Kovesi a fost audiata la CSM in doua dosare de abatere disciplinara: Nu imi fac apararea public, pe scari

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 13:30
7411 citiri
Kovesi a fost audiata la CSM in doua dosare de abatere disciplinara: Nu imi fac apararea public, pe scari
Foto: Arhiva Ziare.com

Laura Codruta Kovesi a anuntat, miercuri, la iesirea de la CSM, care avea pe ordinea de zi doua rapoarte intocmite de Inspectia Judiciara cu privire la savarsirea unor abateri disciplinare de catre fostul procuror-sef al DNA, ca discutiile au fost amanate.

"Eu nu fac aparari publice. Exista tendinta de a fi judecata public. Nu imi fac apararea pe scari. Mi-am facut-o in interior. O sa vedem solutiile care se vor da. Ambele cauze de astazi s-au amanat", a spus Kovesi.

Intrebata daca ceea ce se intampla in tara va influenta negocierile pentru desemnarea procurorului sef european, Kovesi a spus ca acolo "cred ca se negociaza profesionalismul celui care trebuie sa detina aceasta functie.

Pana in acest moment, din perspectiva comisiei tehnice, am fost prima dintre toti candidatii care s-au calificat in aceasta procedura. In urma audierilor din Parlament, din nou am fost prima. Astept rezultatul. Nu stiu ce elemente de negociere sunt avute in vedere. Ca profesionist, eu mi-am facut treaba, am iesit prima".

Pe ordinea de zi a CSM s-au aflat doua rapoarte ce o priveau pe Kovesi. Primul se refera la inregistrarile aparute in spatiul public, din timpul unei sedinte de lucru, pe data de 18 iunie 2017.

Al doilea raport a fost intocmit, deoarece, conform Inspectiei Judiciare, Kovesi nu a respectat confidentialitatea lucrarilor si a inserat intr-un comunicat de presa pasaje din discutii ce vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe in respectiva cauza.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, cauzele au fost amanate pentru 8 mai.

Amintim ca miercuri are loc a doua runda de negocieri intre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului sef european, la Strasbourg, dupa ce discutiile de saptamana trecuta s-au incheiat fara niciun rezultat.

Luni, ICCJ a respins cererea Inspectiei Judiciare de a o sanctiona pe Laura Codruta Kovesi, pentru ca si-a trimis consiliera, care era judecator, sa faca un control la doua structuri teritoriale ale DNA.

Dupa cateva ore un al doilea complet de 5 judecatori de la Inalta Curte i-a dat castig de cauza Laurei Codruta Kovesi si a repins recursul declarat de Inspectia Judiciara, dupa ce Sectia pentru procurori din CSM a respins cererea IJ de a o sanctiona pe fosta sefa DNA, in cazul neprezentarii la audierile comisiei de ancheta din Parlament privitoare la alegerile din 2009.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că Guvernul va creşte masiv amenzile, va confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune şi va impozita cu 70% tot ce înseamnă avere...
#Kovesi CSM rapoarte disciplinare, #Kovesi CSM , #DNA