o tinem tot asa.
Sa facem adica si noi cat putem ca schimbarea de care avem toti nevoie sa se produca.
Daca fiecare din noi isi va face munca mai bine si fiecare va fi cinstit, nu vom avea decat de castigat si rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Hai sa ne oprim in a ne mai fura singuri caciula. Ni se ofera din nou ocazia sa schimbam tara.

de acord felicitari dar si o mica sugestie:

sa ii explice dna kovesi si colegei (tot procuror) de la DIICOT cum e treaba cu incompatibilitatea! Nu trebuie sa traga pe nas ca sa se afle in "offside"!

----------------------
- Considerati ca exista o incompatiblitate intre functia dvs de sef al unui parchet si relatia personala cu politicieni?

Da, este o incompatibilitate cu statutul de magistrat.

Nu mai este loc in Romania pentru borfasi.

Doar in celule cu paturi suprapuse :)

 

@DR>STRANGELOVE-nu mai este loc in Romania pentru borfasi

Normal,de aia se practica rotatia cadrelor.

dosare

Numai sa nu-i puna cineva gand rau la biatea femeie

 

Marea coruptie

Despre dosarul Bechtel ati mai auzit ceva?Sia colo se
vorbea e o vloare mare, peste 2,2 miliarde de euroi si
se fceu valuri mari cu pagube aduse statului si intr-o noapte, bezna ne-a cuprins pe toti.A disparut contractul
original.Si acolo erau multi bagati in corzi si multe capete de alesi ai boborului erau cu dureri incomensurabile.Cam asa se prezint situati si aici, numai ca acum este pre devreme sa se piarda dosarul sau contractul.Bai giumbuslucarilor,lasati-va de glume cu
declaratii legate cu fundite rosii.Vreti sa ne creati aparente cre sa va ridice portdrapelul de incoruptibili?
Auzi tu!Cic FBI-ul nu are niciun amestec?Parol tato,sa ma
ingropi daca te cred. I-ati lasat sa o comita si acum ca v-a tras unchiul Sam de ureche,ca romanasii astia smecheri si destepti au bagt prea mult in buzunare fata
de cat er permis,va dati loviti de boala muncii neintreruote si fara de istov?Mai ceva ca-n filme.Sunt foarte curios cat o sa tina mscarada asta cu "oameni politici grei", cu " persoane cu functii importante au fost implicate in fapte de coruptie ".Pana acum,nimic nou sub soare.Aflam ca s-a mrit numarul colaboratorilor cu
securitatea(pardon SRI-ul), aflam ca desi DNA-ul este cu ochii pe tote contractele, sunt lsti sa dea si s ia in continuare spaga si in final ni se pune bomboana sau cireasa pe tort si ni se spune retoric?". Daca se cred mai destepti decat noi, fac o mare greseala, nu sunt".Cu fundite,tovarasi ". Doar arestand nu o sa eliminam coruptia in domeniul achizitiilor publice".Comedi continua,actorii sunt aceeasi cu alta palarie.Marie si Marioara s-am zis verde salcioara sau aca nu va place asta putem canta "Aseara vantu batea">

 

Gogosica

Femeia a recunoscut ca din 2013 se lucreaza intens, iar cu 90 de procurori care abia au prins curaj si 50 de politai cam cit de repede ai lucra tu cu coada intre picioare. Ai rabdare si nu te tot mira si arunca cu noroi, care-i problema ti ia arestat pai din PSD si te oftici. Las ca le vine rindul la toti. In America a durat vreo 40 de ani sau mai bine sa inlature marea mafie italiana care conducea tara in ani 30. Crezi ca Romania e mai presus, or sa se intimple si aici cu conditia ca rusii sa nu-si mai bage coada ca dupa razboi marito. Peace

@Special1-gogosica

Se vede ca esti mai nou pe aici.Pai eu nu zic de zi si nici
de ieri de alaltaieri ca astia de la DNA si SRI nu-si fac treaba decat pe alese si culese sau pe ochi si pe spracene.In ceea ce priveste faptul ca recunoscut ca din 2013 se lucreaza cu motoarele turate a fcut-o cu juma de gura,ca doar nu era sa ne spuna ca a tras-o de urechi
domnul ala cu care-si bea cafeaua si care joaca si el rolul ambsadorului in Romania.N-ai inteles ca unchiul Sam
este suparat ca romanasii nostri au furat mai mult decat
Joe Limonada?

vrei sa intre iar la bulau bombo?

