Presiuni la Inalta Curte? Inspectia Judiciara i-ar verifica pe judecatorii care au respins recursurile in cazul Kovesi UPDATE

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 10:43
46851 citiri
Presiuni la Inalta Curte? Inspectia Judiciara i-ar verifica pe judecatorii care au respins recursurile in cazul Kovesi UPDATE
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Inspectia Judiciara face verificari prealabile la Inalta Curte, in cazul celor doua completuri de 5 judecatori care au respins recursurile in cazul celor doua actiuni disciplinare deschise impotriva fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Kovesi a castigat pe 25 martie doua procese impotriva Inspectiei Judiciare. Dosarele erau pe rolul completurilor de 5 judecatori. Era vorba de recursuri declarate de Inspectia Judiciara impotriva unor decizii ale Sectiei pentru procurori din CSM care respinsese actiunile disciplinare.

Verdictul instantelor: Fosta sefa a DNA nu a savarsit abateri disciplinare.

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca Inspectia Judiciara a solicitat informatii cu privire la modul de constituire a completurilor de 5 judecatori si daca s-au facut recuzari in aceste cazuri.

Asta in contextul in care nu s-au facut recuzari, Inspectia Judiciara nu a cerut probe si nu a avut solicitari suplimentare.

"Practic, in timpul procesului, Inspectia Judiciara nu a cerut nimic. Vor sa puna presiune pe judecatorii de la Inalta Curte", explica surse judiciare pentru Ziare.com.

UPDATE Potrivit unor surse din sistem, Inspectia Judiciara a trimis la inceputul acestei saptamani o adresa la Inalta Curte in care cerea informatiile despre completurile de judecata din aceste procese.

"Adresa este similara cu cea in care Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie cerea detalii despre completurile specializate", explica sursele citate.

La solicitarea Ziare.com, Inspectia Judiciara ne-a informat ca nu exista nicio "lucrare" in acest caz. Insa precizarea IJ ca nu exista nicio lucrare nu exclude existenta acelei adrese trimise la ICCJ.

Ziare.com a solicitat oficial Inaltei Curti informatii despre aceasta adresa primita si, imediat ce avem mai multe date, vi le vom comunica.

Despre deciziile ICCJ in acest caz si cine a facut parte din completuri, detalii in articolul: Kovesi castiga la Inalta Curte in fata Inspectiei Judiciare: Fosta sefa DNA nu a savarsit o abatere disciplinara

#Inalta Curte Kovesi, #Inalta Curte Inspectia Judiciara, #inspectia Judiciara Kovesi , #DNA