Kovesi: Presiunile politice ne lasa reci. Suntem deja obisnuiti (Video)

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 23:06
2417 citiri
Kovesi: Presiunile politice ne lasa reci. Suntem deja obisnuiti (Video)
Foto: B1TV

Seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a declarat duminica, la B1Tv, ca este posibil sa apara, in urma investigatiilor efectuate in ultima perioada de procurori, "o tentatie" a unor politicieni de a modifica competentele DNA sau de a reorganiza aceasta structura.

"Ar putea sa apara oricand. Deocamdata nu am niste informatii reale sau nu avem niste proiecte de lege pe care sa le putem comenta. Insa, probabil, datorita investigatiilor care au fost facute in ultima perioada de timp va exista aceasta tentatie din partea unor oameni politici de a modifica competentele, de a reorganiza structura, de a schimba din atributiile pe care le are aceasta structura", a afirmat Kovesi.

Ea a subliniat ca primul an al mandatului de procuror sef al DNA a fost unul al provocarilor, deoarece a venit o echipa care a continuat investigarea dosarelor de coruptie la nivel inalt.

"A fost un an al provocarilor si din perspectiva legislativa. Au fost mai multe tentative de a modifica diverse competente pe care directia le are. A fost un an al provocarilor si din perspectiva functiilor de conducere, pentru ca au fost momente in care, datorita dosarelor investigate, anumiti procurori si-au pierdut temporar functiile de conducere.

Si acest an, pentru ca ce se intampla in spatiul politic, pe noi nu ne intereseaza foarte mult, ne poate influenta doar din punct de vedere legislativ, din punct de vedere tehnic este un an tot al provocarilor pentru ca avem de implementat doua coduri noi, noul Cod penal si noul Cod de procedura penala.

In rest, provocarile cred ca sunt aceleasi pentru orice structura care investigheaza dosare de coruptie la nivel inalt", a explicat seful DNA.

Intrebata daca simte aceasta presiune a politicului intr-un an electoral pe DNA, Kovesi a subliniat ca procurorii s-au obisnuit cu aceste atacuri.

"Presiune, am putea spune, din partea politicului ca poate fi prin declaratiile pe care le fac politicienii, dar care ne lasa reci. Suntem deja obisnuiti cu aceste atacuri si procurorii cu care lucrez in fiecare zi sunt destul de maturi incat sa nu fie foarte atenti la aceste declaratii. Presiunea poate fi din perspectiva modificarii legislatiei", a mai mentionat ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kovesi DNA procurori, #Kovesi reformare DNA, #Kovesi coruptie DNA , #DNA
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4