Kovesi: Ma voi pronunta pe dosarul Dragnea in perioada imediat urmatoare

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 14:38
1893 citiri
Kovesi: Ma voi pronunta pe dosarul Dragnea in perioada imediat urmatoare
Foto: Arhiva

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a confirmat faptul ca a primit dosarul Dragnea de la procurorul Lucian Papici si urmeaza sa se pronunte in zilele urmatoare cu privire la legalitatea solutiei propuse de acesta.

"In ceea ce priveste dosarul privind suspiciunile de frauda la referendum, in care este implicata o persoana care detine o functie importanta in stat, dosarul a fost finalizat, urmarirea penala a fost finalizata, procurorul mi-a prezentat un proiect de solutie. Urmeaza sa verific legalitatea solutiei si sa ma pronunt in perioada imediat urmatoare. Este vorba de cazul Dragnea", a declarat Laura Codruta Kovesi intr-un interviu acordat miercuri pentru Agerpres si publicat joi dimineata.

In interviul citat, Kovesi spunea ca se asteapta sa fie consultata de procurorul general si ministrul Justitiei cu privire la inlocuirea sefilor Sectiei DNA pentru combaterea coruptiei, lucru care nu s-a intamplat, Lucian Papici si Mariana Alexandru fiind demisi prin fax si fara nicio motivatie, miercuri dupa-amiaza, de procurorul general Tiberiu Nitu.

CSM, instiintat despre inlocuirea procurorilor Papici si Alexandru. Tensiuni Kovesi-Nitu

Basescu: Analizez sa denunt pactul de coabitare. Ponta s-a bagat cu bocancii in justitie

"In aceasta perioada s-au vacantat functiile de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei si de procuror sef adjunct al acestei sectii. Sunt doua functii extrem de importante, pentru ca majoritatea dosarelor de mare coruptie sunt instrumentate la aceasta sectie. Propunerea pentru numirea in functiile de conducere apartine ministrului Justitiei, avizul se acorda de CSM, iar numirea in functie se face de presedintele Romaniei. Ma astept ca pentru propunerile pentru aceste functii sa se discute cu echipa manageriala a DNA si propunerea pentru aceste functii de conducere sa fie agreata atat de ministrul Justitiei, cat si de conducerea DNA", declara Laura Codruta Kovesi.

Pe de alta parte, seful DNA a subliniat faptul ca in acest moment exista mai multe dosare care privest fosti sau actuali demnitari ai statului.

"Sunt dosare la nivelul directiei, o parte dintre aceste informatii au fost facute deja publice. Vorbim de persoane care au avut calitate de fost ministru si s-a facut solicitare pentru urmarirea penala la Parlamentul Romaniei. Este vorba de cazul Silaghi. Mai sunt si alte investigatii in curs fata de persoane care au detinut aceste calitati, dar nu pot sa le fac publice in acest moment. In momentul in care se vor desfasura etapele procedurale si li se aduce la cunostinta mai intai acestor persoane ca sunt invinuite sau ca sunt cercetate, atunci vom putea face publice aceste informatii", a declarat procurorul sef al DNA.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...