Kovesi, spionata de israelieni: Pozitia Ambasadei Israelului

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 20:22
7047 citiri
Kovesi, spionata de israelieni: Pozitia Ambasadei Israelului
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ambasada Israelului la Bucuresti a precizat miercuri ca autoritatile israeliene nu sunt implicate in cazul prezentat de mass-media din Romania privind incercarile de intimidare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, de catre fosti ofiteri de informatii israelieni, misiunea diplomatica aratand ca ancheta ii vizeaza pe angajatii unei companii private.

Kovesi, spionata de fosti agenti Mossad: Reactia sefei DNA (Video)

"Ambasada Statului Israel doreste sa clarifice - referitor la situatia facuta publica azi de mass-media din Romania - faptul ca autoritatile israeliene nu sunt implicate in acest caz. Dorim sa subliniem ca ancheta ii vizeaza pe angajatii unei companii private, care nu are legatura cu vreo institutie de stat israeliana", se precizeaza intr-un comunicat al Ambasadei.

Tatal lui Kovesi i-a denuntat pe spionii israelieni: Telefoane in toiul noptii la fostul sot si fratele sefei DNA (Surse)

DIICOT a informat miercuri ca Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi angajati ai firmei israeliene arestati preventiv in dosarul de hartuire a procurorului sef al DNA au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator, precum si atacuri de tip phishing in vederea sustragerii de informatii din conturi de email.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Weiner Ron si Geclowicz David au fost retinuti pe data de 3 aprilie, ei fiind arestati in aceeasi zi pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Kovesi, spionata de israelieni: Prima reactie a companiei Black Cube

Weiner Ron este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integritatii datelor informatice si complicitate la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, pe parcursul lunii martie 2016, doua persoane care ocupau pozitii de conducere in cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atat in Tel Aviv/Israel cat si in Londra/UK, impreuna cu mai multi angajati ai firmei, printre care si cei doi inculpati, Weiner Ron si Geclowicz David, au initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii mai multor infractiuni", se arata in comunicatul DIICOT.

Legat de aceste infractiuni, e vorba despre "infractiuni de hartuire si infractiuni informatice, constand in fapt in efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor, producatoare de temeri, precum si atacuri de tip phishing, in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii de conturi de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept a continutului acestora", se mai arata in comunicat.

In cadrul gruparii Weiner Ron si Geclowicz David aveau roluri si sarcini precis trasate. Weiner Ron raspundea de partea tehnico-informatica a activitatii, detinand cunostintele informatice necesare, ocupandu-se de atacurile de phishing si de compromiterea efectiva a conturilor de email, in timp ce, in prealabil, Geclowicz David era cel care raspundea de contactarea telefonica a persoanelor din familia si anturajul Laurei Kovesi si de obtinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de email, care in continuare formau tinta atacurilor informatice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reactie ambasada Israel Kovesi spioni, #pozitie ambasada Israel Kovesi, #Kovesi spionata israelieni , #DNA