Revelatii la bilantul MAI: Adam si Eva au comis primul act de coruptie

Luni, 23 Martie 2015, ora 12:54
5197 citiri
Revelatii la bilantul MAI: Adam si Eva au comis primul act de coruptie

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a tinut o scurta cuvantare la prezentarea bilantului MAI pe 2014, in care a contrazis-o pe Laura Codruta Kovesi in ceea ce priveste lupta anticoruptie.

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, vorbind de la pupitrul salii de sedinta inaintea lui Rus, a subliniat ca unii dintre angajatii Ministerului Afacerilor Interne si DNA au relatii cu politicieni si oameni de afaceri.

Kovesi a declarat ca lupta impotriva coruptiei trebuie sa se concentreze pe limitarea acestor relatii, care reprezinta o vulnerabilitatea atat la nivelul DNA, cat si la nivelul MAI.

"Una dintre vulnerabilitati vizeaza relatiile dintre membrii MAI si politicieni sau oameni de afaceri, trebuie sa diminuam aceste relatii", a mentionat sefa DNA.

La randul sau, ministrul Transporturilor Ioan Rus a vorbit despre combaterea coruptiei, spunand ca indemnul Laurei Codruta Kovesi nu este corect, pentru ca pleaca de la premisa ca fie angajatii MAI sau DNA, fie politicienii sunt corupti.

Bilantul MAI pe anul 2014: Ioan Rus o contrazice pe Kovesi privind lupta anticoruptie

Ioan Rus a spus, in acelasi timp, ca primul act de coruptie a fost comis de Adam si Eva, cand aceasta din urma l-a convins pe barbat sa muste din marul interzis.

"Primul corupator si primul corupt, primul act de coruptie l-au facut Adam si Eva; nu sunt de acord ca limitarea relatiilor dintre angajatii MAI si politicieni este corecta, pentru ca plecam de la premisa ca fie unii, fie altii sunt corupti.

Batalia pentru corectitudine si progres ne apartine tuturor, sa nu aratam cu degetul spre Codruta, ca o uram sau o iubim, isi face treaba asa cu ar trebui sa ne-o facem cu totii. Trebuie sa putem coagula energia tuturor ministerelor pentru a face lucruri bune pentru natia romana", a declarat Rus la bilantul MAI.

Ministerul Afacerilor Interne si-a prezentat, luni, bilantul activitatilor desfasurate in anul 2014, sedinta fiind un nou prilej pentru ca presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta sa se intalneasca in cadru oficial.

La eveniment au fost prezenti, printre altii, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, directorul SRI, Eduard Hellvig, ministrul Apararii, Mircea Dusa si ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Ioan Rus Kovesi, #Ioan Rus Adam Eva, #Adam Eva coruptie , #DNA