Laura Codruta Kovesi, reinvestita la sefia DNA cu acte - Ministrul Justitiei a trimis la CSM propunerea UPDATE

Joi, 03 Martie 2016, ora 16:55
7967 citiri
Laura Codruta Kovesi, reinvestita la sefia DNA cu acte - Ministrul Justitiei a trimis la CSM propunerea UPDATE

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a trimis propunerea privind reinvestirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al DNA.

Propunerea ministrului Justitiei, Raluca Pruna, de reinvestire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a Laurei Codruta Kovesi a fost trimisa la data de 29 februarie la CSM si inregistrata la institutia care urmeaza sa dea un aviz consultativ in acest caz, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE: 17.20: Informatia a fost confirmata chiar de presedintele Klaus Iohannis, care a spus intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni ca "a fost informat" de aceasta chestiune.

Ministrul Justitiei a facut anuntul oficial: Kovesi, in fruntea DNA pentru inca un mandat

Kovesi: Oamenii au strigat "Coruptia ucide!". Niciun infractor nu trebuie sa se simta in siguranta!

Ministrul Justitiei vrea un nou mandat pentru Kovesi: Sa nu fim ipocriti si sa ne jucam de-a procedura (Video)

Ulterior, cererea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis, care va decide daca o va numi pe aceasta in functia de procuror sef al DNA, pentru al doilea mandat. Se poate spune insa ca seful statului s-a antepronuntat pe aceasta chestiune, el declarandu-se de mai multe ori, inclusiv joi, in favoarea reinvestirii lui Kovesi.

Iohannis da semnalul pentru Kovesi - ar mai trebui sau nu sa stea la sefia DNA? (Video)

Ambasadorul SUA la Bucuresti, despre un nou mandat la DNA, Kovesi si coruptia din Romania

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat joi ca este dezamagit de cum au reactionat unii politicieni dupa ce a anuntat ca o va propune pentru reinvestire pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA, precizand ca nu a fost incalcata nicio procedura.

"Pentru toti cei care spun ca nu am respectat procedura, ii invit sa se uite la ultimele proceduri, la cele de acum trei ani si sa imi spuna daca am incalcat procedura. Cu privire la reinvestire, exista in lege. Ca jurist si ca ministru sunt responsabila si asigur pe toata lumea ca nu se incalca nicio lege. Eu nu inteleg saa intru intr-o dezbatere politica intr-o chestiune are este foarte importanta. Sunt dezamagita de unii politiceni ca duc aceasta discutie in acesti termeni", a declarat ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Ministrul Justitiei, dezamagita de politicieni: Nu am incalcat nicio lege cu reinvestirea lui Kovesi

Tariceanu acuza: Ministrul Justitiei incalca legea anuntand reinvestirea lui Kovesi

Ministrul Justitiei Raluca Pruna a anuntat saptamana trecuta, la sedinta de bilant a DNA, ca isi asuma propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...
Comentarii