.

Refrenul ?

D-am noroc ca vintu-a-stat, lalalalalala,
Si DNA-ul m-a lasat, lalalalalala
Si a plecat si suparat, lalalalalala,
Ca n-am stat la sarutat,lalalalalala.
Mici modificari dar neesentiale.
Cand o sa cantam si cantecul ala care se numea "Valeleu"?

 

La postarea lui rautzu 7,05 cu "continui sa delirezi"

Fac o mica intrebare:mai stii cumva cine era acuzat de
majorarea contractului e la 1,6 la 2,2 miliarde de euroi?

 

nationalizare!

sa se nationalizeze averile ce nu au justificare(obtinute fraudulos)
in 1947 mi-au confiscat/nationaqlizat locuinta obtinuta prin munca cinstita a inaintasuluimeu(bunic farmacist)Acum?hotia este normala!
-"pestele de la cap se impute"-si este odios cit s-a furat!

 

Impresionant. Doamna Kovesi este unul din arhitectii noii societati

romanesti. Fara indoiala, activitatea DNA cuplata cu alegerea unui presedinte de buna credibilitate sint cheile care deschid acum poarta spatiului Schengen.
Nu este singurul obiectiv.
Obiectivul principal este asanarea mlastinii mafiilor si coruptiei, eliminarea politicienilor verosi sau corupti, din toate partidele. Este o chestiune de securitate nationala.
Sincere felicitari doamnei Kovesi si colaboratorilor sai!

 

Inclusiv aceste dosare

eads(cu maj.) si Microsoft sunt vechi de peste 13 ani! Daca nu erau cercetarile din sua si germania nu mai erau deschise niciodata. Dar mai bine mai tarziu...p.s. Mai ziare vrei cu tot dinadinsul sa incalc lb.romana, sa scriu cu litere mici!Rusinica!!!

 

Pentru cei care-i iau apararea lui maxi...

Nu va lasati pacaliti de aparenta "bunatate" a postacului maxi.
Este de fapt unul din cei mai urati de aici.
Sa scoti acum, dupa ce ne-a plictisit cu relatia inexistenta Base-Udrea, ca Iohannis are ceva cu Codruta, spune totul despre caracterul lui.
Daca DNA munceste mai departe... eu unul ma declar multumit.
La un moment dat, potentialii infractori isi vor pune-firesc intrebarea daca mai merita riscul...

 

Timpul ne va arăta rezultatele....

Insa la cată coruptie,hotie e in romania !!!
Exista cazuri mari de jaf economic gen privatizari
apoi programe si contracte supraevaluate ca microsoft
bechtel...
Apoi jaful din primării,licitatii,contracte
Regii asfaltului
Dna-ul sa recomande statului sa construiasca puscării
intai ca sa incapă atata multime de infractori care
au devalizat tara.
Si dupa aceea sa vedem cat din prejudiciile de ordinul
miliardelor de euro va mai recupera statul !!!

 

Timpul?

Chestiile astea se fac redundant, DNA-Parchet, si tot circul pe banii contribuabililor! O istitutie mai independenta decit alta! Si cind se va vedea daca sunt ori nu in folosul cetateanului, ca de existat exista pe banii contribuabililor!
Deci intr-un anume fel sunt de facto niste sinecuri pentru ocupantii fotoliilor din aceasta "renumita" DNA.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor