Kovesi versus Antena 3: Judecatoria Sectorului 1 si-a declinat competenta. Ce urmeaza

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 11:29
5762 citiri
Kovesi versus Antena 3: Judecatoria Sectorului 1 si-a declinat competenta. Ce urmeaza

Judecatoria Sectorului 1 a decis declinarea competentei de judecare in favoarea Tribunalului Bucuresti a procesului in care seful DNA, Laura Codruta Kovesi, a dat in judecata postul Antena 3 si mai multe persoane pentru afirmatii privind viata sa personala.

Judecatoria Sectorului 1 a admis luni exceptia necompetentei materiale a instantei si a declinat competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Bucuresti, decizia fiind definitiva.

Exceptia privind necompetenta materiala a instantei a fost ridicata, luni, de avocatul lui Mihai Gadea.

In iunie 2014, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a dat in judecata postul Antena 3, pe Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mihai Gadea, directorul postului Antena 3, analistul politic Radu Tudor, jurnalistii Razvan Savaliuc si Bianca Nae.

Kovesi sustine, in actiunea depusa in instanta impotriva Antenei 3, ca, in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" din data de 19 iunie, s-a acreditat ideea ca ea a musamalizat timp de cateva zile dosarul in care se efectuau cercetari fata de fratele presedintelui tarii, iar exprimarea folosita pentru prezentarea acestor neadevaruri a fost iresponsabila.

Ea cere instantei obligarea paratilor - Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae, Radu Tudor, Razvan Savaliuc, dar si persoana juridica Antena 3 - la plata in solidar a sumei de 1.000.000 lei reprezentand prejudiciul creat, dar si a cheltuielilor de judecata.

Antena 3 reactioneaza dupa ce Kovesi a dat postul in judecata: Intimidare si cenzurare

In cererea depusa se spune ca, in cadrul emisiunii, au fost prezentate mai multe fapte si au fost facute afirmatii mincinoase care au creat reclamantei un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane.

Potrivit Laurei Kovesi, emisiunea prezentata de acest post de televiziune si sustinerile persoanelor angajate sau invitate in cadrul emisiunii au incalcat: "pe latura sociala - necesitatea unei informari corecte si obiective a opiniei publice, pe latura legala - normele privitoare la dreptul la viata intima, familiala si privata, dreptul la propria imagine, privitoare la accesul liber al persoanelor la informatiile de interes public".

Informatiile astfel prezentate de emisiunea "Sinteza Zilei" nu au o baza reala si reiese cu certitudine faptul ca au fost facute doar cu scop defaimator, se mai spune in actiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laura Codruta Kovesi proces Antena 3, #Kovesi proces jurnalisti, #judecatorie sector 1 proces Kovesi , #DNA