Kovesi solicita CSM sa revoce doi procurori DNA pentru suspiciuni grave

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 17:14
7554 citiri
Kovesi solicita CSM sa revoce doi procurori DNA pentru suspiciuni grave
Foto: Arhiva Ziare.com

Laura Codruta Kovesi a cerut, joi, CSM sa avizeze revocarea din DNA a procurorilor Mihaiela Moraru Iorga si Doru Tulus pentru ca nu mai indeplinesc conditia bunei reputatii pentru a lucra in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, conform Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor, informeaza DNA la solicitarea Ziare.com.

Mai precis, Mihaiela Moraru Iorga este acuzata ca nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al Sectiei din care facea parte. Ca urmare a neprezentarii denuntului, arata DNA, nu au putut fi aplicate unele dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate.

In ceea ce-l priveste pe procurorul Doru Tulus, exista o suspiciune rezonabila ca impartialitatea i-ar fi fost afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile.

Odata cu cererea de revocare inaintata CSM, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, a aprobat incetarea delegarii Mihaielei Moraru Iorga din functia de procuror sef al Serviciului de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

Totodata, procurorul general a aprobat incetarea delegarii lui Doru Tulus din functia de procuror sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

Cei doi procurori fac parte din echipa lui Daniel Morar, fost sef al DNA inainte de Codruta Kovesi.

In 2013, procurorul Mihaiela Iorga Moraru s-a opus public numirii Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA.

Procurorii Doru Tulus, Mihaiela Iorga si Nicolae Marin au sesizat Inspectia Judiciara dupa ce ar fi primit citatii in dosarul deschis ca urmare a aparitiei inregistrarilor cu Laura Codruta Kovesi, in care li se solicita efectuarea testului poligraf pentru aflarea celui care a facut inregistrarile. Sesizarea a fost inregistrata saptamana aceasta, fiind vizata conducerea DNA, au declarat reprezentantii Inspectiei Judiciare. In plus, Inspectia Judiciara s-a autosesizat in acest caz, informeaza Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#DNA Kovesi procurori revocati , #DNA