Kovesi a fost audiata la CSM in doua dosare de abatere disciplinara: Nu imi fac apararea public, pe scari

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 13:30
7512 citiri
Kovesi a fost audiata la CSM in doua dosare de abatere disciplinara: Nu imi fac apararea public, pe scari
Foto: Arhiva Ziare.com

Laura Codruta Kovesi a anuntat, miercuri, la iesirea de la CSM, care avea pe ordinea de zi doua rapoarte intocmite de Inspectia Judiciara cu privire la savarsirea unor abateri disciplinare de catre fostul procuror-sef al DNA, ca discutiile au fost amanate.

"Eu nu fac aparari publice. Exista tendinta de a fi judecata public. Nu imi fac apararea pe scari. Mi-am facut-o in interior. O sa vedem solutiile care se vor da. Ambele cauze de astazi s-au amanat", a spus Kovesi.

Intrebata daca ceea ce se intampla in tara va influenta negocierile pentru desemnarea procurorului sef european, Kovesi a spus ca acolo "cred ca se negociaza profesionalismul celui care trebuie sa detina aceasta functie.

Pana in acest moment, din perspectiva comisiei tehnice, am fost prima dintre toti candidatii care s-au calificat in aceasta procedura. In urma audierilor din Parlament, din nou am fost prima. Astept rezultatul. Nu stiu ce elemente de negociere sunt avute in vedere. Ca profesionist, eu mi-am facut treaba, am iesit prima".

Pe ordinea de zi a CSM s-au aflat doua rapoarte ce o priveau pe Kovesi. Primul se refera la inregistrarile aparute in spatiul public, din timpul unei sedinte de lucru, pe data de 18 iunie 2017.

Al doilea raport a fost intocmit, deoarece, conform Inspectiei Judiciare, Kovesi nu a respectat confidentialitatea lucrarilor si a inserat intr-un comunicat de presa pasaje din discutii ce vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe in respectiva cauza.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, cauzele au fost amanate pentru 8 mai.

Amintim ca miercuri are loc a doua runda de negocieri intre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului sef european, la Strasbourg, dupa ce discutiile de saptamana trecuta s-au incheiat fara niciun rezultat.

Luni, ICCJ a respins cererea Inspectiei Judiciare de a o sanctiona pe Laura Codruta Kovesi, pentru ca si-a trimis consiliera, care era judecator, sa faca un control la doua structuri teritoriale ale DNA.

Dupa cateva ore un al doilea complet de 5 judecatori de la Inalta Curte i-a dat castig de cauza Laurei Codruta Kovesi si a repins recursul declarat de Inspectia Judiciara, dupa ce Sectia pentru procurori din CSM a respins cererea IJ de a o sanctiona pe fosta sefa DNA, in cazul neprezentarii la audierile comisiei de ancheta din Parlament privitoare la alegerile din 2009.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Kovesi CSM rapoarte disciplinare, #Kovesi CSM , #DNA