Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Kovesi este nemultumita de SIE: De trei ani nu ne-au mai dat nicio informare

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 11:41
6721 citiri
Kovesi este nemultumita de SIE: De trei ani nu ne-au mai dat nicio informare
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a criticat, marti, conducerea SIE pentru faptul ca serviciul nu a facut nicio sesizare in ultimii trei ani, in special cu privire la averile din strainatate ale inculpatilor anchetati de procurorii anticoruptie.

Kovesi spune ca alte servicii, printre care si SRI, au oferit informatii DNA, nu si SIE, informeaza B1 TV.

"Nu am primit niciodata informari de la SIE, am aflat din comisii rogatorii sau din investigatii jurnalistice", a declarat procurorul sef al DNA, facand trimitere la dosare precum cel al lui Adrian Sarbu, fostul patron al Mediafax.

Prezenta la o conferinta organizata de Fredom House, Expert Forum si CRPE, Kovesi a spus ca ii este greu sa creada ca ofiterii SIE nu au informatii, precizand ca anul trecut SRI a facut aproape 100 de sesizari care s-au soldat cu dosare, DIPI, serviciul Ministerului de Interne, a facut 22 astfel de sesizari, iar Directia de Informatii a Armatei - 4.

"De la SIE nu am avut nicio informare", a declarat Kovesi.

In context, aceasta a afirmat ca multi dintre cei cercetati isi muta averile in strainatate, iar SIE ar trebui sa informeze in legatura cu acest lucru, pentru ca este vorba despre siguranta nationala atunci cand milioane de euro sunt transferate in afara granitelor.

Procurorul sef al DNA s-a intrebat cum poate un suspect sa cumpere o casa de sase milioane de euro in Franta si ofiterii SIE sa nu afle si sa nu sesizeze DNA.

Kovesi a precizat ca SIE, la fel ca si celelalte servicii, are obligatia de a trimite informari atunci cand in activitatile pe care le desfasoara sesizeaza fapte penale, informeaza Digi24.

"Credem ca se pot cumpara proprietati imobiliare cu 6-7 milioane de euro si niciun ofiter de informatii sa nu se impiedice de acest lucru? Este ilegal sa detii aceste informatii si sa nu sesizezi DNA. Nu pot sa imi explic. Exista o obligatie legala pe care trebuie ca orice ofiter de informatii, orice sef de serviciu trebuie sa o respecte. Mi-e greu sa cred ca nu exista informatii. E de siguranta nationala atunci cand cineva transfera milioane de euro in alta tara, cand sume considerabile de bani sunt transferate prin offshore-uri", a subliniat Kovesi, citata de Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Kovesi SIE informari , #DNA