Kovesi ii scrie ministrului Justitiei: DNA cere control judiciar de 60 de zile

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 15:30

   

Kovesi ii scrie ministrului Justitiei: DNA cere control judiciar de 60 de zile
Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis o scrisoare ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, in care sustine ca masura controlului judiciar sa fie dispusa pentru o perioada de 60 de zile, dupa ce CCR a declarat-o neconstitutionala tocmai pentru ca nu se prevedea durata.

Kovesi i-a scris lui Cazanciuc despre "necesitatea unei interventii legislative urgente care sa modifice dispozitiile din Codul de Procedura Penala referitoare la controlul judiciar si controlul judiciar pe cautiune si sa reglementeze durata pentru care pot fi dispuse aceste masuri, procedura si durata maxima pentru care pot fi prelungite".

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, controlul judiciar ar trebui sa fie dispus pentru o perioada de 60 de zile si prelungit succesiv pentru aceeasi perioada, iar durata totala a masurii preventive sa nu depaseasca doi ani.

CCR: Controlul judiciar este neconstitutional (Video)

Agentia anticoruptie isi motiveaza solicitarea ca urmare a deciziei de joi a judecatorilor CCR, care au stabilit ca masura controlului judiciar este neconstitutionala, cu toate ca numeroase persoane anchetate se afla deja sub aceasta hotarare a instantei.De asemenea, Laura Codruta Kovesi sustine ca modificarile ar trebui sa fie adoptate printr-o ordonanta de urgenta care sa intre in vigoare inainte de publicarea in Monitorul Oficial a deciziei CCR de joi.

Totodata, in scrisoarea transmisa ministrului Justitiei, procurorul-sef al DNA noteaza ca "adoptarea recentei decizii poate da nastere unor vulnerabilitati in cauzele penale aflate in curs si in care s-a dispus masura preventiva a controlului judiciar".

Astfel, explica Kovesi, exista riscul ca inculpati a caror libertate de miscare a fost restransa de catre judecatorul de drepturi si libertati sa paraseasca teritoriul tarii, ingreunand astfel desfasurarea procesului penal.

F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6289 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
cazan asta este neam cu puie monta
tziganul asta de cazanciuc ca si nitu sunt adusi de plagiator sa ascunda mizeriile si furtl hotilor/ afara cu clica asta de hoti, tara trebuie sa termine cu mizeria comunista
Nicolae Tarcea
rank 1
Legea medierii
Si legea medierii are un articol pe care CCR l-a considerat ca fiind neconstitutional inca din luna aprilie dar nimeni nu actioneaza pentru corectarea lui asta face ca medierea sa fie ignorata de catre justitiabili in conditiile in care justitia este sufocata. Oare cand va dori Parlamentul Romaniei sa faca ordine?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor