Procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga: Am fost chemata la testul poligraf prin citatie la 10:32 pentru ora 10:30

Marti, 04 Iulie 2017, ora 20:41
14323 citiri
Procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga: Am fost chemata la testul poligraf prin citatie la 10:32 pentru ora 10:30

Procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a declarat marti ca a fost chemata sa faca testul poligraf la ora 10:30 printr-o citatie venita la ora 10:32.

Declaratiile au fost facute la iesirea de la CSM, unde a fost avizata favorabil solicitarea Laurei Codruta Kovesi de revocare a trei procurori care au refuzat sa se supuna testului cu detectorul de minciuni dupa aparitia in presa a unor inregistrari.

Intrebata cum a fost chemata sa faca testul poligraf, procurorul Moraru a raspuns: "Prin citatie la 10:32 pentru ora 10:30. Am solicitat in aceeasi zi sa fiu audiata si am explicat in cadrul unei declaratii care e motivul pentru care refuz acest test poligraf".

Mihaiela Moraru Iorga a aratat ca audierea sa in plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost una "obiectiva", iar cei care au audiat-o au inteles ca este vorba despre un "semnal de alarma".

"Eu nu am nevoie de ajutor. Niciodata nu mi-am dorit neaparat o functie in DNA, niciodata nu mi-am dorit sa fiu neaparat procuror si cred ca nimeni nu imi va putea lua din mana diploma pe care o am si nici cunostintele pe care le-am acumulat in decursul timpului. Ca astazi sunt procuror si maine voi fi jurist, secretara sau orice alta functie, cred ca o pot exercita cu demnitate si cu responsabilitate, motiv pentru care este un strigat de ajutor pentru institutie, pentru justitia din Romania si pentru magistratii din Romania.

Este adevarat ca am stat si eu in dubii daca vom fi credibili spunand aceste lucruri acum, pentru ca toata lumea se gandeste de ce nu au spus acum un an, acum doi ani, trei ani sau cand s-au intamplat faptele. Ganditi-va ca am facut un simplu demers, deci o simpla sesizare la Inspectia Judiciara si in trei zile am fost revocati. Cine credeti ca ar fi ascultat toate aceste aspecte cu mai mult timp in urma? Care credeti ca ar fi fost efectul acestor sesizari cu mai mult timp in urma?", a mentionat ea.

Moraru Iorga a precizat ca s-a intamplat sa primeasca un denunt pe mail care i-a fost transmis fotografiat pe WhatsApp, dar Codul de procedura penala spune ca denuntul poate fi formulat sub orice forma - o adresa, un memoriu, o declaratie, trebuie sa fie semnat personal si poate fi trimis pe fax, pe mail, prin posta, printr-un avocat.

"Pot sa va mai dau un exemplu: un alt denunt formulat de doamna Elena Udrea intr-un alt dosar impotriva doamnei Codruta Kovesi a urmat acelasi curs, adica a fost inregistrat de catre procurorii de caz in dosarul pe care il instrumentau, s-a dispus apoi disjungere, s-a instrumentat dosarul si a fost clasat. Nu a fost nicio problema nici cu privire la modalitatea de inregistrare a denuntului si nici cu privire la circuitul acestuia si nici nu a fost invocat de doamna procuror", a conchis ea.

Citeste mai multe despre:

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...