Manda cere SRI sa spuna daca Kovesi a fost la ei la sedii in afara programului: Ne-a sugerat Dragomir sa intrebam

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 23:09
3305 citiri
Manda cere SRI sa spuna daca Kovesi a fost la ei la sedii in afara programului: Ne-a sugerat Dragomir sa intrebam
Foto: Facebook / Claudiu Manda

Presedintele Comisiei de control al SRI Claudiu Manda a anuntat miercuri ca vor fi solicitate Serviciului Roman de Informatii date cu privre la prezenta sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, la sediile Serviciului K2 si T14 in 2014, in afara orelor de program.

"Am decis sa solicitam Serviciului Roman de Informatii, pe toata perioada anului 2014, sa vedem de cate ori doamna Laura Codruta Kovesi s-a aflat in sediile SRI K2 si T14. Este vorba doar de vizitele pe care le-a facut dupa ora 17, in afara programului", a afirmat Manda dupa audierea fostului angajat SRI Daniel Dragomir.

De asemenea, comisia va solicita si detalii privind persoanele care au mai fost prezente la aceste intalniri.

"Ne-a sugerat (Daniel Dragomir - n.red.) sa identificam daca aceste intalniri precedau hotarari judecatoresti de a doua zi", a precizat Claudiu Manda.

De asemenea, el a punctat faptul ca va continua audierea fostului ofiter SRI.

Daniel Dragomir s-a aflat in arest preventiv in dosarul Black Cube din 14 septembrie pana in 29 decembrie 2016, cand a fost plasat in arest la domiciliu in urma unei decizii definitive a instantei.

Totodata, in 22 decembrie 2016 el a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, intr-un alt dosar, la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii. In acelasi dosar, Marinela Zoica Dragomir, sotia lui Daniel Dragomir, a fost condamnata tot la un an inchisoare cu suspendare.

Citeste mai multe despre:

#Manda Kovesi sedii SRI , #DNA