Kovesi, despre Black Cube: Nu le mai ajunge sa ne denigreze, angajeaza firme sa ne hartuiasca (Video)

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 21:48
9105 citiri
Kovesi, despre Black Cube: Nu le mai ajunge sa ne denigreze, angajeaza firme sa ne hartuiasca (Video)
Foto: Captura TVR1

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a vorbit luni seara despre dosarul Black Cube, in care se vehiculeaza sume de randul milioanelor de lei la schimb pentru informatii despre sefa anticoruptiei.

"Am observat o schimbare a modului in care se face acest lucru (atacuri agresive la adresa procurorilor DNA, n.red.): pana acum eram atacati prin declaratii publice, la emisiuni, pe Facebook, prin afirmatii denigratoare, mincinoase. Mai nou se angajeaza firme, companii private, care sunt platite cu bani multi sa hartuiasca procurorii.

Ma refer si la dosarul Black Cube. E o abordare noua pentru Romania. Nu ne mai ajunge sa-i denigram pe procurorii DNA, hai sa angajam firme sa ii hartuiasca si sa-i intimideze", a spus Kovesi, intr-un interviu la postul public de televiziune.

Intrebata ce efect a avut asupra sa pe plan personal dosarul Black Cube, sefa DNA a spus ca nici nu a fost intimidata si nici nu va inceta sa-si faca treaba.

"Nu cred ca par un om intimidat. Nu cred ca s-a intimidat nimeni din DNA, colegii si-au continuat anchetele, ne-am indeplinit rolul constitutional. Noi rezistam pentru ca noi suntem DNA si continuam sa ne facem treaba! Treaba noastra nu e sa ne uitam la ce zic inculpatii decat atunci cand dau declaratii in dosare", a conchis Laura Codruta Kovesi.

Sefa DNA a reiterat ca de obicei cei care arunca acuzatii la adresa sa si a procurorilor anticoruptie sunt cei cercetati sau cei care ii sustin pe cei cercetati.

"Noi suntem DNA, ne-am obisnuit sa se iasa in spatiul public si sa faca orice acuzatii. Nicio problema, libertatea de exprimare e garantata de Constitutie. Nu ne impresioneaza (atacurile, n.red.) ", a spus Kovesi.

Ea a adaugat insa ca ceea ce impresioneaza procurorii si pe ea sunt "efectele dramatice ale coruptiei"

"Daca e ceva ce impresioneaza un procuror DNA va spun ce este: efectele dramatice ale coruptiei, chiar si moartea unor persoane, am vazut atatea cazuri in care coruptia a dus la moartea unor persoane. Am vazut ce poate face coruptia in sistemul de sanatate de exemplu si nu numai", a mai spus sefa DNA.

Amintim ca in dosarul Black Cube mai multe persoane, inclusiv cetateni israelieni si un fost ofiter SRI, sunt anchetati in stare de arest pentru spionarea comunicatiilor si hartuirea familiei procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Surse judiciare au declarat pentru Ziare.com ca operatiunea "Black Cube" a costat aproximativ un milion de lire sterline.

Citeste mai multe despre acest caz:

Kovesi si familia au dat declaratii la DIICOT: Se incerca intimidarea

Kovesi, hartuita: Black Cube sustine ca angajatii sai aveau autorizatii de la cel mai inalt nivel

Kovesi, spionata de israelieni: Prima reactie de la Cotroceni - stia sau nu Iohannis de Black Cube?

Tatal lui Kovesi i-a denuntat pe spionii israelieni: Telefoane in toiul noptii la fostul sot si fratele sefei DNA (Surse)

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Laura Codruta Kovesi intimidata Black Cube , #DNA