Kovesi, despre abuzul in serviciu: Decizia Curtii de Apel Alba este izolata. DNA o va ataca

Joi, 16 Februarie 2017, ora 13:51
8771 citiri
Kovesi, despre abuzul in serviciu: Decizia Curtii de Apel Alba este izolata. DNA o va ataca
Foto: Digi 24 TV

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a anuntat, joi, ca institutia pe care o conduce va ataca prin contestatie in anulare decizia Curtii de Apel Alba de a anula o pedeapsa pentru abuz in serviciu.

"Acea solutie de la Alba Iulia eu nu o pot comenta. Dupa aparitia acelei decizii, noi am analizat motivarea. Am decis cu colegii sa atacam cu contestatie in anulare", a declarat Laura Codruta Kovesi.

Aceasta a adaugat ca a fost studiata practica judiciara cu privire la contestatiile in executare solutionate exact pentru aceleasi motive de catre alte instante, inclusiv decizii ale ICCJ si aceasta este o solutie izolata.

Citeste si Curtea de Apel Alba Iulia explica de ce a anulat o pedeapsa pentru abuz in serviciu

Kovesi a precizat ca infractiunea de abuz in serviciu nu a fost dezincriminata. "Va rog sa va uitati la punctul 2 al deciziei", a precizat ea.

Curtea de Apel Alba Iulia a emis prima decizie in care constata dezincriminarea unor prevederi ale infractiunii de abuz in serviciu si a stabilit incetarea executarii pedepsei de trei ani de inchisoare cu suspendare data in cazul fostului secretar general al Consiliului Judetean Hunedoara Dan Daniel. Acesta era acuzat ca ar fi intervenit intr-un concurs organizat la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Procurorul Negulescu e cercetat disciplinar

Sefa DNA a fost intrebata si despre cazul procurorului Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti, care a demisionat miercuri dupa ce postul Romania TV a difuzat marti seara inregistrarea unor convorbiri audio presupuse a fi compromitatoare.

"Domnul Negulescu si-a cerut incetarea activitatii. Este o cercetare disciplinarea pe rolul inspectiei judiciare. Nu pot face alte comentarii pe acest subiect, ca este o cercetare disciplinara si nu am voie", a spus Kovesi.

Intrebata daca stia ceva despre acest subiect, in contextul in care a laudat activitatea DNA Ploiesti, Laura Codruta Kovesi a adaugat ca o va face in continuare.

"Am laudat si laud activitatea DNA Ploiesti in continuare, cata vreme colegii de acolo si-au indeplinit treaba. Faptul ca este o cercetare disciplinara nu inseama ca nu si-au facut treaba. Colegii de la Ploiesti si anul trecut au avut o activitate merituoasa. Toate afirmatiile din spatiul public sunt analizate de Inspectia Judiciara. Este o cercetare disciplinara in curs", a continuat sefa DNA.

Amintim ca, miercuri, procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti a demisionat dupa ce postul Romania TV a difuzat, marti seara, inregistrarea unor convorbiri audio presupuse a fi compromitatoare. Procurorul Negulescu instrumenta dosarul cunoscut sub numele de Ponta-Ghita-Blair.

Kovesi, catre Parlament si Guvern: Sa nu adopte modificari legislative care pot stopa lupta anticoruptie

Despre atacarea in instanta a OUG 14, prin care a fost abrogata OUG 13, Kovesi a sustinut ca "accesul la justitie este liber. Noi am comentat efectele pe care cel putin ordonanta 13 le-ar fi avut. Observam ca din cauza acestor modificari s-au creat aceste demersuri in Justitie pe care noi nu le putem comenta. O sa vedem solutiile care se vor da".

"Asteptarile noastre nu doar de la Parlamant, ci si de la Guvern sunt sa nu adopte modificari legislative care pot stopa lupta anticoruptie", a punctat Kovesi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Kovesi decizie Alba dezincriminare, #Kovesi decizie Alba, #tribunal Alba dezincriminare , #DNA