Reactia PNL la revocarea lui Kovesi: Tudorel Toader a ales sa fie de partea infractorilor

Joi, 22 Februarie 2018, ora 20:04
2693 citiri
Reactia PNL la revocarea lui Kovesi: Tudorel Toader a ales sa fie de partea infractorilor

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a declarat, joi seara, dupa ce ministrul Justitiei a anuntat ca cere revocarea din functie a procurorului sef al DNA ca, in lupta dintre DNA si infractori, Tudorel Toader a ales sa fie de partea infractorilor.

"Avem parte de o seara trista pentru justitia din Romania, pentru ca ministrul Justitiei, in lupta dintre DNA si infractori, a ales sa fie de partea infractorilot. A preluat argumentele campaniei duse in ultima perioada de pers aflate in diferite stadii de judecata si retorica acestora", a declarat Ionel Danca.

Referitor la argumentele invocate de Toader pentru a cere revocarea LUi kovesi, Ionel Danca afirma ca acestea nu se sustin.

"Toader a exprimat in aceasta seara argumente din campania impotriva DNA. Desi lista poate parea lunga, argumentele nu se sustin. Revocarea nu este oportuna in acest moment. Niciunul dintre argumente nu e suficient pentru revocarea procurorului sef", a subliniat purtatorul de cuvant al PNL.

Ionel Danca a explicat care sunt situatiile la care a facut referire Tudorel Toader in momentul in care a spus ca si-a depasit competentele.

"Toader a lasat sa se inteleaga ca si-a depasit competentele. Trebuie sa spunem la ce situatii facea referire. Prima este ordonanta 13, impotriva careia au iesit in strada sute de mii de persoane.

A doua este comisia de ancheta prezidentiala. Kovesi a raspuns si Toader, fara probe, spune ca raspunsul a fost incomplet. A treia situatie invocata de Toader e cea legata de hotararea de guvern privind dosarul Belina unde stim ca au fost cercetate fapte comise de apropiati ai domnului Dragnea", a precizat Ionel Danca.

Purtatorul de cuvant al PNL a conchis afirmand ca refuzul procurorului de a asculta de Liviu Dragnea i s-a parut lui Toader justificat sa ceara la revocarea lui Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat joi seara un raport privind "activitatea manageriala la DNA", la finalul caruia a anuntat ca declanseaza procedura de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Urmariti AICI declaratiile ministrului Justitiei

Romanii s-au mobilizat si au iesit in strada. Oamenii s-au strans in Piata Victoriei, locul unde in urma cu un an sute de mii de oameni aparau justitia.

Urmareste AICI Live Text desfasurarea protestelor

Iata si reactiile de pe scena politica dupa cererea de revocare a lui Kovesi

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...