Kovesi: Firme private sunt angajate pentru hartuirea si intimidarea procurorilor DNA

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 16:06
3040 citiri
Kovesi: Firme private sunt angajate pentru hartuirea si intimidarea procurorilor DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a constatat ca in ultima perioada au crescut atacurile la adresa procurorilor anticoruptie, precizand ca acestea sunt de "o agresivitate din ce in ce mai ridicata".

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie spune insa ca aceste atacuri nu vizeaza numai institutia pe care o conduce, ci tot sistemul de justitie.

Vezi ce a mai declarat Laura Codruta Kovesi despre scandalul de plagiat, cazul Gabriel Oprea si scurgerile de informatii de la DNA

"Acest atac nu vizeaza doar DNA. Acest atac vizeaza toate institutiile din justitie, care lupta impotriva coruptiei", a declarat Laura Codruta Kovesi, vineri, la Europa FM.

Procurorul sef al DNA nu a dorit sa comenteze atacurile din ultima vreme ale fostului sef al statului, Traian Basescu. A spus, insa, ca mai nou sunt firme angajate pentru hartuire si intimidare.

"Nu comentez ce zice domnul Basescu. Fac un comentariu general, pentru ca am vazut in ultima vreme multe atacuri la adresa DNA. Aceste atacuri, in exclusivitate, sunt facute de persoane care sunt cercetate de noi sau de alte structuri de Parchet. (..) Observam ca persoanele pe care noi le cercetam, de suparare, fac atacuri in fiecare zi, in fiecare zi sunt atacuri, de o agresivitate din ce in ce mai ridicata.

Trecand peste ceea ce mi s-a intamplat mie si familiei in asa-zisa afacere Black Cube, mai nou sunt firme private angajate pentru intimidare. Am ajuns in acest stadiu in care nu sunt suficiente acuzatiile zilnice denigratoare, avem acum si firme angajate pentru hartuire si intimidare", a mai spus Laura Codruta Kovesi.

Nu este prima data cand sefa DNA face astfel de declaratii. Luni, Kovesi a declarat la postul public de televiziune ca "mai nou se angajeaza firme, companii private, care sunt platite cu bani multi sa hartuiasca procurorii".

"Am observat o schimbare a modului in care se face acest lucru (atacurile la adresa procurorilor DNA - n.red.): pana acum eram atacati prin declaratii publice, la emisiuni, pe Facebook, prin afirmatii denigratoare, mincinoase. Mai nou se angajeaza firme, companii private, care sunt platite cu bani multi sa hartuiasca procurorii.

Ma refer si la dosarul Black Cube. E o abordare noua pentru Romania. Nu ne mai ajunge sa-i denigram pe procurorii DNA, hai sa angajam firme sa ii hartuiasca si sa-i intimideze", a spus, luni, Kovesi.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Laura Codruta Kovesi atac procurori, #Laura Kovesi firme atac DNA , #DNA