Ministrul francez de Externe a venit in Romania si s-a vazut cu Kovesi, inainte de Iohannis si Dancila UPDATE

Joi, 12 Aprilie 2018, ora 16:10
12492 citiri
Ministrul francez de Externe a venit in Romania si s-a vazut cu Kovesi, inainte de Iohannis si Dancila UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA a confirmat, joi, intalnirea dintre Laura Codruta Kovesi si ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, aceasta avand loc miercuri, 11 aprilie, la sediul ambasadei Frantei la Bucuresti, fara a da detalii insa despre temele discutate.

"O intrevedere a avut loc la data de 11 aprilie 2018, la sediul Ambasadei Frantei din Bucuresti, aceasta fiind pe agenda oficialului francez. Pentru detalii despre continutul intalnirii va rog sa va adresati Ambasadei Frantei, gazda intalnirii", se arata intr-un raspuns al Directiei Nationale Anticoruptie, la solicitarea Mediafax.

Intalnirea a avut loc inainte de discutiile oficialului francez cu presedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dancila si ministrul de Externe, Teodor Melesscanu, acestea fiind programate pentru ziua de joi, 12 aprilie.

UPDATE Ambasada Frantei la Bucuresti nu a facut niciun comentariu cu privire la intalnirea dintre sefa DNA si Jean-Yves le Drian, in timp ce pe pagina de Facebook a ambasadei sunt poze cu oficialul francez si autoritatile romane, mai putin sefa DNA.

"Nu avem declaratii in legatura cu subiectul mentionat de dumneavoastra", se arata in raspunsul Ambasadei Frantei.

Potrivit unor surse, intalnirea s-a desfasurat, miercuri, inainte de dineul de la ambasada Frantei la Bucuresti organizat in cinstea oficialului francez.

Pe agenda ministrului francez mai figurau intrevederi si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului - Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

Potrivit diplomatie.gouv.fr, discutiile lui Le Drian cu oficialii romani se vor axa pe "intarirea relatiilor bilaterale, marcate, in zona culturala, de Sezonul Romania - Franta, iar, pe nisa economica, de cresterea schimburilor comerciale estimate la 7,8 miliarde de euro, in 2017".

De asemenea, oficialul francez va conferi decoratia de Ofiter al Legiunii de Onoare fostului premier si comisar european Dacian Ciolos, este mentionat in programul oficial al acestuia.

Vizita ministrului francez este facuta in contextul in care GRECO a publicat, miercuri, un raport devastator privind Justitia din Romania, in care isi exprima serioase ingrijorari asupra modificarilor pe care majoritatea politica le aduce legislatiei privind justitia, dar si celei penale.

Grupul de State impotriva Coruptiei (GRECO) aminteste de incercarile controversate de inlaturare din functie a sefei DNA, dar si de intentia de a pune prag la abuz in serviciu la 200.000 de euro, "intr-o tara in care salariile medii lunare sunt intre 600 - 800 de euro".

Amintim ca, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat, in februarie, procedura de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, iar presedintele Iohannis, cel care are ultimul cuvant in aceasta decizie, este asteptat sa isi faca publica decizia.

El a anuntat la sfarsitul lui martie ca va decide ce raspuns va da cererii ministrului dupa Sarbatori, cand se va inspira din documentele primite de la ambele parti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#intalnire Kovesti ministru francez externe , #DNA