Kovesi, despre dosarul Microsoft: Putem recupera prejudiciul enorm. Lucram ritmic la al doilea dosar (Video)

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 13:07
9284 citiri
Kovesi, despre dosarul Microsoft: Putem recupera prejudiciul enorm. Lucram ritmic la al doilea dosar (Video)
Foto: Digi 24 TV

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si-a exprimat convingerea ca prejudiciul in primul dosar Microsoft va fi recuperat, dupa decizia definitiva a instantei, si a anuntat ca se lucreaza intens si la al doilea dosar Microsoft, in care apar mai multi fosti ministri.

Gheorghe Stefan, Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae (Niro) au fost condamnati definitiv, luni, la un total de aproape 17 ani de inchisoare in primul dosar Microsoft, in care judecatorii au mai dispus si confiscarea a circa 16 milioane de euro si a peste doua milioane de dolari de la cei patru inculpati.

"Sper ca se va executa. E un prejudiciu foarte mare asupra caruia instanta s-a pronuntat, dar exista foarte multe masuri asiguratorii in dosar", a declarat procurorul sef al DNA, miercuri dimineata, inainte de intrarea la sedinta CSM.

Intrebata de jurnalisti ce se mai intampla cu al doilea dosar Microsoft, disjuns din primul, Laura Codruta Kovesi a declarat ca si acela este "in lucru".

"S-au facut peste 60 de perchezitii domiciliare, s-au finalizat peste 120 de perchezitii informatice asupra unor medii de stocare, au fost audiate zeci de persoane, s-au ridicat documente de la institutii (...) Suntem in evaluarea acestor dovezi pentru a stabili circuitele financiare care au fost folosite, pentru stabilirea certa a prejudiciului", a spus procurorul sef al DNA, explicand ca este nevoie de calcularea prejudiciului pentru a se putea dovedi acuzatia de abuz in serviciu.

"Se lucreaza ritmic", a mai subliniat Laura Codruta Kovesi, adaugand ca inca se mai fac expertize IT in acest dosar.

Pe de alta parte, procurorul sef al DNA a explicat ca in cei doi ani in care s-a lucrat la acest dosar procurorii care l-au instrumentat au avut in lucru aproape 140 de alte dosare, motiv pentru care au fost formate echipe de lucru sau au fost redistribuite anumite cazuri unor procurori nou veniti, pentru ca anchetele sa se finalizeze cat mai repede.

In luna mai, procurorul sef al DNA spunea ca sunt "evolutii majore" in dosarele Microsoft si EADS.

In al doilea dosar Microsoft sunt implicati fostii ministri PSD si PDL Ecaterina Andronescu, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Valerian Vreme si Daniel Funeriu.

Citește și:
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Lidia Tudor, una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor, decedat la 14 septembrie 2015, a făcut dezvăluiri despre ultimele clipe din viața fostului politician. Într-un podcast moderat de...